Couture ja Meier johdattivat Sharksin avausvoittoon

San Jose Sharks jatkoi hienoa kevättään vakuuttavasti ja kaatoi St. Louis Bluesin Läntisen konferenssin ensimmäisessä finaalissa maalein 6-3. Haipaitojen johtavaksi osastoksi nousi joukkueen ykkösketju Gustav Nyquist, Logan Couture ja Timo Meier, joka iski ottelussa yhteensä kahdeksan tehopistettä.

• Saimme otteluun hyvän alun. Kolmannessa erässä emme olleet vahvimmillamme, mutta kokonaisuudessaan olimme ihan hyviä. Mutta meillä on kyllä varaa parantaa jatkossa, Sharksin Joonas Donskoi tuumi ottelun jälkeen.
    Ykkösketjun lisäksi kotijoukkue saa kiittää voitostaan maalivahti Martin Jonesia, joka torjui ottelussa 28 laukausta.
    - Tähän aikaan vuodesta haluamme vain voittaa. Maaleilla ei ole väliä. Ottelussa näkyi tänään, että molemmilla oli alla seitsemäs ottelu. Olimme tänään huolimattomia kiekon kanssa, Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer totesi.

SJS-STL: Pavelski on terävänä paluukiekossa

Sharks sai otteluun hyvän alun, kun Couture vei isännät johtoon ajassa 3.31. Blues kuittasi avausosuman nopeasti, kun Joel Edmundson tasoitti ottelun vain reilut kuusi minuuttia myöhemmin. Haipaidat eivät kuitenkaan murehtineet tasoitusta kauan, sillä Joe Pavelski vei ylivoimalla isännät 2-1 johtoon vain pari minuuttia Edmundsonin osuman jälkeen.
Hailaumalla oli avauserässä mahdollisuuksia isompaankin johtoasemaan, sillä joukkue pääsi pelaamaan ylivoimalla muutamaan otteeseen. Erätauolle lähdettiin kuitenkin isäntien maalin johdosta.
Bluesin toinen erä alkoi vaikeasti, kun Tyler Bozak otti heti erän alussa jäähyn koukkaamisesta. Vaikka haipaidat eivät iskeneet ylivoimalla, he ottivat pelin haltuunsa ja iskivät heti erän alussa ratkaisun.
Kevin Labanc vei Sharksin 3-1 johtoon ajassa 37.41. Vaikka Bluesin Ryan O'Reilly iski kavennuksen reilua minuuttia myöhemmin, isännät olivat päättäneet ratkaista ottelun. Timo Meier vei Sharksin jälleen kahden maalin johtoon vain reilu minuutti O'Reillyn osuman jälkeen, ja sama herra onnistui maalinteossa myös toisen erän lopussa. Hän siirsi osumallaan Sharksin jo 5-2 johtoon.

SJS-STL: Meier iskee upean osuman

-Hän (Meier) on loistava pelaaja. Voimahyökkääjillä kestää yleensä pitempään päästä sisään tähän liigaan, ja nyt hän on oppinut käyttämään kokoaan sekä taitoaan. Kaikki ovat nähneet, että hän on valmis isoihin saappaisiin, DeBoer kehui.
Bozak käynnisteli päätöserässä Bluesin kiriä ja kavensi ottelun erän puolivälin jälkeen. Kiri jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Jones nollasi nuottipaitojen yritykset. Couture viimeisteli loppulukemat tyhjään rysään.
-Tämä ei todellakaan ollut meidän paras ottelumme näissä pudotuspeleissä. Olemme tietysti pettyneitä, mutta meidän täytyy vain vastata tähän seuraavassa ottelussa, Bluesin O'Reilly totesi seuran Twitterissä.
Donskoi (9.56) jäi ottelussa varsin pienelle vastuulle. Suomalainen kellotti haipaitojen hyökkääjistä ottelun pienimmät minuutit.
Finaalisarjan toinen ottelu pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Blues haastaa Sharksin San Josessa.
[Lue ottelusarjan SJS-STL kaikki jutut täältä]
-Emme pitäneet tänään kiekosta riittävän hyvää huolta. Sharks on hyvä joukkue ja hyödynsi sen. Onni ei aina ollut meidän puolellamme tänään, mutta se ei selitä kaikkea. Meidän pitää parantaa otteitamme tulevissa otteluissa, Bluesin päävalmentaja Craig Berube tuumi.
Ottelusarjan toinen ottelu pelataan maanantaina, kun Blues haastaa Sharksin San Josessa.