live blog 010223

Det har blivit dags för 2023 Discover NHL Winter Classic mellan Boston Bruins och Pittsburgh Penguins på klassiska Fenway Park i Boston; till vardags hemmaarena till MLB-giganterna Boston Red Sox. NHL.com/sv bjuder på löpande uppdateringar från matchen - så häng med här i tråden.

23.17 - BRUINS VINNER - ULLMARK HÅLLER UNDAN
Linus Ullmark står för flera utmärkta räddningar i slutsekunderna när Penguins desperat kastar allt de har mot Bruins-kassen. Men Bruins håller undan och vinner med 2-1 - mycket tack vare två mål från Jake DeBrusk och 25 räddningar på 26 skott från Ullmark.
23.15 - PENGUINS HAR PLOCKAT MÅLVAKTEN - JAGAR KVITTERING
DeSmith har lämnat målburen och Penguins jagar 2-2-kvitteringen med sex spelare på isen.
23.10 - DEBRUSK IGEN! 2-1 TILL BRUINS
Jake DeBrusk slår till igen när han håller sig framme vid höger stolpe och rakar in pucken bakom Casey DeSmith efter en utmärkt individuell prestation från Taylor Hall som driver in på kassen från vänster sida. Tiden för målet: 17.36.
22.51 - JAKE DEBRUSK KVITTERAR! 1-1 I MATCHEN
Sex sekunder efter att Dumoulin kommer ut ur utvisningsbåset och med 7.46 på klockan vräker Jake DeBrusk in 1-1-kvitteringen efter en kraftfull dragning in mot mål från den förlängda mållinjen. Det 15:e målet för DeBrusk, som bjuds på en delikat framspelning av Brad Marchand.
22.47 - POWERPLAY BRUINS
Boston får möjlighet att kvittera när Pittsburghs back Brian Dumoulin drar på sig en två minuters utvisning för tripping med 5.40 spelat av den tredje perioden.
22.38 - TREDJE PERIODEN IGÅNG
Pucken har släppts för den tredje perioden mellan Penguins och Bruins i 2023 Discover NHL Winter Classic.
22.15 - ANDRA PERIODEN SLUTAR 1-0 TILL PENGUINS
1-0 till Penguins efter två perioder tack vare Kasperi Kapanens ledningsmål efter 8.40 av andra perioden. Bruins vinner skotten med 9-6 i perioden, men Penguins leder skotten totalt; 20-19.
22.03 - FENWAY PARK SJUNGER
Publiken på Fenway Park stämmer upp i allsång av Neil Diamonds klassiska "Sweet Caroline", ackompanjerad av Boston Pops Orchestra.
21.51 - MÅL! 1-0 TILL PENGUINS
Kasper Kapanen ger Penguins ledningen med 1-0 8.40 in på den andra perioden när han överlistar Linus Ullmark i slottet. Danton Heinen står för förarbetet bakom mål och Kapanen kan snärta dit pucken - finländarens sjätte mål för säsongen.

BOS-PIT: Kapanen ger Penguins ledningen i andra

21.42 - LINDHOLM TILL UTVISNINGSBÅSET
Bruins Hampus Lindholm utvisas två minuter för hög klubba mot Penguins Sidney Crosby 4.38 in på perioden.
21.39 - UTVISNING BRUINS
Exakt tio sekunder senare blir Bruins forward David Pastrnak utvisad två minuter för Interference.
21.38 - POWERPLAY FÖR BRUINS
Penguins back Pierre-Olivier Joseph utvisas två minuter för Interference 2.34 in på den andra perioden, nytt powerplay för Bruins.
21.36 - NÖDFALLSMÅLVAKT GÖR SIG REDO
Nödfallsmålvakten (EBUG - Emergency Backup Goaltender) Mike Chiasson gör sig redo för att hoppa in om Penguins skulle behöva ersätta Casey DeSmith.

21.33 - ANDRA PERIODEN IGÅNG
Pucken har släppts för den andra perioden mellan Penguins och Bruins i 2023 Discover NHL Winter Classic.
21.20 - PAUSUNDERHÅLLNING FRÅN THE BLACK KEYS
Rockduon The Black Keys från Akron, Ohio - tillsammans med Boston Pops Orchestra - står för pausunderhållningen mellan den första och den andra perioden.
21.13 - "VARIT GRYM FÖR OSS HELA ÅRET"
Bruins forward Charlie Coyle intervjuas i periodpausen för NHL on TNT, och passar på att hylla Ullmark:
- Viktiga räddningar från honom hittills. Han har varit grym för oss hela året och den här perioden var inget undantag.
21.11 - FÖRSTA PERIODEN MÅLLÖS
Matchens första period slutar mållös; en svettig sådan för Linus Ullmark i och med fördel Penguins 13-11 i skottstatistiken.
21.08 - BRUINS MED MATCHENS FÖRSTA POWERPLAY
Med 2.27 kvar att spela av den första perioden utvisas Penguins Teddy Blueger två minuter för boarding mot Bruins back Connor Clifton. Matchens första powerplay tillfaller Bruins.
21.04 - JARRY LÄMNAR ISEN, DESMITH ERSÄTTER
Penguins startande målvakt Tristan Jarry lämnar isen med drygt fyra och en halv minut kvar att spela av första perioden. Casey DeSmith ersätter. Jarry fick en smäll tidigare i perioden och försökte spela vidare, utan framgång.
20.56 - DUBBLA STOLPTRÄFFAR FRÅN JAKE & JAKE
Bruins forward Jake DeBrusk träffar stolpen bakom Jarry i en sekvens med drygt åtta minuter kvar att spela av perioden, varpå Penguins forward Jake Guentzel skrinnar iväg åt andra hållet och träffar stolpen bakom Ullmark.
20.49 - VASS RÄDDNING FRÅN ULLMARK
Med 10.23 kvar att spela av den första perioden bjuder Ullmark på en ny utmärkt räddning då Penguins lagkapten Sidney Crosby skjuter en slagskottspassning som styrs av Bryan Rust.
20.44 - MÅLLÖST VID FÖRSTA TV-TIMEOUTEN
Penguins och Bruins inleder i högsta tempo, men Linus Ullmark (Bruins) och Tristan Jarry (Penguins) håller tätt fram till första tv-timeouten; 7.20 in på första perioden. Ullmark med den hittills vassaste räddningen på ett skott från Brock McGinn i samband med en Penguins-kontring.
20.33 - PUCKEN ÄR SLÄPPT
2023 Discover NHL Winter Classic är igång!
20.29 - ORR, BUCYK, CHARA PÅ PLATS
Bruins-ikonerna Bobby Orr, Johnny Bucyk och Zdeno Chara på plats vid Fenway Park. Penguins Sidney Crosby och Bruins Patrice Bergeron deltar vid det traditionella första pucksläppet, där ucken släpps av Orr.

Orr bjuder även på ett ceremoniellt "puckkast" a la baseball, med hjälp av sin hockeyklubba.
20.25 - NATIONALSÅNGEN
Bandet Bell Biv DeVoe från Boston, Massachusetts sjunger den amerikanska nationalsången.
20.22 - SPELARNA UTE PÅ FENWAY PARK
Penguins och Bruins befinner sig ute på Fenway Park och introduceras till tonerna av Dropkick Murphys "I'm Shipping Up to Boston" i instrumental form.
20.06 - PUCKSLÄPP NÄRMAR SIG, PENGUINS EDITION
Även Penguins ser beslutsamma ut.

19.56 - PUCKSLÄPP NÄRMAR SIG, BRUINS EDITION
Pucksläpp närmar sig - Bruins är redo.

19.37 - BRUINS OCH PENGUINS UTE PÅ ISEN
Såväl Boston Bruins som Pittsburgh Penguins är ute på isen på Fenway Park och värmer upp inför det som komma skall. Penguins förvänta ställa upp med bland annat svenskarna Rickard Rakell och Marcus Pettersson, medan Linus Ullmark och Hampus Lindholm försvarar de blågula färgerna hos Bruins.
19.10 - FOTBOLL SOM UPPVÄRMNING
Bruins passar på att spela lite fotboll som uppvärmning inför matchen. Kombinationen fotboll inför hockey på en baseball-arenan får onekligen ses som en unik sådan.