NYR-TOR: Zibanejad hittar rätt direkt på tekning

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Mika Zibanejad gjorde ett mål och en assist och blev matchens stjärna när New York Rangers besegrade Toronto Maple Leafs med 5-3 hemma i Madison Square Garden.

Den svenske centern fortsätter vara en ledande spelare för New York Rangers i lagets jakt på en slutspelsplats. Nattens seger mot Toronto innebär att laget nu är nio poäng ifrån ett wildcard i Eastern Conference.
Zibanejads mål kom efter 17:18 av den första perioden. Direkt efter en tekning fick svensken pucken och svepte in ett stenhårt handledsskott bakom Michael Hutchinson. Målet var hans 21 för säsongen. Sex sekunder efter Zibanejads mål gjorde Chris Kreider 3-1 till Rangers. Zibanejad vann tekningen i mittzon och sedan gick det snabbt fram till att mållampan lös igen.
21 mål och 24 assist är Zibanejads poängfacit så här långt.
Toronto närmade sig två gånger om, men Rangers hade ett motrecept båda gångerna.
- Så som vi svarar på deras mål var riktigt bra från vår sida. Det är lätt att man går ner sig lite när de gör mål. De är bra på att rida på momentet, men jag tycke vi gjorde det bra att ta bort det för dem och skapa eget, säger Zibanejad.
I Toronto noterades Andreas Johnsson och William Nylander för var sin assist. Nylander förlängde därmed sin poängskörd till nio matcher. Under den har svensken gjort sex mål och fem assist. För Johnsson var det fjärde poängen på lika många matcher.
LEHNERS STORSPEL RÄCKTE INTE
Robin Lehner räddade 38 skott i sin första start sedan den 21 januari. Men det blev förlust för hans Chicago Blackhawks med 2-1 mot Boston Bruins efter sudden. Charlie McAvoy gjorde det avgörande målet när han och Jake DeBrusk samarbetade för att överlista Lehner. Lehner gjorde många bra räddningar. Inte minst när han kastade sig genom målgården och plockade David Krejcis skott i den första perioden.

CHI-BOS: Lehner dyker och räddar Krejcis försök

• Boston är ett av de bästa lagen i ligan och jag tyckte vi hängde med bra. Det kunde absolut ha varit vi som kom ut med segern i dag, säger Lehner som belönades med att bli matchens andra stjärna.
    Chicago-backen Adam Boqvist tvingades utgå från matchen i den andra perioden efter att han fått en tackling av Krejci. Coach Jeremy Colliton hade ingen uppdatering om den svenske rookien efteråt.