Bobby-OrrFrame

Osana NHL:n satavuotisjuhlia NHL.com listaa viikoittain huippuhetkiä vuosisadan varrelta. Seuraavassa on listattu muutamia muistoja ajanjaksolta 10.-16. joulukuuta:

16.12.2014: NHL:n historian pisin voittolaukauskilpailu päättyi, kun sentteri Nick Bjugstad laukoi 20. kierroksella ratkaisumaalin Florida Panthersille. Panthers voitti Washington Capitalsin maalein 2-1.
Molemmat joukkueet käyttivät 18 kenttäpelaajaansa ja aloittivat sitten alusta. Bjugstad onnistui toisella yrityksellään sen jälkeen kun Roberto Luongo torjui Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin yrityksen 20. laukojaparissa.
15.12.1925:NHL tuli Isoon Omenaan, kun ensimmäistä kauttaan pelannut New York Americans pelasi ensimmäisen kotiottelunsa uudessa Madison Square Gardenissa. Promoottori Tex Rickard vaati, että ensimmäiseen kotiotteluun täytyi saada vastustajaksi puolustava Stanley Cupin voittaja Montreal Canadiens.
Kanadalaiset pilasivat illan 3-1-voitollaan.
14.12.1968:Puolustaja Bobby Orr teki NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, kun Boston Bruins voitti Chicago Blackhawksin maalein 10-5.
Orr, 20, teki kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja yhden toisessa erässä. Hyökkääjä Ed Westfall syötti kaikki Orrin maalit ja osui itsekin kertaalleen.
13.12.1983:Keskushyökkääjä Wayne Gretzky teki NHL-uransa 300. maalin, kun Edmonton Oilers hävisi New York Islandersille maalein 5-8. Hän teki historiallisen maalinsa ylivoimalla, kun peliä oli jäljellä 1.53.
Maali syntyi Gretzkyn 350. ottelussa
12.12.1953: Canadiensin hyökkääjä Maurice Richardista tuli kaikkien aikojen pistepörssin ykkönen, kun hän teki maalin ja syötti kaksi New York Rangersia vastaan pelatussa ottelussa, jonka Canadiens voitti 7-2.
Richard teki maalin toisessa erässä ja teki NHL-uransa 611. tehopisteen. Lukema oli yksi enemmän kuin loukkaantuneena olleen Elmer Lachin, joka oli pitänyt ennätystä hallussaan helmikuusta 1952 lähtien.
11.12.1985:Oilers ja Chicago Blackhawks pelasivat yhden modernin ajan NHL:n villeimmistä otteluista. Joukkueet latoivat yhteensä 21 maalia, ja Oilers voitti 12-9.
Joukkueiden yhteenlaskettu maalimäärä 21 on NHL:n yhden ottelun maaliennätys. Ennätys oli myös se, että maaleista 12 syntyi toisessa erässä. Hyökkääjät Glenn Anderson ja Jari Kurri tekivät Edmontonille hattutemput. Keskushyökkääjät Ken Yaremchuk ja Troy Murray tekivät molemmat kaksi maalia Chicagolle.
10.12.1986:Gretzkystä tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt 40 hattutemppua. Hän iski kiekon kolmesti Winnipeg Jetsin verkkoon, kun Oilers voitti 7-4.
Gretzky pelasi tuolloin kahdeksatta NHL-kauttaan. Hän teki kaksi maalia avauserässä ja yllätti Jetsin maalivahti Daniel Berthiaumen kolmannen kerran toisessa erässä. Gretzky teki urallaan 50 hattutemppua, mikä on edelleen voimassa oleva NHL:n ennätys.