GettyImages-628962700

Efter en match på läktaren som "healthy scratch" var Marian Gaborik tillbaka i Los Angeles Kings laguppställning.
Och 35-åringen fick sin revansch när han med ett mål och en assist ordnade en poäng till Kings mot Minnesota Wild.
- Det var ett viktigt mål som "Gabby" och hans kedja gjorde för oss i den tredje perioden, sa tränaren Darryl Sutter till lakingsinside.com

Gaborik har haft en tuff säsong sedan han återvände från ett benbrott i november. Slovaken, som gjort 392 mål på 971 matcher under sin karriär, hade bara hittat rätt sex gånger under säsongen på 38 matcher och dessutom gått poänglös i nio raka matcher inför mötet med Wild. Det var säkerligen en av anledningarna till varför Sutter satte honom på läktaren när Los Angeles Kings i lördags vann hemma mot Anaheim Ducks med 4-1 i Staples Center.
- Jag måste tillbaka, spela bättre och se till att inte hamna utanför laguppställningen igen. Jag måste spela bättre över lag helt enkelt. Det här är en kritisk period av säsongen och såklart måste vi ta poäng, vi måste hitta vägar att vinna oavsett, sa Gaborik efter lördagens petning till lakingsinsider.com.

Mot Wild blev det visserligen ingen vinst för Kings men däremot en poäng, mycket tack vare Gaborik. Slovaken började med att hitta fram med pucken till Nicholas Shore som från slottet kunde direktskjuta in 0-1 i den första perioden. Efter att lagen sedan turats om att göra mål gav Gaborik Kings ledningen i inledningen av den första perioden när han störtade mot den bortre stolpen och tryckte in Trevor Lewis krosspassning fram till 3-4.
Målet var Gaboriks första sedan den 1:a februari och även om det bara räckte till en poäng för Kings var ett steg i rätt riktning för slovaken. Wild kunde vinna efter att Jason Zucker kvitterat till 4-4 i slutet av ordinarie speltid och efter att Mikael Granlund snyggt avgjort för Wild 12 sekunder in i förlängningen.
- Jag tycker vi fick den start vi ville. Vi har haft problem att göra det första målet på bortaplan. Vi gjorde en bra period. I den andra började de vinna tekningar och vi fick spela i numerärt underläge tidigt och kunde inte återhämta oss från det. Det var ett viktigt mål som "Gabby" och hans kedja gjorde för oss i den tredje perioden, sa Sutter.
Sutter lär behöva Gaborik i form inför fortsättningen om de ska bli ett av lagen som går till slutspel från Western Conference. Kings ligger i skrivande stund två poäng utanför wildcardplatserna med 20 matcher kvar att spela. Men Gaborik har sin bild klar över vad han behöver göra för att hjälpa sitt lag förlänga säsongen.

Gaborik 112616
  • Jag måste ut och röra på benen. Åka mycket, spela i ett högt tempo och spela bra över hela banan. Jag ska vara ansvarsfull i defensiven och kreativ i offensiven. Oavsett om det gäller att skapa utrymme för mina kedjekamrater eller för mig själv. Jag behöver göra små saker som kan skapa chanser, sa Gaborik till lakingsinsider.com.