Fiala_Crawford

Chicago Blackhawks är en förlust ifrån att bli utslagna i den första rundan av Stanley Cup-slutspelet.
Match tre mot Nashville Predators slutade med förlust för efter att laget tappat en 2-0-ledning till 2-2 i den tredje perioden.

Inför de drygt 17 000 åskådarna i hemmapubliken, som laddat upp med nationalsång av Carrie Underwood och havskatts-kastning, kunde Predators sedan avgöra i sudden och vinna med 3-2.
En ljuspunkt för Chicago var ändå att de, efter två mållösa matcher, äntligen fick hål på Pekka Rinne i Nashville-kassen och hade något mer spel i anfallszon än i de två tidigare matcherna.
Blackhawks lagledning vill dock se ytterligare framsteg och framförallt en jämnare prestation över 60 minuter i den 4:e matchen i serien.

• Vi släpper inte till så mycket chanser i match 3, men vi skapade heller inte så mycket, säger Blackhawks head coach Joel Quenneville. Vi måste vårda pucken bättre, vinna fler närkamper och komma in i bättre avslutslägen. Vi har ett par dagar att samla ihop oss nu och hämta andan. Sen måste vi se fram emot att vinna en match i deras byggnad och få tillbaka matchserien till Chicago.
    Blackhawks-spelarna vet att läget är tufft, men försöker hålla humöret uppe inför match 4.
    - Inget är över ännu, säger Corey Crawford. Vi har ännu inte spelat vår bästa hockey och vi måste fortsätta jobba. Vi har mer att ge.
    Crawford gjorde annars sin bästa match i serien i den tredje matchen och räddade 46 skott.
    - Det känns ganska bra och jag kom rätt till puckarna, säger Chicago-keepern. De fick ett par turliga studsar med sig vid deras mål.
    Dennis Rasmussen gjorde slutspelets första mål för Chicago dryga minuten in i den andra akten och Patrick Kane följde upp med ett andra innan den perioden var över. Men Chicago kunde inte stänga matchen.
    ¬- Det är kämpigt just nu och den här övertidsförlusten svider, säger Patrick Kane som gjorde sitt 50:e totalt i Stanley Cup-sammanhang i match 3.
    -Vi ska vila upp oss nu och sedan ta en match i taget. Det är en del klyschor som levereras just nu, men samtidigt är det allt handlar om. Vi ska se till att vinna nästa match och ta det därifrån.
    - Vi gjorde ändå en del bra saker i senaste matchen som vi ska ta med oss till match 4, säger Kane. Vi pressade bra och vann tillbaka puckarna och vi hade ett par bra byten med tryck i deras zon.
    - Det är inte lätt att hålla humöret uppe i det läge vi är i nu, säger Blackhawks kapten Jonathan Toews. Men vi måste hålla uppe energin i omklädningsrummet inför match 4. Vi möter ett bra lag som verkligen pressar sig själv till det yttersta. Vi måste hitta vägar att lägga över pressen på Nashville.
    - Vi ska få dem att känna att den fjärde matchen är den svåraste att vinna i ett slutspel. Vi måste försöka få dem frustrerade inför deras publik, vinna nästa match och sen ta matchserien till vår hemmaplan, säger Toews. Vi vet att det går att vända detta.
    För att förhindra en tidig semester måste Chicago Blackhawks hitta en väg att få stopp på Nashvilles kedja med Ryan Johansen, Viktor Arvidsson och Filip Forsberg. En formation som verkligen fått upp farten de senaste matcherna.
    I match 3 hade de 11 skott på mål och 20 avslut och under de tre matcherna under playoffet har formationen tillsammans svarat för fyra mål och sju målgivande passningar.
    - Johansen-linen känns väldigt stark just nu, säger Nashvilles head coach Peter Laviolette. De var inte riktigt på hugget i match 1, men vi pratade igenom en del saker och nu är de verkligen på gång. De spelar bra och skapar mycket lägen. De skapar tryck på motståndaren och förlägger spelet långa stunder djupt ner i deras zon. De drar med sig resten av laget i rätt riktning.
    - Vi jobbar alla tre stenhårt för att få tag i de lösa puckarna, säger Viktor Arvidsson om kedjan. Vi ser till att ha mycket avslut på mål och är alla inriktade på att trycka oss in framför buren för att raka in returerna.
    I den senaste matchen kom vändningen just genom att de tre satte tryck ner mot Corey Crawford i Chicagos mål. Båda målen video-granskades för att se om kontakten med motståndarmålvakten var tillräcklig för att döma bort målen.
    - Det var viktiga mål, säger Filip Forsberg om de två fullträffarna i match 3 som tog matchen till avgörande i förlängning. Där var det Kevin Fiala som slutligen avgjorde för Nashville.
  • Det spelar ingen roll vem det är som gör målen, säger Forsberg. Jag är givetvis väldigt glad över de två målen jag gjorde och att vi kunde ta oss tillbaka in i matchen. Nu ska vi gå vidare och om det är jag eller någon annan som sätter dit puckarna är oväsentligt. Men det är klart att jag gärna gör mål.
    - Det känns bra mycket bättre att leda med 3-0 än med 2-1. Men vi får inte lätta på gasen nu. Vi har fortfarande en lång väg framför oss, säger Forsberg.
    Match 4 i serien spelas på torsdag.
    Då kan Nashville avgöra inför sin fanatiska hemmapublik.
    - Det känns som att vi är svåra att stoppa just nu, säger Arvidsson. Även om vi låg under med 0-2 i match 3 inför den tredje perioden hade vi en stark tro på oss själva och vi fortsatte kriga.
    - Vi har tidigare under säsongen ofta kommit tillbaka och vänt matcher i den tredje perioden och vi visade senast att vi kan göra det i playoff också, säger Forberg. Vi känner oss starka.
    - Vi är väldigt glada över att vara i den position vi är i just nu, säger Ryan Johansen. Men är det något lag som inte viker ner sig så är det Blackhawks. Byte efter byte, match efter match kommer de ut och kör. Det här är inte över ännu.