Boqvist_NJD_Recap

Jesper Boqvist har gjort sina första mål i en NHL-dress. I nattens försäsongsmatch mot New York Islanders gjorde svensken två mål i 4-3-segern. Devils-forwarden höll sig påpassligt framme i den första perioden och petade in 1-0 från slottet efter en tilltrasslad situation, där Jesper Bratt noterades för en assist.

• Det är en dröm som slår in att få göra mål härborta, absolut, sa han själv efter matchen. Det var skönt att få segern också.
    Tre gånger tog Devils ledningen och tre gånger kvitterade Islanders Men när Devils gjorde 4-3 kunde inte gästerna komma tillbaka. Och segerskytten? Jodå, Jesper Boqvist. Även den här gången fick Bratt en assistpoäng på målet:

GOAL VS NYI | Boqvist's Second PPG

20-åringen styrde, med ryggen mot skytten Will Butcher, in backens skott bakom
- Det kan ta lång tid för en spelare som han att vänja sig vid den nordamerikanska isen men han har helt klart påskyndat den processen, berömde tränaren John Hynes.
Själv var Boqvist lite mer ödmjuk om sin tillvaro:
- Jag är nog inte där än men jag blir bättre och bättre. Jag blir mer bekväm och jag kan göra mer med pucken i varje match, sa han.
Boqvist var inte ensam om att bli svensk tvåmålsskytt under natten:
Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)
Victor Olofsson blev tvåmålsskytt för sitt Buffalo Sabres. Toronto tog ledningen genom John Tavares i den första perioden men Sam Reinhart kvitterade innan hesa Fredrik ljöd. Olofsson sköt 2-1 knappt åtta minuter in i mittperioden - Rasmus Dahlin noterades för en assist på målet. Pierre Engvall kvitterade med drygt fem minuter kvar. Jimmy Vesey gjorde 3-2 för Sabres innan Trevor Moore kvitterade på nytt för gästerna. Olofsson blev sedan matchvinnare med sitt andra mål för aftonen innan C.J. Smith fastställde slutresultatet.

BUF-TOR: Olofssons distinkta direktskott

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 4-3 (1-0, 2-2, 1-1)
Mats Zuccarello har presenterat sig på riktigt i Minnesota Wild. Han låg bakom det mesta under nattens seger mot Colorado. Matt Dumba gjorde 1-0 knappt tre minuter in i matchen med ett mäktigt slagskott. Ty Lewis kvitterade knappt två minuter in i den andra perioden. Men glädjen blev kortvarig Avs: Wild återtog ledningen genom Jason Zucker efter 2:47, med en assistpoäng till norrmannen. "Zucc" gav sedan Eric Staal pucken och veteranen gjorde jobbet till 3-1. Jayson Megna reducerade för gästerna innan mittperiodens slut. Zuccarellos första mål i Wild-tröjan betydde 4-2 och blev matchvinnande efter 9:44 av den tredje perioden. Conor Timmins reducerade för Avs med knappt två och en halv minut kvar.
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)
Columbus tog revansch för 4-1-förlusten dagen innan genom att vända 0-1 till 3-1 under lördagskvällen. Juuso Rikola gav Penguins ledningen i redan efter drygt två minuter men efter det spikade Joonas Korpisalo igen och han räddade 21 av 22 skott totalt. Cam Atkinson kvitterade ledningen och i den tredje perioden blev Eric Robinson matchvinnare innan Josh Anderson fastställde slutresultatet.
New Jersey Devils - New York Islanders 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)
Jesper Boqvist stod för två mål och Jesper Bratt för två assist för Devils, där även Nikita Gusev och Will Butcher nätade. Hos gästerna gjorde Leo Komarov, Matthew Barzal och Otto Kolvula mål. Corey Schneider stoppade 42 av 45 skott i Devils-målet.
Philadelphia Flyers - New York Rangers 4-1
Jakub Voracek hade en fin afton med ett mål och två assist som facit för sitt Flyers. Först noterades han för ena assist på James Van Riemsdyks 1-0. Forne Rangers-spelaren Kevin Hayes styrde sedan in Voraceks skott till 2-0 med 24 sekunder kvar av den första perioden. Carsen Twarynski förvaltade sin egen retur på ett skott i mittperioden när han viftade in 3-0 på volley. Voracek direktsköt fyran i powerplay drygt fem minuter in i slutperioden. Nick Jones reducerade för Rangers med drygt fyra minuter kvar att spela. Oskar Lindblom noterades för en assist under matchen, där Flyers vann skotten med 40-19.
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)
Brian Pinho nätade två gånger för sitt Washington Capitals under natten. I den första perioden kvitterade han till 1-1, efter att Brett Leason gett gästerna ledningen. I slutperioden gjorde han 2-1 när han i powerplay skickade in pucken via en försvarare. Lucas Wallmark assisterade sedan Brock McGinn till 2-2 men Caps drog det längsta strået. Janne Kuokkanen gjorde 3-2 med drygt fem minuter kvar att spela.
Dallas Stars - Florida Panthers 0-6 (0-1, 0-2, 0-3)
Anthony Greco gjorde ett mål och två assist för Florida som gjorde processen kort med Dallas under natten. Henrik Borgström, som även hade en assist, gjorde 0-1 i den första perioden. Mike Hoffman och Greco nätade var sin gång i mittakten innan Greco gjorde 0-4 efter 3:43 av den tredje perioden. Noel Acciari satte femman innan Owen Tippett fastställde slutresultatet med sitt andra mål för försäsongen. Sam Montebeault stoppade samtliga 30 skott.
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 1-0)
Carter Verhaeghe gjorde två mål för Tampa Bay Lightning, där även Cameron Gaunce och Eric Cernak stod som målskyttar. Filip Forsberg inledde målskyttet i matchen när han efter 6:31 av den första perioden bröt dödläget. Gaunce kvitterade bara två minuter senare och Verhaeghe gav gästerna ledningen knappt halvvägs in i matchen. Eeli Tolvanen kvitterade drygt tolv minuter in i mittperioden - Mattias Ekholm med en assistpoäng på det målet. Men Cernak återgav Bolts ledningen i inledningen av den tredje. Viktor Arvidsson kvitterade innan Verhagehes andra återgav Bolts ledningen. Matt Duchene tog matchen till förlängning med sitt första mål i Preds-tröjan, assisterad av Arvidsson. Rem Pitlick blev matchvinnare på övertid.
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Max Pacioretty visar formen. I natt gjorde han ett mål och två assist för Golden Knights. Först fick han en assistpoäng när Valentin Zykov förvaltade returen på hans backhandsskott från nära håll i den första perioden. I mittperioden sköt han 0-2 när han från slottet pricksköt in pucken bakom Martin Jones. Antti Suomela reducerade för Sharks med drygt fem minuter kvar av mittperioden. Efter knappa minuten av slutakten fastställde Alex Tuch slutresultatet, framspelad av Pacioretty som nu har gjort fyra mål och tre assist under försäsongen.
Chicago Blackhawks - Boston Bruins 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)
Pär Lindholm gjorde sitt första mål för Bruins när han, assisterad av Oskar Steen kvitterade till 2-2 i numerärt underläge i den tredje perioden. Dessförinnan hade Dylan Strome gjort 1-0. Ryan Fitzgerald kvitterade innan Brandon Saad gjorde 2-1, assisterad av Anton Wedin, i slutet av den andra perioden. Lindholms mål tog matchen till förlängning där Patrick Kane, som även hade en assist i matchen, avgjorde.

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)
Jeff Petry och Phillip Danault gjorde ett mål och en assist vardera under lördagen. Petry inledde målskyttet i powerplay drygt sex minuter in i den andra perioden. Jake Evans utökade ledningen med knappt fyra minuter kvar av perioden. I slutakten gjorde Tomas Tatar 0-3 i powerplay innan Danault fastställde slutresultatet, även det i numerärt överläge.
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0)
Oliver Ekman-Larsson gjorde två assist och Carl Söderberg nätade för första gången i Coyotes-dressen mot Ducks. Michael Bunting gav Coyotes ledningen i den första perioden. Jakob Silfverberg kvitterade efter 13 minuters spel av den andra. Söderberg gav Coyotes ledningen på nytt 2:34 minuter senare och Clayton Keller satte trean knappt fyra minuter in i den tredje perioden. Men mål från Nick Ritchie och Chase De Leo tog matchen till förlängning. Den blev mållös och Coyotes vann på straffar efter att Nick Schmaltz och Conor Garland nätat - ingen Ducks-spelare gjorde mål.
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 7-5 (3-2, 1-0, 3-3)
Jaret Anderson-Dolan gav Kings ledningen efter 3:25. Adam Gaudette kvitterade drygt sju minuter in i matchen och Tyler Graovac gav gästerna ledningen efter 10:37. Men bara nio sekunder(!) senare hade Kings kvitterat genom Michael Amadio, assisterad av Mario Kempe. Amadio hann bli tvåmålsskytt innan perioden var slut. Assisterad av Adrian Kempe denna gång, gav han Kings ledningen på nytt efter 15:25. Ben Hutton gjorde 4-2 i mittperioden innan en bombastisk tredjeperiod väntade: Alec Martinez gjorde 5-2 efter 4:25 men mål från Tanner Pearson och Josh Leivo tog gästerna inom ett måls avstånd. Martin Frk satte Kings sjätte för aftonen innan Anderson-Dolan fastställde slutresultatet med sitt andra mål i matchen.
SÅ GICK SNACKET:
"Det är kul att vara därute och spela lite matcher. Och när man spelar så vill man vinna." - Mats Zuccarello, Minnesota Wild
"Victor var farlig hela matchen. Han är ett hot hela tiden. Jag slängde ut honom med Jack och Sam på magkänsla och det funkade bra." - Ralph Krueger, Buffalo Sabres, om Victor Olofsson i kedja med Jack Eichel och Sam Reinhart
"Det är väldigt lätt att spela med spelare som Pacioretty, Smith och Tuch. Jag har väldigt roligt därute." - Cody Glass, Vegas Golden Knights, om sina kedjekamrater under försäsongen.
"Det är en biprodukt av träningslägret. Vi var slutkörda både fysiskt och mentalt idag." - David Quinn, New York Rangers.