swedish performs 0218

Svenskarna i NHL blir fler och fler - men hur går det egentligen för dem? I svenskkollen kikar vi varje morgon närmare på de blågulas insatser från nattens NHL-omgång.

Svenskarna i Calgary Flames fortsätter att imponera. I natt gjorde tre av dem poäng i 5-2-segern mot Arizona Coyotes.
Rasmus Andersson och Elias Lindholm spelade fram till två mål var medan Mikael Backlund levererade ett mål och en assist.
Lindholm, som var inblandad i Flames två sista mål, har nu en poängsvit på fem matcher. Under den har han levererat åtta poäng och har under säsongen samlat ihop totalt 68. Anderssons två framspelningar tog upp honom på totalt tio passningspoäng den här säsongen. Malmösonen spelade plus-2 och utsågs också till matchens tredje stjärna för sin insats.

CGY-ARI: Giordano lyfter in en backhand

För Backlunds del var det mål nummer 14 för säsongen, lika många som han gjorde under hela fjolårssäsongen.
För Calgary var segern deras andra i rad efter att de innan det förlorat fyra. I Arizona noterades lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson för en målgivande passning.
ÖVRIGA BLÅGULA RUBRIKER
HEDMAN UTGICK SKADAD
Nikita Kucherov hade show och stod för fem poäng i Tampa Bay Lightnings 5-1-seger mot Columbus Blue Jackets. Desto tråkigare kväll hade backstjärnan Victor Hedman som tvingades avbryta matchen med en underkroppsskada efter att ha spelat 8:45 av den första perioden. Efteråt gavs det ingen uppdatering kring svenskens status.
400 FÖR LANDESKOG
I Colorado vann Avalanche med 3-0 mot Vegas Golden Knights. Gabriel Landeskog assisterade Andrew Agozzino till hans första NHL-mål i karriären, vilket resulterade i 2-0 i den andra perioden. Passningspoängen betydde också poäng nummer 400:e i NHL-karriären för Landeskog. Avs-kaptenen har gjort 173 mål och 227 assist på 565 matcher.
ETT SVENSKMÅL I GALEN HISTORIA
Matchen mellan Chicago Blackhawks och Ottawa Senators slutade otroliga 8-7 till hemmalaget. Hela nio av matchens mål kom i den första perioden. Trots många mål var det vara en svensk som skrev in sig i målprotokollet. Gustav Forsling satte 7-5 till Chicago i den andra perioden när han dunkade in pucken från blålinjen. Det var Forslings tredje mål för säsongen.
Magnus Pääjärvi hade en assist i matchen för gästerna från Ottawa. Målvakten Anders Nilsson byttes ut efter att Dylan Strome satt 4-3 för Chicago.

CHI-OTT: Nio mål i första perioden i Chicago