Ovechkin

Det kommer tillfällen under en säsong, en match eller en period när ett lag behöver sina absolut största stjärnor som mest. Natten mellan onsdagen och torsdagen, svensk tid, var ett sådant tillfälle.
Trion Connor McDavid, Alexander Ovechkin och Sidney Crosby klev alla fram och ordnade segrar för sina respektive lag.

När Washington Capitals besegrade St. Louis Blues och kom tillbaka på vinnarspåret efter 3-2-förlusten mot Columbus Blue Jackets senast var det Ovechkin som låg bakom segern. Den 31-årige ryssen gjorde tre av lagets fyra mål i matchen som slutade 4-3 till Caps.
- Han spelade med känslor igen. Ibland säger vi att han inte gör tillräckligt med mål och allt det där men han var bra. Jag har dragit ner lite på hans speltid, han är fräschare nu. Det kommer betala av sig under tid tror jag. Vi kan spela med högre tempo och om de kan åka så kommer den här gruppen göra många mål, sa Capitals tränare Barry Trotz om Alexander Ovechkin till NHL.com efter matchen.
Ovechkin gjorde ett mål i varje period. Samtliga från hans favoritposition, den vänstra tekningscirkeln.
Han inledde sitt och matchens målskytte med att skicka upp en projektil i Blues-målvakten Carter Huttons vänstra kryss. I den andra perioden direktsköt han in pucken bakom Hutton på passning från John Carlson och i den tredje spurtade han från egen zon innan han placerade pucken till vänster om Hutton.
- Mina kedjekamrater gav mig pucken. Förarbetet till alla tre målen var riktigt bra, sa Ovechkin, som står efter 19 matcher på 12 mål, efter matchen.

När Pittsburgh Penguins och Rangers, för andra gången den här veckan, möttes hade Penguins-spelarna slickat såren efter 5-2-förlusten hemma i PPG Paints Arena i måndags. I returmötet i Madison Square Garden hamnade de i ett tidigt underläge men tack vare Sidney Crosbys insatser i den andra perioden kunde Penguins vända och vinna matchen med 6-1.
Penguins lagkapten fortsatte sin hysteriska målform med att göra sitt 13:e och 14:e mål för säsongen på lika många matcher och såg till att Pens kunde storma fram till en 4-1 ledning på 12 minuter och 57 sekunder i den andra perioden. Det fick Rangers tränare Alain Vigneault att byta ut målvakten Henrik Lundqvist.
- Vi hade bra utdelning. Vi tappade inte så många puckar, vilket är bra för de är bra i omställningarna. Jag tyckte att vi spelade med tålamod. Vi tvingade inte fram saker och gör man det får man ofta igen det. Det lärde vi oss från i måndags och gjorde ett bättre jobb idag, sa Crosby till NHL.com efter matchen.
Crosby assisterade dessutom till Conor Shearys 5-1 mål med 3.18 kvar att spela av den andra perioden och står efter 14 matcher på totalt 19 poäng.
Crosbys framtida efterträdare Connor McDavid ville inte vara sämre. I Edmonton Oilers 6-3-seger mot Colorado Avalanche i Pepsi Center sprattlade 19-åringen till i precis rätt tid. McDavid, som är lagkapten i Oilers, sa i tisdags, i en intervju med NHL.com´s Tim Campbell, att han hellre leder med exempel än med ord.

Efter två spelade perioder var Oilers i underläge med 3-2. Då klev McDavid fram och visade vad han menade i den där intervjun med Campbell.
Först assisterade han till Milan Lucic kvitteringsmål efter 32 sekunder, efter 6.25 satte han själv ledningsmålet till 4-3 och lite mer än en minut senare var han med i förarbetet till Leon Draisitls 5-3 mål.
- Laget spelade bra, det är allt som betyder något. När laget spelar bra kan alla dra fördel av det och jag tycker att många har gjort ett kanonjobb med att bidra. Det har varit en laginsats de tre senaste matcherna, sa McDavid efter matchen.
McDavids tre poäng innebär att han leder NHL:s poängliga på 27 poäng, tre före Tampa Bay Lightnings Nikita Kucherov.

Nio poäng från tre av NHL:s stora stjärnor. Snacka om att visa sin glans när det som mest behövdes.