melky2

Melker Karlsson hade en bra kväll när hans San Jose Sharks besökte Arizona Coyotes. Efter drygt åtta minuters spel noterades han för en assist på Brent Burns 1-0-mål. Målet i sig var mer en prestation från Burns som tog pucken vid sargen, trampade in mellan tekningscirklarna och sköt ett otagbart skott, men det satte Karlssons ton för kvällen. 2-0 gjorde Lycksele-sonen själv när han tog tillvara på ett två-mot-ett-läge och pricksköt över en täckande back i Mike Smiths bortre hörn, assisterad av Michael Haley. I den andra perioden fick han en assistpoäng när Haley gjorde sitt första mål för säsongen; 3-0

Arizona reducerade visserligen i den tredje perioden genom Martin Hanzals nittonde fullträff för säsongen men Brent Burns satte den berömda spiken i kistan med 3:25 kvar att spela när hans handledsskott från strax innanför blålinjen letade sig n mellan benen på Smith. Målet var Burns 27:e för säsongen och Burns är nu tre mål ifrån att bli den nionde backen genom tiderna att nå 30 mål på en säsong.
Segern gör att Sharks håller undan för Edmonton Oilers, som också vann under natten. Fyra poäng skiljer lagen åt i toppen av Pacific Division.
Med trade deadline några veckor bort gjorde kanske Montreal Canadiens den största värvningen när man i tisdags sparkade tränaren Michel Therrien och ersatte honom med Claude Julien, som en vecka tidigare hade fått sparken från Boston Bruins. Laget var mitt uppe i sin vilovecka när tränarbytet skedde och under lördagen spelade man den första matchen under sin nygamle tränare, när man tog emot Winnipeg Jets i Bell Centre. Men det blev inte som man tänkt sig. Canadiens tog visserligen ledningen genom Andrei Markov efter 11:04 av den första perioden men gästerna vände.
I början av den andra perioden bröt Joel Armia ett Montreal-anfall och skaffade sig, i numerärt underläge, ett friläge med Carey Price. Den 23-årige finländaren gjorde inget misstag; Han lurade Price åt ena hållet och gick själv åt det andra; 1-1. Mathieu Perreault gav Jets ledningen med 1:16 på klockan i slutperioden och med 1:17 kvar av matchen punkterade Patrik Laine tillställningen med ett mål i tom bur - Laines 28:e fullträff för säsongen.
Trots förlusten leder fortfarande Claude Juliens Montreal Atlantic Division på 70 poäng, två poäng före tvåan Ottawa Senators.
Här följer ett sammandrag från lördagens elva matcher:
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 4-3 (2-2, 0-1, 1-0, 1-0)
Victor Hedman var inblandad i samtliga mål för Tampa när han gjorde två mål och en assist. Men det räckte bara till en poäng. Stars Antoine Roussel gjorde hattrick och har nu totalt gjort elva mål för säsongen. Jamie Benn (20) avgjorde matchen på övertid.

Minnesota Wild - Nashville Predators 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)
Segertåget fortsätter för Minnesota. I natt kom lagets nionde seger på de tolv senaste matcherna. Devan Dubnyk räddade 37 av 39 Nashville-skott vilket möjliggjorde segern. Jason Zucker nätade två gånger för Wild och har nu totalt gjort 18 mål den här säsongen. Mikko Koivu, Mikael Granlund och Eric Staal gjorde lagets övriga mål. De tre har nu gjort 17 mål vardera den här säsongen. Nashvilles mål gjordes av Colin Wilson och PK Subban. Båda har åtta fullträffar vardera den här säsongen.
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
Jets förstörde Juliens kväll och tog samtidigt två viktiga poäng i jakten på en wildcard-plats i Western Conference. Nu är man tre poäng bakom Calgary Flames, som innehar den andra platsen i Väst.
Detroit Red Wings - Washington Capitals 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Detroit Red Wings försöker hålla liv i sin 25 år långa slutspelssvit. I och med lördagens seger spräckte man en annan: Braden Holtbys 14 matcher långa segersvit. Frans Nielsen och Tomas Tatar gjorde mål för hemmalaget, båda assisterade av Henrik Zetterberg. Zach Sanford och Daniel Winnik nätade för Capitals.

Buffalo Sabres - St Louis Blues 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)
Robin Lehner räddade 37 av 39 skott och Evander Kane gjorde ett mål (totalt 20) och en assist för Sabres när laget tog sin tredje raka seger. Vladimir Tarasenko (28) och Scottie Upshall (6) gjorde Blues mål. Nicholas Baptiste (3) och Ryan O'Reilly (13) noterades för var sitt mål för Sabres. Sabres möter Chicago Blackhawks under söndagen - deras sjätte match på nio dagar.
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
Edmonton punkterade Chicagos sex matcher långa segersvit när man vann i United Center. Matt Benning (3) gav gästerna ledningen i powerplay 5:02 in i den andra perioden. Milan Lucic (12) gjorde det matchvinnande 2-0-målet knappt halvvägs in i den tredje innan Richard Panik (15) reducerade för Chicago. Jonathan Toews fick en assist på det målet och har nu gjort 600 poäng i NHL. Connor McDavid punkterade matchen med sitt mål i tom bur med sju sekunder kvar. Chicago vann skotten med 39-22 men Cam Talbot i gästernas mål var snudd på omutlig.
New Jersey Devils - New York Islanders 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Travis Zajac gjorde ett mål (totalt 11) och en assist för Devils, som i och med segern är tre poäng från en wildcard-plats i öst. Islanders, två poäng före Devils, får chans till revansch redan under söndagen när de två möts i Brooklyn. Övriga Devils-mål gjordes av Pavel Zacha (8) och Devante Smith-Pelly (3). Islanders mål gjordes av Andrew Ladd (15) och Anthony Beauvillier (5). Innan matchen tradade Devils forwarden Sergei Kalinin till Toronto i utbyte mot svenske backen Viktor Lööv. Lööv skickades direkt till AHL-laget Albany Devils.
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3-6 (0-2, 2-0, 1-4)
När William Nylander gjorde mål efter 2:04 av den tredje perioden hade Toronto vänt 0-2 till 3-2. Men man orkade inte stänga matchen. Istället gjorde gästande Ottawa fyra mål och vann storstilat. Erik Karlsson noterades för två assist, Derrick Brassard gjorde ett mål och två assist. Kyle Turris noterades för tre assist. William Nylander gjorde även en assist under kvällen, Auston Matthews två.

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
Arizona inkasserade sin 30:e förlust under ordinarie tid den här säsongen och man har nu nio poäng upp till Vancouver Canucks, som är nästjumbo i Pacific Division.
Los Angeles Kings - Florida Panthers 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
Jonathan Huberdeau gjorde ett mål (totalt fyra) mot Kings och har nu gjort åtta poäng på de sex matcher han spelat den här säsongen. Jussi Jokinen och Aleksander Barkov gjorde övriga mål. Barkov noterades även för e assist. Dwight King och Tanner Pearson nätade för Kings. Segern gör att Florida (64 poäng) nu ligger på en direktplats till slutspelet i den mördande jämna Eastern Conference. Kings ligger två poäng från en wildcard-plats i Western Conference.
Vancouver Canucks - Calgary Flames 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)
Alexander Edler gjorde sitt tredje mål för säsongen när han gav Vancouver ledningen efter 12:44 av den första perioden. Målet såg länge ut att bli matchvinnande men Mark Giordano kvitterade för Flames med sex sekunder kvar av ordinarie tid. Men 34 sekunder in på övertiden kom avgörandet när Chris Tanev följde med i ett anfall och stänkte in segermålet, fint framspelad av Daniel Sedin.

Kvällens utropstecken:
Victor Hedman. Bjässen från Örnsköldsvik gjorde vad han kunde med sina tre poäng för kvällen när Tampa föll med uddamålet. Han har nu gjort sex poäng på de senaste två matcherna. Totalt har Hedman gjort 47 poäng (varav 37 assist) på 54 matcher den här säsongen.
Tre stjärnor:
Melker Karlsson, San Jose Sharks, 1 mål, 2 assist
Antoine Roussel, Dallas Stars, 3 mål
Derrick Brassard, Ottawa Senators, 1 mål, 2 assist
Så gick snacket
"Vi tror mycket på Joel. Han är en lovande spelare och han har väldigt stor kapacitet. " Winnipeg Jets tränare Paul Maurice om Joel Armia.
"Det finns två positiva saker med den här matchen. Vi gjorde målen och Cam var fantastisk." Edmontons tränare Todd MacLellan sammanfattade segern i Chicago
"Överlag tycker jag att vi gör en bra match. Vi bjuder dom på målen. Det är det som sänker oss ikväll." Tampa Bays forward Tyler Johnson
"Vi hade 3-0 men lät dom komma in i matchen. Jag tror att Zuckers [andra] mål tog luften ur dom." Wilds tränare Bruce Boudreau
"I början var det svårt att komma in i tempot, men jag tycker att det blev bättre efer hand under matchen." Washingtons Zach Sanford
Vad är på gång?
Även söndagen bjuder på elva matcher i NHL. Med start 18:30, svensk tid, börjar hockeykvällen med New York Rangers - Washington Capitals. Sista nedsläpp sker 04:00 svensk tid då Vancouver Canucks tar emot Philadelphia Flyers.