duck-3

Anaheim Ducksin neljän edellisen pudotuspelikevään viimeiset ottelusarjat päättyivät kaikki samoin lukemin: 3-4. Joukkue kuitenkin kukisti haamunsa, ja tällä kertaa seitsemäs peli Läntisen konferenssin välieräsarjassa Edmonton Oilersia vastaan kääntyi 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) -voitoksi. Konferenssifinaaleissa odottaa Pekka Rinteen, Miikka Salomäen ja Juuse Saroksen Nashville Predators.

Herhiläisparven tavoin kuudennessa ottelussa Ducksin kimppuun hyökännyt Oilers sai mainion alun seitsemänteen otteluun. Edmonton piti kiekon Anaheimin alueella, kun Shea Theodore lähti tuomaan pelivälinettä päädystä oman maalin edustalle. Drake Caggiula karvasi voimakkaasti ja suti kiekon suoraan Theodoren lavasta ohi Ducksin maalia vartioineen John Gibsonin. Oilers vei avauserän laukaukset lukemin 13-7.
Isännät heräsivät toisessa erässä ja Andrew Cogliano toi Ducksin tasoihin maalillaan. Brandon Montour toimitti kiekon luukulle, Ryan Kesler väänsi vahvasti ja pääsi yrittämään rystyltä, ja kiekko pomppi Coglianolle, jonka rystyveto lirui maaliin. Toisen erän laukaukset lukemin 16-3 nimiinsä ottanut Anaheim jatkoi vahvaa virettään myös kolmanteen erään. Nick Ritchie tekikin Ducksin voittomaalin heti erän alussa.
Anaheimin ykkösvitjan Corey Perry ja Ryan Getzlaf toivat kiekon Edmontonin päätyyn, Sami Vatanen nousi viivasta kulmaan ja löysi syötöllään ykkösketjuun ylennetyn Ritchien oikean B-pisteen tuntumasta. Ritchie otti kiekon haltuun ja latasi painavan rannelaukauksen Cam Talbotin oikeasta kainalosta verkon perukoille. Vatanen avasi syötöllään pudotuspelien pistetilinsä.
Voitto oli syntymäpäiväänsä viettäneelle, ja edelliset seitsemännen pelin tappiot kokeneelle, Ducks-kapteeni Getzlafille makoisa. Edmontonia vastaan ottelusarjassa kymmenen pistettä tehneen hyökkääjän mukaan Anaheim oli oppinut aiemmista virheistään.
- Kasvoimme koko kauden ajan. Reagoimme oikein vastoinkäymisiin, kuten myös tänään, Getzlaf sanoi NBCSN:n Brian Boucherin haastattelussa.