hall 22218

I en natt innehållandes tio matcher var det en hel del blågula spelare som utmärkte sig. Johan Larsson stod för två assist, Viktor Arvidsson gjorde poäng igen och så fick Joel Eriksson näta för andra matchen i rad.
Bland övriga händelser kan vi konstatera att Auton Matthews fick utgå i Torontos seger och att Taylor Hall fortsätter göra poäng för sitt New Jersey Devils.

Här är summeringen från nattens matcher:
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0)
Auston Matthews tvingades lämna matchen med 1:07 kvar att spela efter att ha tagit en tackling från Adam Pelech och Cal Clutterbuck. Han fick därmed följa resten av matchen från omklädningsrummet och se sitt lag vinna på straffar efter att Tyler Bozak avgjort.
Matthews hade innan han fick kliva av gjort 3-3 med sitt 28:e mål för säsongen. Målet var hans 26 i spel med lika många spelare på bana vilket är näst i ligan tillsammans med Alex Ovechkin den här säsongen.
Mitchell Marner och Morgan Rielly gjorde Leafs andra två mål under den ordinarie speltiden. Gästerna snodde åt sig en 0-2-ledning efter mål från Ryan Pulock och Mathew Barzal i den första perioden. Barzal noterades för assist på Pulocks mål och dessutom på Jordan Eberles 2-3-mål i den tredje perioden vilket gör att han har har gjort tre eller fler poäng i åtta matcher den här säsongen, det är bara en färre än någon annan Islanders-spelare mäktat med tidigare.
Men sedan kvitterade Matthews och Bozak avgjorde vilket gjorde att Leafs tog sin åttonde raka hemmaseger och deras sjätte straffseger på sju försök den här säsongen.
Tränaren Mike Babcock kunde inte ge någon uppdatering på Matthews status efter matchen.

New Jersey Devils - Minnesota Wild 2-4 (1-0, 1-3, 0-1)
Relaterat material: [Grabner trejdad till Devils]
Taylor Hall gjorde som han gjort den senaste tiden, nämligen poäng, och förlängde därmed sin poängsvit till 13 respektive 20 matcher. De 13 är lagmatcher medan de 20 är en personlig poängsvit - han missade tre matcher på grund av en bruten tumme i januari. Han är den femte spelaren de senaste 20 åren att ha en personlig svit på minst 20 matcher.
Men Halls 1-0-mål räckte inte. När slutsignalen ljöd stod det 2-4 på resultattavlan och Wild hade tagit två viktiga poäng i sin wildcard-jakt.
Stefan Noesen gjorde 2-0 innan Wild stod för fyra raka mål, bland annat genom Joel Eriksson Ek som efter 50 mållösa matcher nu gjort mål två matcher i rad. Svenskens mål betydde 2-2 och kom efter att Daniel Winnie serverat honom på den bortre stolpen. Det blev 2-4 efter att Eric Staal fastställt slutresultatet i den tredje perioden med sitt 900: poäng i NHL-karriären.

Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Petr Mrazek, värvad från Red Wings i måndags, fick göra 19 räddningar och vinna i sin debut med Flyers. Han tvingades visserligen ge vika när Artemi Panarin satte 0-1 i mitten av den andra perioden men höll efter det tätt och Flyers kunde vända.
Claude Giroux gjorde 1-1 i öppningen av den andra med sitt sjätte mål på de senaste åtta matcherna. Nolan Patrick slog sedan in det avgörande målet efter 9:49 och Flyers kunde ta sin fjärde raka seger. Shayne Gostisbehere hade två assist i matchen och gjorde sällskap med Behn Wilson och Tom Bladon som de enda backarna i Flyers historia som gjort 100 assist innan sin 25-årsdag.
Philadelphia (32-19-10, 74 poäng) delar andraplatsen i Metropolitan Division med Pittsburgh Penguins och är en poäng bakom ledande Washington Capitals.
Montreal Canadiens - New York Rangers 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
I skadade Carey Prices (hjärnskakning) frånvaro får Antti Niemi större ansvar i Montreal Canadiens kasse. I nattens match stod finländaren för 31 räddningar och ledde sitt lag till seger hemma i Bell Centre.
Tomas Plekanec gjorde 1-0 i första perioden, Jeff Petra 2-0 i den andra och efter att Kevin Hayes reducerat till 2-1 i slutet av den tredje såg Phillip Danault till att punktera matchen med sitt 3-1.
Seger var den första för Canadiens efter sex raka förluster och nu skiljer det 11 poäng upp till Columbus Blue Jackets och NY Islanders för det andra wildcardet i Eastern Conference. I Rangers gjorde målvakten Alexandar Georgiev NHL-debut och stod för 38 räddningar. Rangers är sex poäng efter slutspelsplats i öst.
Rangers, som ju bygger om, spelade med tre rookiebackar i laget: John Gilmour, Rob O'Gara och Neal Pionk. Dessutom trejdade igår bort Michael Grabner till New Jersey Devils för ytterligare en ung back (Yegor Rykov) och ett draftval i årets draft.
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 3-4 (1-2, 0-2, 2-0)
Nikita Kucherov gjorde två assist i natt och nådde 80 poäng som första spelare den här säsongen. Ryssen spelade fram Victor Hedman som snyggt satte Tampa i en 2-1-ledning i den första perioden. Kucherov hittade sedan Vladislav Namestnikov till 1-3 i inledningen av den andra.
Med bara en sekund kvar av mittperioden hittade Brayden Point rätt till 1-4 vilket skulle räcka till seger. Mark Borowiecki och Derick Brassard reducerade i den tredje perioden. Erik Karlsson noterades för en assist på Brassards mål i powerplay vilket gör att han har näst flest passningspoäng i numerärt överläge i Senators historia.

Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)
Det var en hel del svensk inblandning när Sabres lyckades sno åt sig två poäng från Little Caesars Arena. I gästernas mål var Robin Lehner tillbaka efter en match vila på grund av skada. Han stod för 35 räddningar i matchen, bara Jonathan Ericsson och Justin Abdelkader lyckades överlista honom.
På Abdelkaders mål hade Henrik Zetterberg en assist, hans 326:E på hemmaplan vilket är femte flest i Red Wings historia.
Men Buffalo vann, detta efter att Johan Larsson stått för två assist. Han assisterade till Rasmus Ristolainens 0-1 och på Marc Scandellas 2-3 med en stund kvar att spela av förlängningen. Larsson droppade pucken bakom ryggen till Scandella som tryckte in pucken precis innan hesa Fredrik ljöd.

Florida Panthers - Washington Capitals 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
Panthers närmar sig lagen runt wildcardplatserna i Eastern Conference. Efter nattens seger skiljer det bara fem poäng dit för laget från Sunrise.
Florida tog ledningen med 1-0 gnom Maxim Mamin i den första perioden men en Capitals-svensk ville annat. Andre Burakovsky stod sedan för en assist och ett mål för gästerna. Han förarbetade till Lars Ellers 1-1 i den första perioden och satte 1-2 i powerplay i den andra med sitt sjunde mål för säsongen. Ovechkin assisterade och noterades för sin 428:e powerplaypoäng i karriären vilket är tionde delat flest tillsammans med Daniel Alfredsson & Jarome Iginla bland ligans ytterforward genom tiderna.
I den tredje vände Sabres på steken efter mål från Nick Bjugstad och Vincent Trochek som satte den avgörande pucken med bara 20 sekunder kvar att spela.
Nashville Predators - San Jose Sharks 7-1 (2-0, 1-1, 4-0)
Samtliga Predators-spelare på isen noterades för poäng i lagets storseger mot San Jose Sharks. Calle Järnkrok, och Viktor Arvidsson stod för ett mål och en assist vardera, Mattias Ekholm för ett mål och Filip Forsberg för en assist. Järnkroks assist var den enda svenskpoängen i de första två perioderna, resten kom i den tredje där hemmalaget gjorde fyra mål.
För Arvidsson innebar poängen att han har 15 poäng på sina senaste 15 matcher, Järnkroks mål var hans första på fyra matcher och Ekholm hade inte gjort mål sedan den 25:e januari. Även Kevin Fiala hamnade i målprotokollet. Han satte 3-1 i slutet av den andra perioden när han, medvetet eller ej, tappade en dragning mellan benskydden på Sharks målvakt Aaron Dell.
I Nashvilles kasse tog Pekka Rinne sin 300:e seger i karriären vilket är åttonde flest av en europeisk målvakt. Predators leder Central Division fyra poäng före Winnipeg Jets.

Edmonton Oliers - Colorado Avalanche 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 1-0)
Oilers lyckades till slut ta sin andra seger på sina nio senaste matcher efter att Connor McDavid avgjort i förlängning. McDavid frispelades från tysken Leon Draisaitl efter 2:19 av övertiden. Segern innebar att Oilers tog in två poäng på lagen ovanför och är nu 18 poäng från ett wildcard till Stanley Cup-slutspelet.
McDavid var även med och assisterade när Draisaitl gjorde 1-0 i den andra perioden. De två poängen från McDavid gör att han har 18 poäng på sina senaste 12 matcher. Draisaitl har 21 poäng på sina 18 senaste.
Zack Kassian ökade på till 2-0 men Samuel Girard reducerade innan mittperioden var över efter att Carl Söderberg noterat för sin första assist sedan den 22 januari. Colin Wilson kvitterade efter 50 sekunder av den tredje perioden men det räckte inte för Avs som tappade en viktig poäng i deras jakt på ett wildcard.

Arizona Coyotes - Calgary Flames 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)
Flames brottas om en slutspelsplats men har inte visat bästa form på sistone. Laget hade tre raka förluster innan de äntrade isen i Gila River Arena på torsdagen. Men efter mål från Sam Bennett, Johnny Gaudreau, Sean Monahan, Mark Jankowski och Matthew Tkachuk var förlustsviten bruten och Calgary är nu bara ett poäng efter St. Louis Blues för det andra wildcardet från den västra konferensen och två poäng från tredjeplatsen i Pacific Divison.
Gaudreau stod också för två assist vilket gör att han har 32 poäng på sina senaste 24 matcher. Hans mål var hans 20:e för säsongen vilket är tredje gången han når den platån i sin karriär. Monahans mål betydde 3-1 till Flames och var hans 11:e matchvinnande för säsongen och ett i från att ha gjort flest någonsin för Flames.
Oliver Ekman-Larsson noterades för en assist i Arizona som förlorade för första gången efter att ha vunnit sina fyra senaste matcher.
Los Angeles Kings - Dallas Stars 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
Det dröjde enda till den tredje perioden innan publiken i Staples Center fick se några mål. Men det blev inget jubel för de flesta av dem då det var gästerna som gjorde dem. Tyler Seguin styrde in 0-1 efter 11:33 och med en minut kvar att spela hittade Alexander Radulov den tomma målburen för 2-0.
Kari Lehtonen höll sin första nolla för säsongen efter 18 räddningar. Tobias Rieder debuterade i Kings efter trenden från Arizona Coyotes medan Martin Hanzal var tillbaka i Stars efter att ha tingats utgå mot Ducks senast.
Så gick snacket:
"Det var en väldigt viktig seger för oss med tanke på hur nära vi ligger i tabellen och på hur viktig varje match är. Vi studsade tillbaka ikväll efter insatsen i Vegas senast" - Johnny Gaudreau.
"Det var grymt, en meriterande seger för oss. Två viktiga poäng mot en divisionskonkurrent. Vi spelade bra i den tredje perioden och förtjänade att vinna" - debuterande Petr Mrazek.
"Tjugo är en häftig siffra. Tyvärr har det inte lett till så många segrar som jag hade hoppats på. Det är ändå det jag är här för, vad vi är är för. Jag vill fortsätta producera men samtidigt vinna fler matcher" - Taylor Hall om sin personliga poängsvit.