Hawks_1

Winnipeg Jets hade vunnit samtliga fyra matcher mot Chicago Blackhawks inför nattens möte. Man hade således chansen att svepa Blackhawks i och med en seger i natt. Men så blev det inte:

Patrick Kane öppnade målskyttet med den första periodens enda mål. Fint serverad av Artemi Panarin sköt Kane direkt och pucken tog sig in bakom en kämpande Connor Hellebuyck. Bryan Little kvitterade efter 1:43 av den andra perioden innan Panarin serverade Artem Anisimov till 2-1 (12:16). Duncan Keith och Marian Hossa såg till att Blackhawks sprang iväg till 4-1 innan Adam Lowry reducerade med dryga minuten kvar av matchen. Med 16 sekunder kvar spikades slutresultatet av Chicagos förgrundsfigur den här kvällen: Artemi Panarin. Segern gör att Chicago inte tappar mark mot Minnesota Wild i toppen av Central Division.
Wild vann nämligen också under natten. Men det satt långt inne. Laget tog emot Tampa Bay Lightning hemma i Consol Energy Center och det blev målvakternas match. Andrei Vasilyevski och Devan Dubnyk stod för fina räddningar och det gjorde att lagen bara gjorde totalt två mål på 65 skott. Man delade broderligt på målskörden och de två fullträffarna kom i den andra perioden. Nino Niederreiter gav hemmalaget ledningen i powerplay efter 14:31. Brayden Point kvitterade knappt tre minuter senare.

Vasilyevski och Dubnyk tog sedan matchen till både förlängning och straffar. Där gjorde Mikko Koivu det enda målet vilket av Minnesota vinsten.
Segern gör att Wild nu har ett facit på 36-12-6. Devan Dubnyk tog sin 30:e seger för säsongen. Det är bäst i NHL och Dubnyk har nu tre raka säsonger med minst 30 segrar.
Senaste nytt:
Detroits svenske back Jonathan Ericsson kommer att vara borta upp till tolv veckor på grund av den skada han ådrog sig i handleden i matchen mot Washington Capitals under torsdagskvällen, lokal tid. Det betyder att Detroit behöver nå slutspel om Ericsson ska spela igen den här säsongen.

mk021017_169

Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Nattens förlust gör att Tampa Bay tappar mark i slutspelsjakten. Med 55 poäng ligger laget sexa i Atlantic Division. Femman Florida (56 poäng) har dock två matcher färre spelade. Såväl sjuan Buffalo och åttan Detroit, båda på 54 poäng, har bara spelat 54 matcher.
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)
Även Jets har det motigt. Med 54 poäng på 57 matcher ligger man femma i Central Division men fyran Nashville (60 poäng) har tre matcher färre spelade. Dallas, på sjätte plats, har två matcher färre spelade och ligger två poäng bakom Jets.

Kvällens utropstecken:
Med ett mål och två assist såg Artemi Panarin till att Chicago Blackhawks dominerade mot Winnipeg Jets. Den 25-årige ryssen har nu gjort 51 poäng (varav 32 assist) på 56 matcher den här säsongen och totalt 128 poäng (79 assist) på 136 grundseriematcher.
Tre stjärnor:
Duncan Keith, Chicago Blackhawks, 1 mål och 1 assist
Andrei Vasilyevski, Tampa Bay, 37 räddningar
Nino Niederreiter, Minnesota Wild, 1 mål
Så gick snacket
"Hela laget stod för en bra insats ikväll." Patrick Kane efter Chicagos 6-3-seger mot Winnipeg
"Vi inledde dåligt. De var hungrigare än oss och kontrollerade matchen från början." Jets Bryan Little om de två lagens insatser.

Vad är på gång?
Lördagen bjuder på tretton matcher med start 19:00, svensk tid. Fram till och med 23:00 spelas sex matcher och den sista matchen börjar 04:00, svensk tid.