Stars vinner match 5 och tar ledningen i serien

Dallas Stars har tagit ledningen i matchserien mot St Louis Blues, detta efter en 2-1-seger under natten mot lördagen svensk tid. Matchserien står nu 3-2 till Stars som har chans att avgöra på hemmaplan.

Matchen var bara knappt tre minuter gammal när Jason Spezza gjorde sitt tredje mål i slutspelet efter vackert förarbete av Tyler Seguin. Seguin snappade upp pucken och fick lite tid bakom mål. Därifrån serverade han Spezza som från nära håll hittade nätet bakom Jordan Binnington.
I mittperioden utökade Esa Lindell ledningen med sitt allra första slutspelsmål i karriären. Finländaren fick lite yta i mitten och kunde från mellan tekningscirklarna lyfta en backhand mot mål som överlistade Binnington.

STL-DAL, M5: Lindell gör mål via en back

• Det fanns toppar och dalar genom hela matchen. Det fanns perioder där vi var riktigt bra men så kom det också perioder där vi var slarviga. Vårt powerplay klickade inte, vi måste utföra jobbet bättre. Vi hade absolut våra chanser och det fanns returer. Men de gjorde ett bra jobb runt målet och boxade ut oss, sa Blues tränare Craig Berube efter matchen.
    St Louis Blues vann skotten med 39-27 och Ben Bishop var helt felfri på de 30 första avsluten på mål. Men lite slarv från målvakten gav Jaden Schwartz fritt läge från nära håll i den tredje perioden - ett läge han inte missade. Schwartz lyfte in reduceringen med drygt elva minuter kvar att spela. Närmare än så kom dock inte hemmalaget. Blues fick chansen i powerplay kort efter reduceringen och plockade även ut Binnington i slutet av matchen för att forcera in en kvittering men de fick se sig besegrade av Stars och Bishop.
    [Här kan du läsa allt från serien STL-DAL]
    Bättring behövs även i Blues, om man ska tro lagets tränare:
    - De pressar bra men vi måste jobba bättre. Vi kan jobba bättre med pucken när vi ska få ut den ur zon. Bishop var bra men det var även vår målvakt. Det var två bra målvakter, summerade Berube.