russian roundup 0224

Mats Zuccarellos debut i Dallas Stars började i dur men slutade i moll när Dallas besegrade Chicago Blackhawks med 4-3 på bortaplan.

Efter att ha bytt NY Rangers mot Dallas Stars i lördags gjorde Zuccarello debut för sin nya klubb redan under söndagen. Norrmannen spelade fram Radek Faksa till 0-1 i den första perioden, och satte själv 0-3 i inledningen av den andra. Sedan tvingades han utgå på grund av ska och ser nu ut att missa de fyra kommande veckorna. Även Jamie Benn lämnade matchen skadad för Stars.
-Jag täckte ett skott och det träffade fel, det var olyckligt, säger Mats Zuccarello.

CHI-DAL: Zuccarello nätar i debuten

• Tyvärr blev det bara två perioder, men man såg hur bra han är på att lägga upp spelet och det var kul att spela med honom, säger Tyler Seguin.
    Chicago kom tillbaka från 0-3-underläget och kvitterade tidigt i den tredje genom Jonathan Toews, assisterad av Erik Gustafsson som hade två assist i matchen. Efter 8:55 satte Jason Spezza 3-4 i powerplay, ett mål som blev matchavgörande.
    Patrick Kane lämnade isen poänglös och hans poängsvit stannade därmed 20 på matcher för amerikanen. Han gjorde 43 poäng under sin svit.
    - Det var en bra svit. Han är väldigt viktig för oss. Ha hittar sätt att producera varje kväll. Han är alltid involverad, säger Blackhawks coach Jeremy Collition.
    Här är summeringen från nattens matcher:
    Detroit Red Wings - San Jose Sharks 3-5 (2-1, 1-3, 0-1)
    Joe Pavelski gjorde ett hat trick i för Sharks som vände ett 1-3-underläge i Little Caesars Arena. Pavelski satte två i den andra och ett i den tredje för sitt femte hat trick i karriären.
    Erik Karlsson spelade inte för Sharks på grund av skada. Istället fick Tim Heed speltid, och tog vara på chansen. Svenska sköt sitt andra mål för säsongen när han gav Sharks ledningen med 0-1 i den först perioden. Hemmalaget vände dock på steken innan periodens slut. Gustav Nyquist gjorde ett av målen. Nyquist trejdades efter matchen till just San Jose Sharks och har därmed gjort sin sista match i Red Wings för den här gången.

DET-SJS: Pavelski slår till med tre mål på raken

Washington Capitals - New York Rangers 6-5 (2-1, 1-1, 2-3, 1-0)
European game of the week blev en händelserik historia. Först i förlängning kunde hemmalaget avgöra genom Evgeny Kuznetsov. Nicklas Bäckström gjorde två mål för hemmalaget som efter svenskens andra mål ledde med 5-3. Men Rangers både reducerade och kvitterade innan slutsignalen.
5-5-målet kom med 31 sekunder kvar att spela. Brady Skjei gjorde det och blev även han tvåmålsskytt. Henrik Lundqvist stod för 29 räddningar och Mika Zibanejad för två assist. Zibanejad har nu gjort 18 poäng på sina senaste 13 matcher.
Capitals har tre segrar på sina fyra senaste matcher och är två poäng efter NY Islanders för förstaplatsen i Metropolitan Division. Rangers är tio poäng från en wild card-plats i Eastern Conference.

WSH-NYR: Kuznetsov sist på pucken

Minnesota Wild - St. Louis Blues 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
Wild klättrade upp på andra wild card-plats efter nattens hemmaseger mot Blues. Ryan Donato, nyligen värvad från Boston Bruins, avgjorde matchen efter 2:29 av förlängningsperioden. Jonas Brodin noterades för en andraassist, precis som han också gjorde när Wild tog ledningen med 1-0 genom Jason Zucker i mittperioden.
Alex Pietrangelo kvitterade för Blues i den andra perioden.
Minnesota har vunnit tre raka matcher och är en poäng före Colorado Avalanche för det andra wild cardet i Western Conference. Blues ligger kvar på tredjeplatsen i Central Division.

MIN-STL: Donatos skott avgör matchen

Ottawa Senators - Calgary Flames 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Flames segersvit är nu uppe på fem, detta efter att Austin Czarnik avgjort matchen med 41 sekunder kvar att spela. Czarnik hängde in en backhand från slottet för hans fjärde mål de senaste fem matcherna.
Mikael Backlund gjorde Flames första mål och målvakten David Rittich räddade 22 skott. Flames leder Pacific Division tre poäng före San Jose Sharks.
Ottawa föll för fjärde matchen i rad. Brady Tkachuk gjorde hemmalagets mål och vann därmed matchen på poäng mot brorsan Matthew. Bröderna Tkachuk hade 38 familjemedlemmar och vänner på läktaren i Canadian Tire Centre.

OTT-CGY: Czarnik sätter backhand i nättaket

Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
Coyotes närmar sig slutspelsplats. Nattens seger gör att de bara är tre poäng från ett wild card i väst. Brad Richardson, Lawson Crouse, Clayton Keller och Josh Archibald gjorde fyra raka mål för hemmalaget över de tre perioderna. Detta efter att Patrik Laine nätat för andra matchen i rad och gett gästerna ledningen.
Innan matchen hissade Coyotes den förre detta lagkaptenen Shane Doans tröjnummer 19 till taket i Gila River Arena. Hans nummer är det första att pensioneras i klubbens historia.

ARI-WPG: Keller utökar ledningen med läckert mål

Så gick snacket:
"Det har varit känslosamma 48, 72 timmar för alla och det målet kändes väldigt bra"
- David Quinn, Rangers coach, om Skjeis sena kvittering.
"Vi är glada för hans skull. Han har varit utanför laget mycket de senaste tiden. Sedan han kom tillbaka har han spelat väldigt bra"