vancouver w

Nio matcher spelades under natten i NHL och fem av dem slutade 3-1.
Buffalo Sabres besegrade Washington Capitals hemma i KeyBank Center med 3-1 efter det att Evander Kane nätat två gånger och Robin Lehner svarat för 24 räddningar.

• Vi fick den starten på matchen som vi ville ha, säger Buffalos head coach Phil Housley till NHL.com. Vi kom ut med auktoritet och vi höll i det spelet hela matchen trots att utdelningen dröjde. Det är en viktig lärdom för oss. Vi måste fortsätta hålla uppe trycket genom större delar av matcherna än vad vi gjort hittills.
    - Vi spelade med bra attityd ikväll och vi måste se till att vi kan fortsätta så i varje match framöver, säger Evander Kane. Vi ska se till att fortsätta på samma sätt på fredag mot Florida Panthers.
    Capitals, som vann med 3-2 efter övertid igår mot Arizona, är 0-4-0 i den andra matchen då de spelat två dagar i rad.
    Connor McDavid satte sitt sjätte mål för säsongen då han i 38 sekunder in i förlängningsspelet satte segermålet för Oilers i 2-1-segern borta mot New York Islanders.
    Framspelningen kom från Leon Draisaitl som i den andra perioden gav gästerna ledningen innan Jordan Eberle kunde utjämna för hemmalaget.
    I Oilers gjorde Cam Talbot 36 räddningar i en match där Isles vann skotten med 37-25.
  • De är extrem bra på hemma is och vi hade på känn att de skulle komma ut och trycka gaspedalen i botten i den första perioden, säger Talbot till NHL.com. Vi lyckades rida ut den stormen och våra två stora kanoner (McDavid och Draisaitl) kunde ge oss segern idag.
    Talbot ska dock ha den största delen av äran efter segern. I den tredje perioden vann Islanders skotten med 13-2 och Edmonton-målvakten räddade sitt lag fram till förlängningen.
    - Han spelade stort idag, säger lagkapten Connor McDavid om Cam Talbot. Det hade sannerligen ett par riktigt bra chanser i den tredje perioden och han gjorde ett fantastiskt jobb.
    Här följer en genomgång av nattens övriga matcher:
    New Jersey Devils - St. Louis Blues 1-3 (1-0. 0-1, 0-2)
    Vladimir Tarasenko och Brayden Schenn gjorde båda ett mål och två assist då St. Louis Blues tystade Devils-fansen i Prudential Center efter att ha besegrat hemmalaget med 3-1.
    Dessutom gjorde den tredje länken i kedjan Jaden Schwartz ett mål vilket innebär att förstakedjan i Blues svarade för sju poäng (3+4) sammanlagt.
    Det här var tredje raka förlusten för New Jersey där Brian Boyle gjorde sin första Devils-poäng efter återkomsten sedan leukemi-diagnosen.
    Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
    Patric Hörnqvist noterades för en assist i Pittsburgh Penguins då Arizona Coyotes, med tidigare assisterande Pens-coachen Rick Tocchet, besegrades med 3-1 hemma i PPG Paints Arena.
    Hemmalagets mål gjordes av Justin Schultz, Evgeni Malkin och Phil Kessel.
    Kessel och Malkin spelade båda 1+2 i matchen.

I hemmalaget spelade Riley Sheahan sin 300:e NHL-match.
Oliver Ekman Larsson svarade för en assist vid Tobias Rieders 2-1-reducering tidigt i den tredje perioden. Det var Arizonas första mål borta mot Pittsburgh på över 162 minuter.
Carolina Hurricanes - Florida Panthers: 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Joakim Nordström stod för en målgivande passning då Carolina Hurricanes besegrade Florida Panthers med 3-1.
Scott Darling gjorde 30 räddningar i matchen som var oviss halvvägs in i den tredje akten. Då satte Derek Ryan sitt tredje mål för säsongen efter ett osäkert ingripande av Panthers-keepern Roberto Luongo (som spelade sin 500:e match med Panthers och noterades för en andra-assist) och gav hemmalaget en ledning de kunde hålla i och också utöka i tom kasse genom Justin Williams.
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators: 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
Men 5:35 kvar av den tredje perioden satte Calle Järnkrok 2-1 pucken för Predators i bortamötet med Blue Jackets.
Med 16 sekunder kvar av matchen fastställde Viktor Arvidsson slutresultatet till 3-1 med sitt sjätte mål för säsongen. Arvidsson noterades också för en assist i matchen.
Mattias Ekholm noterades också för en framspelning i Nashville som vann sin tredje raka match.
Montreal Canadiens - Vegas Golden Knights: 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)
Charlie Lindgren gjorde 29 saves räddningar och tog sin andra raka seger i mål för Montreal då Las Vegas Golden Knights besegrades hemma i Bell Centre. Lindgren kallades upp från Laval Rocket i AHL i fredags efter det att Carey Price dragit på sig en underkroppsskada.
Det här var femte matchen som Lindgren vaktar Habs-kassen sedan 2015. Han har ännu inte förlorat.

Canadiens har i och med segern vunnit tre raka matcher och fem av de sex senaste.
Brendan Gallagher, Jordie Benn och Max Pacioretty gjorde Montreals mål.
Pierre-Edouard Bellemare och Erik Haula gjorde målen för Vegas.
Calgary Flames - Vancouver Canucks 3-5 (1-1, 2-2, 0-2)
Daniel Sedin kunde plita ner sin första notering i målkolumnen den här säsongen då han efter dryga fyra minuters spel i den tredje perioden fastställde Canucks segersiffror till 5-3 borta mot Calgary Flames. Passningen kom från broder Daniel som spelade 0+2 (Daniel behöver ytterligare sex poäng för att nå 1000).
Bara 38 sekunder dessförinnan hade Bo Horvat gett Vancouver ledningen med sitt sjätte mål för säsongen.
Jakob Markström stod i mål för gästerna och gjorde 29 räddningar.
Thomas Vanek firade sin 900:e match i NHL genom att göra ett mål och en assist.
Flames bröt sin tre matcher långa segersvit i och med förlusten.
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 3-4 e. förl. (2-1, 1-1, 0-1, 0-1)
Nicholas Shore blev matchhjälte då Ducks besegrades i Honda Center i Anaheim.
Matchen slutade 3-3 efter tre perioder och fick sitt avgörande 3:51 in i övertidsspelet då Shore tryckte in pucken från nederkanten av den vänstra tekningscirkeln i ett två-mot-ett-läge tillsammans med Dustin Brown. Också målvakten Jonathan Quick noterades för en assist vid det avgörande målet.
Adrian Kempe gjorde ett mål, det sjunde för säsongen, i slutminuten av den andra perioden för Kings.
I hemmalaget gjorde Rikard Rakell ett mål och en assist.