DeBrincat

Det var målfesternas natt i NHL. Både matcherna mellan Winnipeg och Minnesota (7-2) och Anaheim och Chicago (7-3) slutade med storsegrar för hemmalagen. Därtill bjöd Slaget om Pennsylvania i Pittsburgh på massor av dramatik när hemmalaget slog Philadelphia med 5-4 efter förlängning.
Kvällens stora frontnamn var Chicagos rookie Alex DeBrincat som smällde in karriärens första NHL-hat trick hemma i United Center och såg till att Anaheim åkte på sin fjärde raka förlust.

I Pittsburgh avgjorde Sidney Crosby tillställningen med sitt tionde mål för säsongen, men matchen gav ändå upphov till viss oro då målvakten Matt Murray tvingades utgå efter en kollision i andra perioden.
Montreal ser ut att vara på väg ur den tunga trenden efter att Carey Price storspelat och satt stopp för Columbus fina segersvit.
Jesper Bratt blev målskytt för New Jersey Devils, men Florida Panthers drog det längsta strået och vann matchen med 3-2.
Här är en sammanfattning av nattens matcher:

New Jersey Devils -Florida Panthers 2-3 (0-0, 0-1, 2-2)
Florida tog ledningen tre gånger om och Devils lyckades bara kvittera två gånger. Alexander Barkov slog in 1-0 i den andra perioden, men Nico Hischier kvitterade. Sedan fyllde Vincent Trochek på med 2-1 i tredje innan Jesper Bratt slog in sitt sjunde mål för säsongen till 2-2. Jared McCann blev dock matchhjälte med sitt 3-2-mål 12.45 in i den tredje perioden.
- Vi var inte nöjda med vår respons i andra. Vi blev utmanade att studsa tillbaka efter vår sämsta förstaperiod för säsongen, men i andra perioden blev det inte mycket bättre. Vi hade velat se lite fler förbättringar, säger målvakten Cory Schneider till NHL.com

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 5-4 OT (1-0, 0-3, 3-1, 1-0)
En svag andraperiod såg ut att knäcka hemmalaget Pittsburgh, men en stark tredjeperiod räddade till slut en poäng och Sidney Crosby avgjorde matchen i förlängning med sitt tionde mål.
Michael Raffl såg ut att bli matchvinnare när han gjorde 4-3 till Flyers med mindre än fyra minuter kvar, men Jake Guentzel kvitterade med dryga minuten på klockan och gjorde därmed sitt andra mål i matchen.
Även Patric Hörnqvist blev målskytt för Penguins i den svängiga historien, där Flyers hade 3-1 efter två perioder men ändå fick se sig besegrade.
Viss oro i Pittsburgh sedan målvakten Matt Murray tvingats utgå i den andra perioden efter en kollision med Jakub Voracek. Tristan Jarry ersatte och räddade åtta av tio skott.
- Han är en solid målvakt. Men om han inte kan spela kommer Tristan behöver göra räddningar för oss i matcherna, och vi tror han kan göra det, säger Penguins tränare Mike Sullivan.

Montreal Canadiens- Columbus Blue Jackets 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Carey Price är tillbaka med besked i Montreals kasse och räddade hela 37 av 38 skott när Montreal stoppade Columbus segersvit vid sex raka segrar.
Därmed har Price två raka segrar efter att ha hållit nollan med 36 räddningar mot Buffalo i lördags.
Brendan Gallagher och Jonathan Drouin öppnade målskyttet för Canadiens i första perioden, Pierre Luc-Dubois kvitterade i den andra och Andrew Shaw fastställde sedan 3-1 i tom bur 18.36 in i slutakten.

Winnipeg Jets-Minnesota Wild 7-2 (2-2, 0-2, 0-3)
Det var gästerna Minnesota som öppnade starkast och gick ifrån till 2-0 genom Jason Zucker och Chris Stewart, men sedan tog Winnipeg över showen. Sju spelare blev målskyttar för Winnipeg, som därmed befäster sin topplacering i Central Division efter 15 segrar på 24 matcher och visade upp en härlig bredd i produktionen.
- Det var Hendricks kedja med Armia och Perrault, de har spelat kanon för oss och har mycket energi och fick igång oss. Det fick momentum på vår sida, säger stjärnan Blake Wheeler om vad det var som låg bakom Winnipegs mäktiga scenförändring.
Gustav Olofsson gjorde sin första poäng för säsongen när han assisterade till Minnesotas första mål.

Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 7-3 (3-0, 2-3, 1-1)
Blackhawks visade aldrig de skadeskjutna ankorna någon pardon, och Anaheim har därmed fyra raka förluster. Segerorganisatör blev rookien Alex DeBrincat, som gjorde ett mål och en assist när Chicago gick ifrån till 3-0 redan i den första perioden. Men det skulle komma mera.
I den andra perioden sköt 19-åringen två nya mål när Hawks drog ifrån ordentligt, och svarade därmed för NHL-karriärens första hat trick. Med sina tio mål och sju assist klättrar han närmare toppen av rookieligan, där många menar att han kan komma att bli allra bäst när säsongen summeras.
Jakob Silfverberg gjorde sitt sjätte mål för säsongen när han reducerade till 4-1 i den andra perioden och Hampus Lindholm assisterade till ett av Anaheims tröstmål.

Så gick snacket:
"Det kan ha varit världens bästa två målvakter som möttes ikväll och får man en tvåmålsledning är det tufft att göra mål på Price". - Montreals Brendan Gallagher
"Det är tufft, för vi spelar många bra hockeymatcher. Vi ger oss chansen att vinna, men så släpper vi garden i några minuter och motståndarna utnyttjar det"- Philadelphias Travis Konecny
"Puckarna studsade min väg idag, det var kul. Coolt att ha det gjort." - Chicagos Alex DeBrincat om att göra karriärens första NHL-hat trick