swedish performers mw 0217

Svenskarna i NHL blir fler och fler - men hur går det egentligen för dem? I svenskkollen kikar vi varje morgon närmare på de blågulas insatser från nattens NHL-omgång, och under söndagen var några på spelhumör.

Oskar Lindblom fortsätter att spela bra. Under söndagen blev han tvåmålsskytt för första gången i NHL-karriären när Philadelphia Flyers besegrade Detroit Red Wings med 3-1. Det första målet styrde han in från nära håll på ett instick från Sean Couturier från bakom den förlängda mållinjen.
- Jag är inte säker på at Couturier passade till mig men jag gick hårt på mål. Jag fick klubban på den och sedan tror jag att den träffade en klubba. Det är den typen av tur vi har haft på sistone, sa Lindblom, som gjorde sitt andra mål i tom bur, efter matchen.

Det var första gången i karriären som Lindblom gjorde två mål i samma match. Hans två fullträffar innebar också att han nu är uppe på tio den här säsongen.
På västkusten var en annan svensk i farten.
När Anaheim Ducks besegrade Vancouver Canucks med 1-0 tidigare i veckan hette målskytten Jakob Silfverberg. När laget tog sin andra seger på tre matcher, genom 5-2 mot Washington Capitals, fanns Silfverberg med i målprotokollet igen. Han gjorde sitt första mål för kvällen efter vackert samarbete med Adam Henrique, där även Hampus Lindholm fick en assistpoäng. Målet betydde 2-1 för Ducks. Silfverbergs andra fullträff fastställde sedan slutresultatet. Svensken tog ner en puck med handen, tog sig in i den vänstra tekningscirkeln och fick därifrån på en raket som gick in i nättaket.

ANA-WSH: Ducks bjuder på lir, Silfverberg avslutar

ÖVRIGA BLÅGULA RUBRIKER
BRATTS FINA FORM FORTSÄTTER
New Jersey Devils Jesper Bratt gjorde sitt sjätte mål för året när han skickade in 2-0 via stolpen knappt 14 minuter in i mittperioden. Målet blev matchvinnande då Devils vann med 4-1 till slut och Bratt har nu gjort poäng i tre raka matcher och sju av de åtta senaste.
PETTERSSON-POÄNG NÄR PENGUINS VANN
Marcus Pettersson gjorde ett mål och en assist när hans Pittsburgh Penguins besegrade New York Rangers under söndagskvällen. Vid ställningen 1-1 i mitten av den andra perioden skickade Pettersson in sin andra fullträff för året och tredje i karriären med ett fint direktskott i powerplay. Knappt två och en halv minut senare hade han noterats för en assistpoäng på Brian Dumolins 3-1 och totalt har Pettersson gjort 18 poäng den här säsongen. Penguins vann med 6-5 mot Rangers som gjorde sista målet genom…

PIT-NYR: Bjugstad sätter upp Pettersson

ZIBANEJAD I POÄNGPROTOKOLLET IGEN
....en viss Mika Zibanejad. Svensken gjorde sitt 26:e mål för säsongen när han fastställde slutresultatet med 18 sekunder kvar. Tidigare i matchen hade han dessutom assisterat Mats Zuccarello till Rangers 3-2-mål. Zibanejad har nu gjort

PIT-NYR: Zibanejad reducerar sent

KRONWALL MED ASSIST
Red Wings veteran Niklas Kronwall noterades för en assist på lagets enda mål mot Flyers. Kronwalls skott fastnade på framför Carter Hart i Flyers-målet och där kunde Darren Helm fiska upp de och raka in pucken i tom bur. Niklas Kronwall har nu gjort poäng i två raka matcher, båda assist.
ANDRA NOTERBARA INSATSER
* Fredrik Claesson, New York Rangers, 17:30 minuters istid, 2 skott på mål, 4 tacklingar +/- 0
* Patric Hörnqvist, Pittsburgh Penguins, 17:43 minuters istid, 3 skott på mål, 4 tacklingar, minus-1
* Robert Hägg, Philadelphia Flyers, 19:51 minuters istid, 1 skott på mål 3 tacklingar, +/-0
* Christian Djoos, Washington Capitals, 15:03 minuters istid, 1 skott på mål, 1 tackling, +/- 0