Rangers_428

New York Rangers förlorade den första matchen i bäst-av-sju mot Ottawa Senators efter att Erik Karlsson avgjorde sent med ett skott som överraskade hela Canadian Tire Centre i Ottawa.

När de nu är dags för match två (21.00 lördag kväll) finns det ändå en hel del positiva saker för Rangers att ta med sig till de kommande sextio minuterna plus eventuell övertid.
- Det finns mycket att vara nöjda över, så som vi krigade och spelade som lag till exempel. Vi hade våra chanser men i en match som den här har man inte råd att inte ta vara på dem, sa Lundqvist.
Rangers gjorde många rätt i matchen. De skapade chanser, höll Ottawa-spelarna på utsidan i egen zon, stoppade upp Senators i mittzon och spelade stora delar som de ville göra i fem-mot-fem.

• Det var en bra match från båda lagen, det fanns chanser en båda målvakterna spelade bra. Men vi måste ta vara på chanserna. Vi hade chanserna men det gäller att hålla våra huvuden uppe och vara positiva. Det var en match men det är mycket hockey kvar att spela. Vi gjorde många bra saker här men det gäller att göra dem hela tiden, sa Rangers lagkapten Ryan McDonagh.
    En de knappast kan få en bättre insats från är Henrik Lundqvist som genom storspel egentligen krattade gången åt sina lagkamrater som däremot inte kunde ta tillvara på möjligheten. Lundqvist stod för 41 räddningar varav hela 21 redan i den första perioden.
    - Tittar man på matchen så kom flera av deras chanser i powerplay tidigt. Han (Lundqvist) gjorde några bra räddningar. Man måste få det andra laget att sota för sina misstag. Vi gjorde inte det ikväll och det bet tillbaka på oss, sa Rangers coach Alain Vigneault på presskonferensen efter matchen.
    Några av chanserna som Rangers-tränaren syftade på var Michael Grabners och Kevin Hayes skott i stolpen i den första respektive tredje perioden. Grabner hade även ett friläge men den där kvällen kunde Rangers-spelarna inte överlista Ottawas målvakt Craig Anderson mer än en gång på de 36 skott de sköt mot honom.
    - På det stora hela var vårt fem-mot-fem-spel bra ikväll. Vi hade bra zontid men fick inte tillräckligt ut av det, sa Vigneault.
    Lundqvist storspel, de 36 skotten på mål och mer än ofta kontroll på Senators anfallsspel är saker som Rangers kan ta med sig till nästa match.
    - Vi behöver bara lite till från alla, sa backen Dan Girardi till NHL.com's Dan Rosen.
    Något som Rangers däremot måste förbättra är disciplinen. De drog på sig fyra utvisningar totalt i matchen och det var framförallt genom spel i numerärt överläge som Ottawa fick momentum. Tre av lagets powerplay-spel kom i den första perioden och på de minuterna sköt Senators nio skott mot mål utan att lyckas få in pucken bakom Lundqvist.
    - Det är ingen tvekan om att de fick mycket momentum från sitt powerplay så vi måste vara mer disciplinerade. De gjorde ett mål men hade många chanser och mycket tid i anfallszon. Vi måste vara smarta där och spela lite försiktigt, sa Lundqvist.
    Synden straffade sig och Ottawa skulle till slut få utdelning i powerplay men inte förrän med 1.21 kvar av den andra perioden då Ryan Dzingel kvitterade till 1-1 när Kyle Turris skott studsade via Lundqvist till Dzingel som fick in pucken över mållinjen.
  • Den var tuff att släppa in med 1.20 kvar av perioden och vi var i ledning. Det är slutspelshockey i ett nötskal. Det kommer inte vara perfekt. Båda lagen hade några bra chanser i den tredje perioden och det kunde ha gått hur som helst, men vi har rätt killar här för att kunna fokusera om, sa Dan Girardi.
    New York Rangers kan glädjas åt en hel del i sitt spel men för att undvika att komma hem till Madison Square Garden i ett 2-0-underläge i matcher till match tre behöver de fila på vissa detaljer.
    - Jag tyckte vi spelade väldigt bra i fem-mot-fem. Vi hade bra chanser och en stor chans att göra 2-0 men gjorde inte det. Det gäller att ta med de bra sakerna och bli redo för nästa match, sa Lundqvist.