Jonas-Gustavsson 3-25

Jonas Gustavsson uppfyllde alla målvakters dröm i fredags.

Inte bara såg han till att AHL-laget Bakersfield vann matchen. Han noterades också för ett mål. Målet kom i numerärt underläge i öppen kasse i den tredje perioden i Bakersfields 5-1-seger mot San Diego Gulls.

Condors var två spelare mindre på isen och San Diego satsade på att spela sex mot tre efter att ha plockat ut keepern Dustin Tokarski.
Gustavsson bröt en passning genom målområdet och tillskrev sedan målet som sista Bakersfieldspelare att röra pucken innan en missriktad San Diego-passning hamnade i egen bur 16:56 in i tredje perioden.
- Det är fantastiskt, sa Bakersfield-forwarden Braden Christoffer om Gustavssons mål på Condors YouTube-kanal efter matchen. Jag älskar det !
Det var Gustavssons första mål under sin proffs-karriär. Han blev den 12:e målvakten att göra mål i AHL:s 81-åriga historia och den första sedan Reto Berra gjorde mål för Lake Erie mot Chicago den 16:e januari 2015.
Gustavsson gjorde förutom målet också en bra match och räddade 30 skott för Edmonton Oilers farmarlag i AHL. 32-åringen som har spelat för Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings och Boston Bruins, är 1-3-1 på sju matcher, varav fem starter, för Oilers den här säsongen.