Jaccob Slavin 2

På de inledande 65 matcherna hade Carolinas back Jaccob Slavin noterats för två mål. I nattens match mot New York Islanders mer än fördubblades hans målskörd.
Det blev en målrik historia i Barclays Center i New York när Islanders tog emot Hurricanes. Hemmalaget inledde målskyttet genom Ryan Strome (13) innan Slavin kvitterade med ett långskott, framspelad av Elias Lindholm. Joakim Nordström (4) gav Hurricanes ledningen innan Stephen Gionta (1) kvitterade i slutet på en rafflande förstaperiod. Och det skulle komma mer.

Hemmalagets backtalang Calvin de Haan gjorde 3-2 redan efter 2:45 men Justin Faulk kvitterade för Hurricanes efter 6:51. Och två minuter senare hade gästerna ryckt åt sig en 5-3-ledning tack vare mål från Jeff Skinner (22) och Faulk än en gång - hans fjärde för säsongen. Slavins fjärde för säsongen - och andra i matchen - kom i numerärt underläge efter drygt halva matchen. Backen tog tillvara på lite slarv i Islanders och åkte ifatt och ifrån hemmalagets spelare innan han, mycket vackert, lurade Thomas Greiss med en variant på en Foppa-dragning.
Joshua Ho-Sang reducerade visserligen till 6-4 med drygt sex minuter kvar av den andra perioden men närmre än så kom inte Islanders. Istället kunde Carolina, i den tredje perioden, göra 7-4 genom Skinner (23). Slavin fastställde slutresultatet med 9:03 kvar av matchen, 8-4 till Hurricanes, som trots vinsten fortfarande har nio poäng upp till en wildcardplats i öst.
Columbus Blue Jackets vann borta mot Philadelhpia Flyers och tog två nya poäng i toppstriden i ligan. Men man satte också ett nytt klubbrekord. Segern var lagets 44:e för säsongen - flest någonsin för Blue Jackets.
Cam Atkinson gjorde sitt 31:a mål för säsongen när han utökade lagets ledning 2-0 efter 8:42 av den första perioden, exakt en minut efter att Sam Gagner (18) spräckt nollan. Men Flyers gjorde 2-1 genom Travis Konecny innan den första perioden var slut och hemmalaget vann den andra perioden med samma siffror, tack vare Brayden Schenn (20) och Konecnys andra för kvällen (totalt 10). Zach Werenski kvitterade för gästerna.

Den tredje perioden blev mer ensidig och Brandon Dubinsky bröt dödläget med knappt nio minuter spelade. Framspelad av Brandon Saad i powerplay fick Dubinsky gott om tid på sig att prickskjuta in ledningsmålet från Steve Masons högra tekningscirkel.
Cam Atkinson (32) fastställde slutresultatet med sitt andra mål för kvällen när han la in pucken i tom bur med 21 sekunder kvar. Columbus har nu 94 poäng och ligger trea i Metropolitan Division, en poäng bakom ledande Washington Capitals.
New York Islanders - Carolina Hurricanes 4-8 (2-2, 2-4, 0-2)
Islanders gjorde fyra mål på 27 skott men släppte in det dubbla på 33 skott. Förlusten gör att man nu är en poäng (75) bakom Toronto Maple Leafs(76) i jakten på wildcardplatserna i Öst. Man delar placeringen med Tampa Bay Lightning som vann i natt.

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
Brayden Point (11) blev tvåmålsskytt och Tampas matchhjälte. Gabriel Dumont (2) blev gästernas andra målskytt. Steven Kampfer (1) och Michael Grabner (27) nätade för Rangers, som vann skotten med 28-16. Trots förlusten, lagets anda på tre matcher, är Rangers kvar på den första wildcardplatsen, 14 poäng före Maple Leafs.

Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 3-5 (1-2, 2-1, 0-2)
I och med nattens förlust tappar Flyers mark i slutspelsjakten. På 68 matcher har Flyers samlat ihop 70 poäng. Med det är man fem poäng bakom Tampa Bay och New York Islanders och sex poäng bakom Toronto.
Nashville Predators - Winnipeg Jets 5-4 (2-2, 1-2, 1-0, 1-0)
Filip Forsberg (28) gjorde ett mål och en assist när Nashville vann andra raka matchen efter att man förlorat fyra raka i inledningen av mars. Lagets övriga mål gjordes av Austin Watson (5), Mike Fisher (17), Ryan Johansen (12) och James Neal (20). Tack vare segern har Nashville, som ligger på en direktplats till slutspelet, fortfarande två poäng ner till St Louis. Jets, som spelar i samma division, ligger tolv poäng bakom Predators. Gästernas mål gjordes av Blake Wheeler (21), Dustin Byfuglien (11), Patrik Laine (33) och Joel Armia (8).

Calgary Flames - Pittsburgh Penguins 4-3 (2-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)
I och med straffsegern mot Pittsburgh är nu Flames segersvit tio matcher. Deryk Engelland (4), Dennis Wideman (4) och Johnny Gaudreau (15) nätade för Flames. Connor Sheary (20), Evgeni Malkin (33) och Sidney Crosby (35) gjorde gästernas mål. Kris Versteeg blev ende målskytt i straffläggningen. Flames ligger trea i Pacific Division, en poäng före Edmonton
Vancouver Canucks - Boston Bruins 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)
Två mål från Markus Granlund (19) och ett från Alexander Edler (4) räckte inte för Vancouver. Boston kämpade ner hemmalaget i den tredje perioden, där man vann skotten med 14-7 (totalt 43-29). Brad Marchand (35) gjorde ett hattrick i slutperioden. David Backes (14) gjorde ett mål och en assist. David Krejci (19) och Zdeno Chara (7) nätade också för Bruins.

Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Bottenmötet mellan Arizona och Colorado bjöd på totalt 57 skott (35-22) men endas ett mål. Brendan Perlini (13) avgjorde matchen efter 3;49 av den andra perioden. I och med segern drygade Arizona ut gapet till jumbon Colorado. Coyotes klev upp på 58 poäng. Avalanche är kvar på sina 41.
Los Angeles Kings - St Louis Blues 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
Totalt bjöd Blues tre mål på fyra svenskpoäng. David Perrons (14) 1-0-mål assisterades av Alexander Steen. Patrik Berglund spelade fram Magnus Pääjärvi (5) till 2-0 och Alexander Steen (14) spikade slutresultatet sju sekunder från slutet. Kings mål gjordes av Dustin Brown (11). I och med segern har nu Blues, på den andra wildcardplatsen i väst, fem poängs marginal ner till första lag utanför slutspelet; Kings.

Nattens utropstecken:
Jaccob Slavin. Med sina tre mål såg backen till att Carolina tog två välbehövliga poäng mot New York Islanders.

Tre stjärnor:
Brayden Point, Tampa Bay Lightning, 2 mål
Cam Atkinson, Columbus Blue Jackets, 2 mål
Filip Forsberg, Nashville Predators, 1 mål, 1 assist
Så gick snacket
"Vi jagar Washington, vi vet att de ser oss i backspegeln." - Columbus forward Nick Foligno var säker på sin sak efter lagets 44:e seger.
"Allt eftersom matchen pågick fick vi färre och färre anfall." - Rangers Ryan McDonagh
"Jag försökte bara fortsätta skicka pucken mot mål. Den gick in." - Jaccob Slavin
"Den här matchen sammanfattar vår säsong ganska bra. Vi har haft toppar och dalar." - Jets Blake Wheeler efter förlusten mot Predators

Vad är på gång?
Under natten mot onsdag spelas nio matcher. Första nedsläpp sker 01:00 svensk tid och sista matchen börjar klockan 04:30, då San Jose Sharks gästas av Buffalo Sabres.