Bruins håller undan med blotta förskräckelsen

Boston Bruins leder matchserien mot Columbus Blue Jackets med 3-2. Detta efter seger med 4-3 i match 5. Matchhjälte David Pastrnak som gjorde två av hemmalagets mål i en händelserik tredje period.

Med 2-2 i matcher var det två hungriga lag som äntrade isen i TD Garden, Boston för att försöka koppla grepp om matchserien. Det blev återigen en jämn match mellan lagen, där den största dramatiken utspelades i den tredje perioden.
Boston gick ut till perioden med en 1-0-ledning och skulle öka på den till 2-0 efter bara 4:51 när Brad Marchand stångade in sin egen retur. Drygt sex minuter senare reducerade Seth Jones för gästerna, men Boston svarade bara 43 sekunder efter det genom David Pastrnak som gjorde sitt första mål i matchen.
[Här kan du läsa allt från serien BOS-CBJ]
Gästerna gav sig däremot inte. Efter 12:07, bara 51 sekunder efter Pastrnaks mål, hittade Ryan Dzingel rätt för Blue Jackets. Och knappt två minuter senare kom också kvitteringen när Dean Kukan skickade in ett direktskott från slottet.
- Vi hade all momentum. Absolut all momentum. Det är så det fungerar. Man måste hitta ett sätt att komma ifrån den perioden. Det är en besvikelse, säger Blue Jackets lagkapten Nick Foligno.
Trots sin upphämtning fick Columbus lämna matchen som förlorare. Med 1:28 kvar fick hemmalaget ett kontrings-läge. Marchand hittade Pastrnak som stötte in sitt andra för kvällen. Det målet skulle räcka för att bli matchavgörande, och Boston leder nu serien med 3-2.
- Det är skönt att göra mål. Vår kedja gjorde en bra match. Vi fick med varandra när det behövdes, säger Pastrnak.

BOS-CBJ, M5: Bruins och Blue Jackets öser in mål

Tuuka Rask gjorde 33 räddningar för Boston som nu kan avgöra serien och ta sig till konferensfinal i match 6 på måndag.
- En viktig match. Det var ett bäst-av-tre-läge så man vill göra sitt här på hemmaplan som vi gjorde i dag, säger den finska målvakten.