lindell benn

Dallas Stars har en av ligans bästa förstakedjor. Det är ibland lätt att glömma bort det i snacket om Bostons förstakedja, Colorados dito eller Buffalos stekheta trio som inledde säsongen på ett oerhört bra sätt. Men New York Islanders lär inte glömma i första taget. Islanders gjorde första periodens enda mål genom Anthony Beauvillier. I den andra vaknade gästerna till liv. Jamie Benn och Tyler Seguin låg bakom Esa Lindells kvittering efter drygt två minuter. Samme Lindell gjorde även 1-3 efter drygt sju minuters spel och däremellan hann hans landsman Roope Hintz ge Stars ledningen. Efter Lindells andra mål bytte Islanders ut Thomas Greiss och satte in Robin Lehner.

Men Lehner skulle inte få det lätt, han heller. Med drygt 14 minuter spelade av mittperioden snappade Tyler Seguin upp en sargstuds från Alexander Radulovs skott och placerade smidigt in pucken vid Lehners högra stolpe. Islanders reducerade visserligen efter blott 34 sekunder av den tredje perioden men Alexander Radulov slog inte bara en utan två spikar i kistan med dubbla mål på lite drygt 1:40 minuter strax innan halva perioden var spelad.
- Om vår förstakedja inte har den kväll de har står det 3-1 eller 3-2 i sluttampen av matchen, sa Stars tränare Jim Montgomery efter matchen.
Men Stars förstakedja hade en sån där kväll och stod totalt för nio poäng där Tyler Seguin gjorde ett mål och två assist, Radulov två mål och en assist och Jamie Benn noterades för tre assist.

NYI-DAL: Radulov avslutar med läcker backhand

• Det kändes som att vi var på gång. Vi läste varandra bra och försökte flytta pucken snabbare. Vi gjorde de enkla sakerna, sa Radulov efteråt.
    Och det var inte bara Stars förstakedja som var i form ikväll. Både Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights hade lyckade utgångar på matcherna tack vare sina förstakedjor.
    Här följer en sammanfattning av nattens matcher:
    Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 3-4 (1-0, 2-2, 0-1, 0-1)
    Brandon Montour gav Ducks ledningen med den första periodens enda mål när han snappade upp en studsande puck från Pontus Åbergs skott, rundade målet och la in 1-0 i öppen bur. Lagen delade sedan broderligt på målen i den andra perioden. Sven Andrighetto kvitterade för Avs innan Ryan Getzlaf gjorde sitt andra mål för säsongen och Ondre Kase spräckte sin målnolla. Då stod klockan på 4:34 av mittakten. Nathan MacKinnon reducerade till 3-2 i slutet av perioden, och drygt halvvägs in i den perioden kvitterade Gabriel Landeskog framspelad av MacKinnon och Mikko Rantanen. Trion avgjorde sedan i förlängningen. Rantanen stod för målet, framspelad av MacKinnon och Landeskog. Totalt stod Avs förstakedja för åtta poäng.

ANA-COL: Rantanen avgör i förlängning

Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 3-6 (2-1, 0-3, 1-2)
Connor McDavid öppnade målskyttet redan efter 52 sekunder av matchen när han vackert styrde in Matt Bennings skott. William Karlsson gjorde sitt femte mål för året när han kvitterade men Oilers gick till paus i ledning sedan Alex Chiasson gjort 2-1 med knappt fyra minuter kvar av perioden. Gästerna gjorde sedan tre relativt snabba mål i den andra perioden: Cody Eakin gjorde 2-2 efter 2:21, Max Pacioretty gav Golden Knights ledningen efter 3:53 och Jonathan Marchessault gjorde 2-4 efter 4:33. Samme Marchessault satte femman bara 34 sekunder in i den tredje perioden. Reilly Smith gjorde 3-6, assisterad av Marchessault, drygt tre minuter in i slutakten. Leon Draisaitl reducerade visserligen kort därpå men närmre än så kom inte Oilers. Golden Knights förstakedja (åtminstone för aftonen) stod totalt för åtta poäng.

EDM-VGK: Smith sätter ett direktskott högt på Talbot

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)
Publiken hade knappt sätta sig till rätta i PNC Arena förrän hemmalaget hade gått upp till 2-0. Justin Williams sköt 1-0 efter 22 sekunder och bara åtta sekunder senare gjorde Micheal Ferland 2-0. Pavel Zacha reducerade för gästande Devils efter 6:33 av inledningsperioden. Fler mål blev det inte och Hurricanes studsade tillbaka efter lördagens 1-4-förlust mot Columbus Blue Jackets. Devils föll för andra kvällen i rad.
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Blackhawks tog poäng för fjärde matchen i rad (2-0-2) när Minnesota Wild besegrades under söndagen. Jonathan Toews gjorde ett mål och en assist och Patrick Kane stod för två assist. Brandon Saad och Dominik Kahun gjorde lagets övriga mål. Svenske backen Gustaf Forsling noterades för en assist, hans andra sedan han blev uppkallad från AHL. I mål briljerade Corey Crawford, som räddade 39 av 40 skott - hans högsta notering för säsongen. Det var bara Zach Parise i gästerna som överlistade Crawford under söndagen, när han från nära håll fick jobba in pucken i powerplay.

CHI-MIN: Saad överlistar Stalock efter fin prestation

New York Islanders - Dallas Stars 2-6 (1-0, 0-4, 1-2)
Islanders spelade bra under den första perioden men tappade allt i inledningen på mittakten när Stars gjorde tre snabba mål och därefter reste man sig aldrig även om Mayfields reducering tidigt i slutakten gav visst hopp. Efter två raka segrar föll man åter och på de sex senaste matcherna har man fyra förluster (2-3-1).
SÅ GICK SNACKET:
"Jag hörde att Thomas tog på sig några av målen. Nej, de får inte gömma sig bakom målvakten ikväll. Thomas har spelat riktigt bra för oss och han har täckt upp för många av våra misstag. Den här förlusten är på laget." - Barry Trotz, New York Islanders
"De är nog ganska frustrerade nu. Det bästa är att vi är lediga imorgon. Ni vet hur jag jobbar. Okej, det är över. Vi förlorade veckan. Nu går vi vidare och försöker vinna nästa vecka." - Bruce Boudreau, Minnesota Wild.
"Vi gjorde inte det vi ville framåt. Visst, vi pratar detaljer nu, med tanke på att vi vann men det handlar om processen också. Om vi spelar såhär kommer vi inte att vara framgångsrika i det långa loppet." - Rod Brind'Amour, Carolina Hurricanes