Flyers-100

Även i ett slutspel fyllt av övertidsperioder var Anaheim Ducks 4-3-seger mot Edmonton en för historieböckerna. Den 22:e matchen att gå över ordinarie tid i årets slutspel avgjordes när Corey Perry gjorde mål efter 6.57 i den andra övertidsperioden - det efter att Ducks tvingat fram en förlängning med att göra tre mål under de sista fyra minuterna i den tredje perioden.
Som en del av NHL:s 100-årsfirande tittar NHL.com tillbaka på några av de mest minnesvärda ögonblicken varje vecka.

Här är höjdpunkterna för veckan: 30 april - 6 maj
6 maj, 1976: Reggie Leach i Philadelphia Flyers tangerar slutspelsrekord med att göra fem mål i en match - trots att han vara nära att bli petad inför matchen efter att ha hamnat i bråk med lagledningen.

Leach_Flyers

5 maj, 1966:Henri Richards enda övertidsmål i ett slutspel blev finalavgörande för Montreal Canadiens som vann med 3-2 i match sex mot Detroit Red Wings.
4 maj, 2009:Det var elektrisk atmosfär i Verizon Center i match två av Eastern Conference semifinal när Alexander Ovechkin och Sidney Crosby stod för varsitt hattrick.
4 maj, 2000:Penguins och Flyers skriver historia i match fyra av Eastern Conference semifinal genom att spela den längsta matchen i modern tid i NHL. Matchen avgjordes först i den femte (!) övertidsperioden.
3 maj, 2004: Martin Gelinas aka. "The Elminiator" gör sitt tredje övertidsmål som avgör en matchserie i sin NHL-karriär.
2 maj, 1967:Toronto Maple Leafs blir det äldsta laget att vinna en Stanley Cup.
1 maj, 1965:Jean Beliveau gör mål 14 sekunder in i match sju av Stanley Cup-finalen och ger Montreal en bra start på sin väg mot 4-0-i matcher-segern mot Chicago Blackhawks. Han blir utsedd till den första spelaren att vinna Conn Smythe Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare.
30 april, 2014:Los Angeles Kings blir det fjärde laget i NHL-historien att vinna en slutspelsserie efter att ha legat under med 3-0 i matcher när de slog ut San Jose Sharks med 5-1 i match sju av den förta slutspelsrundan.