Dallas Stars förlängde Western Confernce-finalen mot Vegas Golden Knights via en 4-2-seger i match 5. Serien är därmed reducerad ytterligare och står nu 3-2 i matcher till Golden Knights.

Ty Dellandrea gjorde två mål i den tredje perioden för Stars och blev på så vis något av kvällens stora frontfigurer. Dellandrea var på läktaren i de två första matcherna av serien, men fick nu revanschera sig ordentligt:

• Det är jobbigt att bli petad. Det går ju inte att förneka att det är så. Men får bara se till att man är redo att ta en plats igen och bli en del av det, säger han till NHL.com/sv.

VGK-DAL, M5: Stephenson hittar nättaket

Dellandrea har fått mer istid de senaste matcherna eftersom Evgenii Dadonov varit skadad och lagkapten Jamie Benn avstängd. Forwarde gjorde 3-2 till Stars med ett skott från högerkanten i ett flygande anfall efter 10:35 av den tredje perioden. Efter att pucken touchat Vegas-backen Alex Pietrangelos klubba ställdede skottet Adin Hill i hemmamålet.

Efter 12:02 stötte forwarden sedan in 4-2 i en situation precis framför mål. Dellandrea blev då den blott fjärde spelaren att göra sin första tvåmålsmatch i NHL i en match där spelarenas lag riskaderade att åka ut i rundan innan en Stanley Cup-final.

• Jag har bara försökt skjuta. Jag hade en chans i förra matchen som jag tycker jag borde gjort något bättre av, och jag har haft andra lägen. Så det kändes skönt att få in de här nu och kunna bidra på målfronten, säger Dellandrea till NHL.com/sv.

Vegas hade för andra matchen i rad chans att avancera till Stanley Cup-final, men trots ledning med både 1-0 sedan Ivan Barbashev öppnat målskyttet i den första perioden, och 2-1 efter att Chandler Stephenson hittat nättaket i den andra, lyckades Golden Knights inte stänga serien den här gången heller.

VGK-DAL, M5: Dellandrea skjuter 3-2 till Stars

• De pushade oss bra. Vi fick ledningen, de svarade omedelbart. Det är något vi måste bli bättre på, att försöka utöka ledningen istället för att motståndet ska kvittera igen, säger Vegas tränare Bruce Cassidy.

Luke Glendening styrde in 1-1 för Stars första kvittering i matchen och Jason Robertson hittade en lucka bakom Hill till 2-2 en kort stund efter Stephensons 2-1-mål i mittperioden. Robertson har nu gjort fem mål i serien, vilket utgör 42 procent av Dallas totala målskörd mot Vegas (5/12).

Trots brygga, både i matchserien och i match 5, visade Stars styrka genom att resa sig två gånger om. Golden Knights var missnöjda med ännu en missad chans att nå sin andra Stanley Cup-final i klubbens historia.

• Jag tycker inte att vi spelade 60 minuter. Det var många olika saker. De var mer hungriga. De vann närkamperna. Vi möter ett desperat lag och ingen har sagt att det skulle bli enkelt. Vi måste matcha deras desperation, säger Golden Knights back Alec Martinez.

VGK-DAL, M5: Glendening utjämnar för Stars

Det fanns många chanser för något av lagen att ta ledningen vid ställningen 2-2, men båda målvakterna; Hill i Vegas mål och Jake Oettinger i Dallas spelade stabilt. Oettinger stoppade 27 puckar i matchen medan Hill gjorde 30, bland annat rånade han Joel Kiviranta med plocken vid ställningen 2-2.

Efter Stars nu två raka segrar kan laget kvittera serien på hemmais i match 6. Den spelas i Dallas natten mot tisdag svensk tid (02.00, Viaplay).

• Vi satte oss själva i en väldig tuff position och att komma hit där vi är nu visar vilken karaktär vi har i rummet. Vi har gjort vårt jobb så här långt, men tyvärr har vi fortfarande ryggen mot väggen, säger Oettinger.