Toronto Maple Leafs Auston Matthews och Winnipeg Jets Patrik Laine är fast beslutna om att dubblera den framgång de upplevde i Europa innan NHL-draften 2016.
NHL.com kommer följa varenda steg längs vägen, kartlägga och jämföra, och presentera deras insatser varannan månad i en artikelserie som kommer löpa under hela säsongen.
Övergången från de professionella ligorna i Europa till NHL har sett enkel ut så här långt. Matthews, som draftades som nummer ett, spelade i schweiziska Zürich förra säsongen och Laine, som draftades som nummer två, spelade för Tappara i Finska ligan.

Båda spelarna kommer troligtvis uppleva några bakslag under säsongen, vilket händer alla rookies någon gång under den 82 matcher långa säsongen.
- De ska fortfarande uppleva den fysiska prövningen som är i NHL. Deras NHL-debuter motsvarade förväntningarna och deras imponerande talang och tävlingsinstinkt gör att de är i bra position för vidare NHL-framgång och utveckling, säger chefen för NHL Central Scouting Dan Marr.
Matthews och Laine möts för första gången på onsdag i MTS Centre i Winnipeg. Returmötet sker den 21 februari i Air Canada Centre i Toronto.
Deras insatser så här långt lovar gott inför framtiden
Jets står för mer än 55 procent av alla skottförsök när Laine varit på isen. Han ligger etta i Jets i den kategorin vilket är en bra indikation på vad han tillför med sin spelförmåga.
Matthews hade den bästa NHL-debuten i modern tid när han som första rookie någonsin gjorde fyra mål i Torontos 5-4-förlust mot Ottawa den 12 oktober. Det borde inte varit så enkelt men Matthews visade utan tvivel att han är en stjärna i sin generation.
Han hittade omedelbar kemi med Zach Hyman och William Nylander, gjorde fyra mål på sex skott och spelade plus tre på 17.37 minuters speltid.
Det tog Laine två perioder innan han hittade rätt och gav Jets-fansen en glimt av framtiden. Han gjorde en assist och ett mål i tredje perioden. Målet kom i powerplay och betydde 4-3 till Winnipeg i en match som tillslut slutade 5-4 efter övertid mot Carolina Hurricanes i torsdags.
18-årige Laine sa så här om Matthews debut.

• Han gör sina matcher och sin karriär. Jag vill inte jämföra mig med honom. Han kan göra 20 mål i en match men jag bryr mig inte. Det är kul för honom men jag ska bara försöka hjälpa mitt lag att vinna.
    19-åriga Matthews blev den tredje yngsta spelaren i NHL:s historia att göra fyra mål efter då 18-åriga Bobby Carpenter (1981-82) och Jack Hamilton (1943-44).
    Det mest minnesvärda av Matthews fyra mål kan ha varit hans andra efter 14.18 in det första perioden som utjämnade matchen till 2-2. Han övermannade sex Senators-spelare och stal dessutom pucken från Erik Karlsson längs vänstersidan innan han överlistande Craig Anderson med ett skott från snäv vinkel.
    - Han hade fyra lägen och gjorde fyra mål. Två av dem, var sådana mål många inte ens kan göra, sa Karlsson efter matchen.
    Edmonton Oilers lagkapten Connor McDavid, förstavalet i draften 2015, gjorde inga poäng, spelade minus-1 och sköt bara två skott på mål i sin NHL-debut den 8:e oktober.
    - I min första match rörde jag pucken fyra gånger tror jag, så det var lite olika kvällar för oss i våra premiärmatcher, sa McDavid om Matthews.
    Matthews och Laine var de två första topp-två-valen att göra flera poäng i sina debuter enligt Elias Sports Bureau.
    Matthews gick poänglös från sin andra match mot Boston Bruins i lördags. Han sköt två skott på 16.51 minuters speltid i en match som Toronto förlorade med 4-1.

I Winnipeg startade Laine sin första match som vänsterforward med center Mathieu Perreault och högerforwarden Kyle Connor. Mindre än fem minuter efter att ha gjort sitt första mål, och med målvakten utplockad, skickade Laine en krosspassning till Blake Wheeler, som passade vidare till Perreault som kvitterade matchen.
Tränaren Paul Maurice spelade Laine med Mark Scheifele och Wheeler i 4-3-förlusten mot Minnesota Wild i lördags. Wilds tränare Bruce Boudreau hade en matchplan som begränsade Laine till ett skott på mål på 19-39 minuter men han var ändå imponerad av Laines förmåga.
- Jag tycker att han "svingade och missade" under försäsongen men nu är han redo att spela. Man får inte låta honom skjuta, han har ett skott I världsklass.
Perreault har sagt att Laine, som spelade fyra försäsongsmatcher utan en enda poäng, har känt press.