binnington gunnarsson 0606

Det var ingen lätt uppgift St. Louis Blues hade framför sig då match 5 av Stanley Cup-finalen mot Boston Bruins skulle spelas under torsdagen.

Inför den fanatiska hemmapubliken i TD Garden och stärkta av kapten Zdeno Charas besked om medverkan i matchen, klev Bruins in och tog kommandot direkt i matchen och satte ordentlig press mot Jordan Binnington i Blues-kassen.
Men, som tidigare under säsongen och genom slutspelet, höll sig Blues vid liv och krigade sig successivt in i matchen. När krutröken lagt sig var det St. Louis som stod som segrare med 2-1 och har chansen att få lyfta Lord Stanleys pokal i match 6 inför hemmafansen i Enterprise Center på söndag.
- Vi var illa ute i början. Men vi har varit bra på att hålla ordning på våra känslor och behålla koncentrationen genom hela slutspelet, säger Oskar Sundqvist till NHL.com/sv efter matchen. Vi har varit i ett antal arenor där publiken skapar tryck och lyfter sitt lag. Vår styrka är att vi behåller fokus på att spela byte för byte och fokusera på att spela som vi ska. Gör vi det är vi ett riktigt bra lag.
- Boston kom ut väldigt hårt idag och tryckte tillbaka oss rejält, säger St. Louis Blues head coach Craig Berube. Som tur var hade vi en riktigt säker sista utpost idag i "Binner" (Jordan Binnington) som kunde rädda oss under de inledande 20 minuterna. Han är en stor anledning till att vi kunde vinna matchen idag. Det var en riktig kämpaseger.
Boston sköt 39 skott på Binnington i matchen, varav 17 avlossades i den mållösa första perioden. Med segern, hans 15:e i årets playoff, går han upp jämsides med Patrick Roy, Matt Murray, Cam Ward och Ron Hextall vad gäller flest segrar som rookie i ett slutspel. Han satte också ett nytt rookie-rekord för flest bortasegrar under en slutspelssäsong, nio stycken.

BOS-STL, M5: Binnington får hjälp av Gunnarsson

• Binnington var otrolig i den första perioden då vi andra i laget inte alls hade fått fart på benen, säger Ryan O´Reilly. Vi trycktes tillbaka och fick inte mycket att stämma. De hade ett par riktigt fina lägen och då var det "Binner" som räddade oss. Vi överlevde den första perioden tack vare honom.
    - Han spelar med ett väldigt stort lugn och ger oss chansen att vinna varje kväll, säger Sundqvist. Han höll oss kvar i matchen idag i den första perioden då Boston öste på. Han jobbar väldigt metodiskt och verkar aldrig bli nervös. Han har varit otroligt bra sedan han klev in i den här ligan.
    Binnington ville efter matchen emellertid inte ta åt sig för stor del av äran utan lyfte istället jagets förmåga att aldrig vika ner sig.
    - Det var en hel del att göra i den första perioden och spelet kändes bra, säger Binnington. Jag kunde göra ett par fina räddningar och jag fick mycket hjälp av resten av laget som verkligen jobbade och slet framför mål. Vi kämpade för varandra och höll fast vid vårt spelsystem och det gjorde att vi kunde ta oss in i matchen i den andra perioden.
    Tidigt i den andra perioden kunde Blues ta ledningen med 1-0 efter att O´Reilly förvaltade en fin framspelning från Zach Sanford.
    David Perron satte 2-0 mellan benen på Tuukka Rask i mitten av den andra perioden efter det att Tyler Bozak fällt Bostons Noel Acciari, men där domaren lär spelet fortgå.

BOS-STL, M5: O'Reilly nätar för Blues

• Det var kanske inte alltid vackert, säger coach Berube. Men vi krigar för varandra och vi har en bredd i truppen som hjälper oss att hitta vägar att vinna matcher av den här typen.
    Finalserien vänder nu alltså tillbaka till St. Louis med matchboll för Blues och chansen att vinna Stanley Cup för första gången i organisationens historia.
    - Vi ska njuta av den här segern ikväll men vi har den tuffaste matchen hittills framför oss, säger Tyler Bozak. De kommer inte att hålla tillbaka på någonting alls och det måste vi vara förberedda på. Vi måste nollställa oss och vara inställda på att göra det vi ska igen.
    - Det kommer att vara mycket känslor och tankar som far genom våra huvuden inför den matchen, säger Brayden Schenn. Vi måste hålla oss lugna och koncentrera oss på arbetet som ligger framför oss. Vi har ett par rutinerade spelare som varit med ett tag som får hjälpa till med att vi som lag lägger energi på rätt saker. Vi kommer att vara redo för match 6.
    - Det är såklart ett härligt läge vi befinner oss i, säger David Perron. Nyckeln för oss är, precis som tidigare, att vi går in och spelar vårt spel. Att vi får igång vår forecheck och vårt understöd över hela isen. Vi kommer troligen behöva göra vår bästa match för året då Boston kommer att vara desperata. Vi kan inte börja fira för tidigt eftersom vi inte har vunnit något ännu.
    - Det kommer att bli häftigt att åka ut inför hemmafansen med chansen att vinna Stanley Cup, säger Sundqvist. Jag tror det kommer vara viktigt för oss att inte ryckas med i allt snack inför matchen utan bara fokusera på det vi ska göra på isen. Vi är inte klara ännu.
    Match 6 spelas natten mellan söndag och måndag.