Backes

Middagsbjudning och kära återseenden i måndags byttes mot rivalitet till tisdagen. Det var snabba vändningar för Bostons David Backes och hans gamla lagkamrater i St. Louis Blues.
I somras bytte David Backes St. Louis mot östkusten när han skrev på ett sjuårskontrakt med Boston Bruins. Det var en smått sensationell flytt eftersom Backes spelat hela sin NHL-karriär i Blues och hade sedan 2011 dessutom varit lagkapten i klubben. Under natten till onsdagen, svensk tid, mötte Backes sina före detta lagkamrater för första gången sedan flyttkalaset.

• Det var lite konstigt i början men sedan förstår man att man spelar i olika tröjor och att man spelar om poäng. Man får ett par smällar… men jag önskar, jag tror att hela laget önskar, att matchen hade slutat på ett annat sätt ikväll, sa Backes efter matchen.
    32-åringen från Minneapolis, Minnesota fick se sitt forna lag tillslut vinna med 4-2 efter att ha gjort tre raka mål i den andra och tredje perioden.
    Men Backes visade inledningsvis att släkten, som så många andra gånger, är värst när han gav Bruins ledningen efter 7.44 i den första perioden. Backes stod placerad framför Blues-målvakten Jake Allen och på sitt andra försök lyckades han få in returen på Torey Krugs skott från blålinjen. Målet var Backes fjärde för säsongen och det 20 000:e i Bruins historia.
    - Det var såklart i ett viktigt läge i matchen. Att få göra mål i powerplay efter tio minuter. Det kändes såklart bra men det hade varit bättre om vi vunnit ikväll, sa Backes.

David Backes är van att se sitt namn i poängprotokollet. Under sina tio säsonger i Blues spelade han 727 grundseriematcher och gjorde 460 poäng fördelade på 204 mål och 254 assist. Den här säsongen har han stått för 4 mål och 4 assist och är plus 12 efter 14 matcher. Boston Bruins innehar just nu den andra wildcard-platsen i Eastern Conference.
Under sina tio säsonger blev Backes en populär karaktär i Blues omklädningsrum och bland lagets fans. I Boston har han fortsatt vara en ledargestalt och även om han inlett ett nytt liv, i en ny stat och ny stad har han fortfarande god kontakt med sina forna lagkamrater. Så bra kontakt att han i måndags bjöd in flera av dem till middag till sitt hus i Boston.
Bland besökarna fanns Jay Bouwmeester, Colton Parayko och Ryan Reaves.
- Jag hade några kända ansikten på middag. Jag vill givetvis göra allt för att mitt lag ska vinna men efter matchen kan vi skaka han och krama om varandra och önska det bästa till varandra inför framtiden, sa Backes till Bruins hemsida morgonen efter middagen.

Backes_2

Middagen verkade ha gett mest energi till Blues-spelarna som kunde hålla emot Bostons tryck i den andra och tredje perioden tack vare många räddningar från Allen. Förlusten till trots så gräver inte Backes ner sig utan blickar istället framåt mot kommande utmaningar.
- Jag önskar att matchen hade slutat annorlunda men så blev det inte det den här gången. Vi får bryta ihop och komma igen, sa Backes till efter matchen till Bruins hemsida.