lackPrime

I fredags sa Carolina Hurricanes tränare Bill Peters:
"Eddie (Läck) har spelat tio matcher och var dålig senast, låt oss inte lura oss själva. Vi har en kille som är långt före den andra och siffrorna backar upp det. Det är det jag ser".
I natt fick Läck revansch när han stod för 24 räddningar på 25 skott och hjälpte Carolina till en 2-1-seger borta mot Arizona Coyotes. Visserligen var det hemmalaget som tog ledningen i matchen när Peter Holland satte sitt tredje mål för säsongen efter 3.23 av den andra perioden.

En minut och 23 sekunder senare kvitterade gästerna genom Teuvo Teravainen och i den tredje kunde Derek Ryan säkra Hurricanes seger med sitt tionde mål för säsongen.
"Jag vet att det har varit mycket snack…men de två matcherna innan tyckte jag var mina bästa för säsongen. Jag har många bra människor runt mig som ringt och skickat sms"-
Segern var säkerligen en skön sådan för 29-årige Läck som under säsongen spelat elva matcher, vunnit tre och haft en räddningsprocent på 88,3.
När Minnesota Wild slog San Jose Sharks med 3-1 (2-1, 0-0, 1-0) blev Eric Staal tvåmålsskytt.

Staal fick först se Zach Parise, som var tillbaka i Wild efter att ha missat de senaste tre matcherna på grund av påssjuka, sätta 1-0 till hemmalaget i powerplay efter 11.06 av den första perioden. Staal ökade sedan på den ledningen från slottet med ett välplacerat handledsskott.
Sharks Melker Karlsson såg till att läget inte var i ett helt hopplöst läge inför period nummer två genom att sätta sitt nionde mål för säsongen efter 18.26.
Mittperioden blev däremot mållös och i den tredje kunde Staal med sitt andra mål i matchen fastställa slutresultatet till 3-1 i tom kasse.
Wilds svenske backrese, Christian Folin, lämnade matchen för Wild i den andra perioden och återvände aldrig.
"Det såg inte bra ut. Vi vet mer på måndag" - Bruce Boudreau om Folins skada
De två poängen gör att Wild alltjämt toppar Central Division före Chicago Blackhawks.
Här är en sammanfattning av nattens matcher:
Calgary Flames - New York Islanders 5-2 (4-0, 0-1, 1-1)
Flames behövde knappt fyra minuter på sig i den första perioden för att döda matchen mot Islanders. Efter 14.56 satte Michael Frolik 1-0 och efter 19.36 satte Sean Monahan 4-0 till hemmalaget. En rejäl islossning för Flames med andra ord som också drygade ut sin poängsvit till nio raka matcher.
Brian Elliott gjorde 33 räddningar för Flames och Mikael Backlund, som noterades för en assist i matchen, tangerade sitt personbästa i antalet poäng på en säsong, 47 stycken.
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 4-3 (0-3, 2-0, 2-0)
Sabres dominerade den första perioden i PPG Paints Arena. De sköt 21 skott och gjorde också 3 mål på Matt Murray i hemmakassen. Men de regerande mästarna ville annat när den andra perioden inleddes. Murray ersattes av Marc-Andre Fleury i kassen och hemmalaget kunde börja sin upphämtning. Justin Schultz och Evgeni Malkin gjorde varsitt mål i den andra och i den tredje slutförde Jake Guentzel och Conor Sheary vändningen.
För Buffalo var tappet ett tungt sådan. De har fortfarande häng på en wildcardplats från Eastern Conference men har fem poäng upp till Islanders.

New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
För andra matchen i rad höll Sergei Bobrovsky nollan. Med 20 räddningar såg han till att Columbus inte tappade andraplatsen i Metropolitan till Pittsburgh Penguins. I offensiven visade dansken Oliver Bjorkstrand vägen med ett mål och en assist. Boone Jenner och Sam Gagner blev också målskyttar för Blue Jackets.
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Bo Horvat och Markus Granlund utökade sitt målskytte för säsongen när de gjorde varsitt mål för Vancouver i Honda Center. Horvat gjorde sitt 20:e för säsongen i den första perioden och Granlund sitt 17:e i den andra.
Patrick Eaves, nyförvärvet från Dallas Stars, gjorde sitt andra mål för Ducks i inledningen av den första perioden men närmare än så kom inte Ducks som nu ligger på samma poäng som Calgary i Pacific Division.
Canucks Richard Bachman gjorde sin första start i mål för säsongen och stod för 43 räddningar. Loui Eriksson lämnade matchen skadad i den första perioden och återvände aldrig.

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Jake Alle gjorde 27 räddningar och Paul Stastny, Kyle Brodziak samt Patrik Berglund målen när Blues avslutade en fem matcher lång förlustrad på bästa sätt genom att nolla Avalanche i Pepsi Center. Berglund, som nyligen förlängde sitt kontrakt med Blues, satte 3-0 i den andra perioden. Det var svenskens 18:e mål för säsongen.
Nattens stjärnor:
Marc-Andre Fleury - hoppade in och spikade igen och hjälpte Penguins att vända.
Eric Staal - Två mål säger väl allt. Staal var tungan på vågen för Wild.
Jake Allen - Blues behövde vända sin dystra trend. Då är det bra att ha en målvakt som kan hålla nollan.

Så gick snacket:
"Laget spelade mycket bättre i andra och trede perioden. Det hjälpte mig, absolut" - Marc-Andre Fleury
"Jag läste spelet bra och det kändes bra att stänga igen sent. Laget spelade bra framför mig. Det var en lagseger" - Canucks Bachman
"Jag har inte pratat med någon ännu men det såg ut som att Ericsson kommer bli borta ett par matcher" - sa Vancouvers tränare Willie Desjardins.
Vad är på gång:
Fyra matcher spelas mot tisdagen. Henrik Lundqvist har återigen chansen att passera Grant Fuhr på tiondeplatsen i antalet segrar av en målvakt i NHL. Om han står i mötet med Tampa Bay såklart.