Filip Forsberg gjorde ett av målen när Nashville Predators vann med 3-2 mot Dallas Stars i det tredje mötet mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet. Predators leder nu serien med 2-1 i matcher.

Predators har gett sig själva ett bra lagläge inför fortsättningen a matchserien. När den i natt intog American Airlines Center i centrala Dallas var det gästerna som till slut fick jubla. Rocco Grimaldi inledde målskytte för gästerna i den andra perioden, innan det var dags för Forsberg. Svensken fick pucken till vänster, tryckte sig in mot kassen där han med fina dragningar höll undan Roman Polak samtidigt som han lurade målvakten Ben Bishop.
Målet var det första för Forsberg i slutspelet och det första från kedjan med honom, Viktor Arvidsson och Ryan Johansen.

DAL-NSH, M3: Forsberg bryter fräckt in på kassen

Mats Zuccarello skulle sedan reducera för Dallas. Norrmannen fick en lång passning från John Klingberg innan han från höger, i samma stil som Forsberg, bröt in på kassen och lirkade in pucken i nät.
Gästernas ledning stod sig sedan 8:15 in i den tredje perioden. Då fick hemmalaget snurr i anfallszon genom Jamie Benn, Alexander Radulov och Tyler Seguin. Den sistnämnde var till slut sist på pucken och matchen var kvitterad till 2-2.
Ställningen höll sig däremot inte mer än drygt tre minuter innan Nashville fick in sin segerpuck. Mikael Granlund, som kom till Predators från Minnesota Wild den 25 februari, skickade trissan mot mål från höger i zon. Skottet ställde Ben Bishop och blev matchavgörande.
- En sådan puck som bara går in, säger Granlund.
- Det är inte första gången jag släpper in ett sådant mål i ett slutspel och säkert inte sista gången heller, säger Bishop.