Marleau 500th goal

Patrick Marleau nådde en mäktig milstolpe när han satte sitt 500:e NHL-mål i karriären och för San Jose Sharks som vann borta mot Vancouver Canucks med 4-1.
- Det känns väldigt bra att uppnå den milstolpen, när man närmar sig den vill man bara få det gjort, sa Marleau till CSN under pausen mellan den första och andra perioden.
Marleau gjorde sitt milstolpes-mål efter 9.30 i den första perioden när han fick en passning genom slottet från Joe Pavelski och hittade rätt med ett handledsskott till höger om Vancouvers målvakt Ryan Miller.

• Jag såg att jag hade lite tid. Jag tittade upp, såg Patty och skickade bara över pucken. Det var ganska häftigt att se den gå in, sa Pavelski till tidningen mercurynews.com efter matchen.
    Efter målet sträckte Marleau klubban i luften och firade att han i och med målet blev den 45:e spelaren i NHL genom tiderna att nå 500 mål.
    - När man uppnår en sådan här milstolpe börjar man tänka på alla som hjälpt en på vägen. Jag kan inte namnge alla men det betyder mycket att få dela detta med de här spelarna i det här laget som jag representerat i hela min karriär. Det betyder mycket att få se hur glada de var för min skull, sa Marleau till NHL.com's korrespondent Kevin Woodley efter matchen.

Han som startade anfallet som slutade med Marleaus mål var backen Brent Burns
- Han är en otrolig spelare. Många spelare kommer inte ens upp i 500 matchen och att göra 500 mål är nästan otroligt, sa Burns till Woodley.
Marleaus gjorde sitt första mål i NHL den 19:e oktober 1997 mot Phoenix Coyotes. Det har blivit ytterligare några sedan dess för 37-årige Marleau som spelat 1463 matcher i NHL, alla med San Jose Sharks. Sin målmässigt bästa säsong hade han säsongen 2009-10 då han gjorde 44 stycken. I år har det hittills blivit 19 stycken, inklusive det 500:e mot Canucks, och skulle Marleau komma över 20 stycken skulle det innebära att han för 14:e säsongen under sin karriär kommit över den gränsen.
- Man ser vad andra spelare som uppnår någonting som detta gör och jag hade en idé vad jag skulle förvänta. Det största var kanske att se alla mina lagkamrater som gratulerade mig och även några från Canucks, sa Marleau om känslan över att nå 500 mål.