mcdavid_092419

Connor McDavid gjorde i natt sin första match under försäsongen. Edmonton Oilers förlorade däremot med 4-2 mot Arizona Coyotes och McDavid lämnade isen poänglös.

I förra årets grundseries sista match skadade McDavid sitt knä. Under hela sommaren har han kört rehab för att vara redo till premiären mot Vancouver Canucks nästa vecka, och det var länge snack om att han skulle vila från alla träningsmatcher. Men i natt var han ändå tillbaka.
- Det är så klart skönt när lagets ledare och kapten är tillbaka. Han kan skruva upp tempot för oss varje kväll och skapar mycket där ute. Det är skönt att han är tillbaka, säger Ryan Nugent-Hopkins.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
McDavid spelade 20:38 minuter i matchen och hade två skott på mål, men bidrog inte till några mål framåt den här kvällen. Istället var det Nugent-Hopkins och Riley Sheahan som gjorde Oilers mål. Men de kom i fel lägen. När Nugent-Hopkins nätade sitt tredje mål under försäsongen hade Coyotes redan en 2-0 ledning, efter 1-0 från Lawson Crouse och 2-0 från Michael Bunting. Michael Grabner gjorde 3-1 innan Sheahan på nytt reducerade för Oilers. Men Derek Stepan nätade strax efter och matchen var avgjord.
I Oilers inledde Joel Persson matchen bredvid Oscar Klefbom. Men den förre Växjö-spelaren fick lämna matchen med en överkroppsskada. Det är fortfarande oklart hur pass allvarlig den är. Persson spelade sju minuter och hade två skott på mål.
- Förhoppningsvis är han bättre i morgon, sa coach Dave Tippett till Oilers hemsida efter matchen.
Här är summeringen från nattens matcher:
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Jakob Silfverberg stod för ett mål och en assist när Ducks besegrade Sharks hemma i Honda Center. Silfverberg såg till att Anaheim fick en 2-0-ledning redan i den första perioden. Han spelade först fram Andreas Martinsen till 1-0 innan han själv stötte in 2-0 från nära håll och sitt andra mål under försäsongen.
I mittperioden gjorde Brendan Guhle 3-0 till Ducks innan Jonn Brodzinski sedan spräckte John Gibsons nolla.
Derek Grant fastställde slutresultatet i den tredje perioden.

ANA-SJS: Silfverberg skickar in pucken från nära håll

New York Rangers - New York Islanders 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
Artemi Panarin ser ut att trivas allt mer i sin nya miljö. Rangers-forwarden blev i natt tvåmålsskytt mot lokalrivalen Islanders. Ryssen satte 2-0 samt 3-1 i matchen och visade därmed Rangers vägen till seger. Rangers tredje målskytt för kvällen blev rookien Vitali Kravtsov som med sitt 1-0-mål satte sitt första i Rangers-tröjan. Kravtsov draftades som nummer 9 totalt 2018.
Mika Zibanejad, som bildade kedja med Panarin och Pavel Buchnevich, noterades för en assist på Panarins andra mål. Henrik Lundqvist stod halva matchen för Rangers och svarade för 13 räddningar.
Islanders enda mål gjordes av Jordan Eberle.

NYR-NYI: Lundqvist stänger igen med flera räddningar

St. Louis Blues - Dallas Stars 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Stars utnyttjade både sitt powerplay och boxplay för att besegra Blues i Enterprise Center. Jason Dickinson gjorde 0-1 i numerärt underläge i första perioden, medan John Klingberg fyllde på med 2-0 i powerplay i slutet av den andra.
Spelet i numerärt överläge var annars inte särskilt effektivt för de båda lagen. Blues hade åtta lägen utan att göra mål medan Klingbergs mål var det enda Stars gjorde på fem försök.
Blues mål gjordes av Ryan O'Reilly med 4:43 kvar av tredje perioden.
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 6-3 (1-1, 4-2, 1-0)
Andrei Vasilevskiy hade ingen kanondag på jobbet när Tampa gästade lokalrivalen Florida. Ryssen släppte sex puckar förbi sig av de 24 skott han fick mot sig.
Alexander Barkov satte två av målen. Finländaren spelade dessutom fram till ett och hade därmed stor inverkan på slutresultatet. Även Jonathan Huberdeau blev en av målskyttarna för Florida. Barkov och Huberdeau gjorde varsitt mål inom loppet av 19 sekunder i den andra perioden vilket innebar 4-2 till Panthers.
Tampa, förra årets grundseriesuveräner, har hittills bara en seger under försäsongen.
Calgary Flames - Winnipeg Jets 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Med Mike Smith borta och Cam Talbot som nyinkommen är det öppet om målvaktsplatsen i Flames. I natt visade David Rittich att han vill lägga beslag på förstaspaden. Tjecken gjorde 20 räddningar och höll nollan när Flames tog emot Jets i Scotiabank Saddledome.
Calgarys mål gjordes av Sean Monahan och Sam Bennett. Monahan gjorde 1-0 efter 13:37 av mittperioden, och bara 33 sekunder senare tryckte Sam Bennet in tvåan.
Jets fick under den sista perioden klara sig utan backen Josh Morrissey som utgick med skada.

CGY-WPG: Backlund spelar fram Bennet

Så gick snacket:
"De körde på rätt bra … När man sätter tre så skickliga spelare ihop kan det se ut som Harlem Globetrotters"
- Rangers coach Quinn om kedjan med Panarin-Zibanejad-Buchenevich
"Jag tyckte vi gjorde en bra match. Vi släppte in tre mål, men jag tycker det är så här vi ska spela i år. Vi kommer ha fyra kedjor som kör och som kommer göra mål"