Bobby-OrrFrame

Som en del av ligans hundraårsfirande tar NHL.com en titt på minnesvärda ögonblick under varje vecka.
Här följer höjdpunkterna under veckan 10:e till 16:e december.

16:e december, 2014: Den längsta straffläggningen någonsin får till slut sitt avgörande då centern Nick Bjugstad gör mål i den 20:e omgången. Det ger Florida Panthers segern mot Washington Capitals med 2-1 i BB&T Center.
Bjugstads mål får slut på straffläggningen efter 17:43. Han lyckas få in pucken på sitt andra försök (alla lag använde alla 18 utespelare och fick börja om från början igen). Panthers målvakt Roberto Luongo inledde den 20:e straffomgången med att rädda en straff från Alexander Ovechkin.
15:e december, 1925:NHL kommer till the Big Apple för första gången då New York Americans spelar sin första hemmamatch i nybyggda Madison Square Garden. Promotorn Tex Rickard insisterar på att regerande Stanley Cup-mästaren Montreal Canadiens ska vara motståndaren och NHL går med på kravet. Canadiens förstör dock festen genom att vinna med 3-1.
14:e december, 1968:Backen Bobby Orr gör sitt första hattrick i NHL då Boston Bruins besegrar Chicago Blackhawks med 10-5 i Boston Garden.
20-åriga Orr gör två mål i den första perioden och ett mål i den andra. Alla tre målen kommer efter framspelningar av forwarden Ed Westfall, som också gör ett mål.
13:e december, 1983:Centern Wayne Gretzky gör sitt 300:e mål i NHL då Edmonton Oilers förlorar med 8-5 mot New York Islanders i Nassau Coliseum. Han når milstolpen i powerplay med bara 1:53 kvar att spela av sin 350:e match.
12:e december, 1953:Canadiens forward Maurice Richard blir NHL:s främste poängplockare genom tiderna då han gör två mål och en assist i 7-2-segern mot New York Rangers i the Forum.
Richard gör mål i den andra perioden och star på 611 poäng då matchen är över, en poäng mer än skadade kedjekamraten Elmer Lach som hade haft rekordet sedan februari 1952.
11:e december, 1985:Oilers och Chicago Blackhawks spelar en av de mest galna matcherna i den moderna NHL-historien då de tillsammans gör 21 mål då Edmonton vinner med 12-9 i Chicago Stadium.
De 21 målen är det största antal mål i en match sedan 1943 och lagen satte nytt ligarekord då de gjorde 12 mål i den andra perioden. Glenn Anderson och Jari Kurri gjorde båda tre mål var för Edmonton, och centern Ken Yaremchuk och Troy Murray gjorde båda två mål för Chicago.
10:e december, 1986: Gretzky blir första spelare i NHL att nå 40 hattrick i karriären då han gör tre mål och leder Edmonton Oilers till en 7-4-seger borta mot Winnipeg Jets i Winnipeg Arena.
Gretzky, som är inne i sin åttonde NHL-säsong, gör två mål i den första perioden och fullbordar det historiska hattricket då han överlistar Winnipegs målvakt Daniel Berthiaume 1:47 in i den andra perioden. När han avslutar karriären har han 50 stycken hattrick.