BacklundPrimary

Under Heritage Classic kommer Mikael Backlund att dela sina upplevelser exklusivt för NHL.com/sv. I det sista inlägget berättar han om 2-1 förlusten i övertid mot Winnipeg Jets under lördagsnatten på Mosaic Stadium, en match där Winnipeg kvitterade efter 15:49 in i den tredje perioden för att sedan vinna efter ett mål från Bryan Little efter 3:04 in i övertid.

Vilken otrolig kväll det var, underbar atmosfär genom hela grejen och jag njöt verkligen av det.
Ceremonin inför matchen var oerhört cool med allt från nationalsången, till att se alla fansen på läktarna, till fyrverkerierna och flygplanen som flög över, det var något extra. Även fast jag såg allt förra gången jag spelade i en utomhusmatch, så var det surrealistiskt att se det igen.
Alla var oroliga för vädret innan matchen satte igång med vinden och snön. Men när vi väl satte igång, så tycker jag det var speciellt. Det framkallade många minnen från när man var en liten grabb. När du var ung och du hade träningar utomhus, och oavsett väder var du ute och åkte. Det är vad det kändes som, vädret spelade ingen roll, vi var ute och spelade. Jag tror att det var samma för båda lagen, och jag hade inte ont av det. Vädret passade väl för att vara en utomhusmatch i Kanada eller hur? Det är sättet jag ser det på. Det var otroligt, och under vissa lägen, som under TV-timouter, så satt jag bara på bänken och försökte ta in allt och njuta.

WPG-CGY: Lindholm slår in Gaudreaus passning

Matchen var annorlunda jämfört med en traditionell match inomhus. Pucken studsade ibland, men det hade man räknat med. Det var en konstig match med mycket spel i special teams. Trots det så tycker jag att det var en ganska bra match. Jag tycker att vi spelade bra i två perioder, sedan satt vi tillbaka i den tredje och de utnyttjade det. Och i övertid, där kan ju allt hända.
Vi vek inte ner oss efter att Josh Morrissey kvitterade matchen med målet i powerplay sent i tredje perioden. Vi studsade tillbaka på ett bra sätt. Självklart fick de lite momentum från målet, men jag tycker att vi kom ut och spelade bra i övertid. Vi dödade en till utvisning i övertid, men tyvärr gjorde de mål direkt efteråt. Det händer; det är hockey. Men det var fortfarande en grym upplevelse som jag kommer minnas för evigt.
Nu måste vi lägga detta bakom oss för vi har ett gäng viktiga bortamatcher framför oss, som börjar med ett möte med Carolina Hurricanes på tisdag. Men denna matchen kan hjälpa oss med det. Det ger oss en lite paus från vad som skulle vara en lång bortaresa. Nu startade den lite annorlunda än vad det brukar göra. En bortaresa på 10 dagar är oftast ganska lång, men nu fick vi dela den här första biten av resan med våra familjer på ett speciellt sätt, och jag tror det kommer hjälpa oss i längden.
Även fast vi förlorade så kan vi lära från detta. Vi vet att om vi har en ledning i tredje perioden, så måste vi fortsätta att trycka på, vi kan inte falla tillbaka och hoppas att vi skall vinna. Vi måste fortsätta spela som vi gjorde i de två första perioderna. Vi måste se till att hjälpa vår målvakt. David Rittich var grym ikväll. Han är en riktigt bra målvakt och jag önskar att vi kunde hjälpt honom att hålla nollan, men det gick tyvärr inte. Vi måste vara bättre.
Tack för att ni hängt med mig för denna bakom kulisserna titten av Heritage Classic. Det var riktigt kul att dela med mig av detta till er.