Gretzky 1850 point

Som en del av ligans hundraårsfirande tar NHL.com en titt på minnesvärda ögonblick under varje vecka.
Här följer höjdpunkterna under veckan 15-21 oktober:

21:a oktober, 1988:
Efter 2283 NHL-matcher och sammantaget 1245 mål för de båda gör Guy Lafleur och Marcel Dionne mål som lagkamrater för första gången.
Dionne sätter et mål i powerplay 7:52 in i den första perioden och Lafleur nätar 5:30 in i den tredje perioden då New York Rangers slår Washington Capitals med 4-1 i Capital Centre.
20:e oktober, 1993:
Rookiemålvakten Martin Brodeur i New Jersey Devils håller nollan för första gången i NHL. Han gör 17 räddningar då Anaheim Mighty Ducks är på besök och besegras med 4-0 i Brendan Byrne Arena.

Brodeur

19:e oktober, 1957:
Montreal Canadiens Maurice Richard blir först att göra 500 mål i NHL då han nätar i powerplay i den första perioden i 3-1-segern mot Chicago Blackhawks.
Vi den tidpunkten hade ingen annan spelare kommit upp i 400 mål.
18:e oktober, 2014:
Pittsburgh Penguins Sidney Crosby levererar sin 500:e assist i NHL då New York Islanders besegras med 3-1. Crosby spelar fram till Evgeni Malkin i powerplay efter 13:49 i den andra perioden och når milstolpen då Patric Hörnqvist lägger in pucken i öppen bur i slutet av den tredje perioden.
17:e oktober, 1992:
Jari Kurri blir den första Europa-fostrade spelaren (och den 18:e i NHL-historien) att göra 500 mål. Detta efter att ha lagt in pucken i öppen kasse då Los Angeles Kings besegrar Boston Bruins i Great Western Forum med 8-6. Kurri behövde 833 NHL-matcher för att nå de 500 målen.
16:e oktober, 1946:
Gordie Howe gör direkt avtryck då han spelar sin första NHL-match. 18-åringen bokförs för ett mål och är också inblandad i två slagsmål i matchen mellan Detroit Red Wings och gästande Toronto Maple Leafs. Howe, med nummer 17 på tröjan, skulle sedermera göra 801 mål i NHL.
15:e oktober, 1989:
Wayne Gretzky går upp jämsides med Gordie Howe som bästa poängplockare genom tiderna i NHL. Milstolpen nås efter att han med en assist till Bernie Nicholls 1-0-mål i LA Kings match mot sitt tidigare lag Edmonton Oilers, går upp på 1850 poäng.
Med 53 sekunder kvar av den tredje perioden går han också förbi Howe då han överlistar Bill Ranford i Oilers-målet och utjämnar till 4-4.
Gretzky avgör också matchen med ett mål 3:24 in i förlängningen och ger Kings segern med 5-4.