panthers goal global

Florida Panthers kampesi vaisun lokakuun jälkeen itsensä voittokantaan kaatamalla Winnipeg Jetsin Helsingin toisessa Global Series -ottelussa maalein 4-2. Sähäkkä laitahyökkääjä Jevgeni Dadonov ja isoja minuutteja urakoiva puolustaja Keith Yandle olivat 1+1 tehopisteellään pohjustamassa Panthersin onnistunutta iltaa.

Täpötäysi Hartwall Arena eli 13 490 katsojaa näki perjantaina päinvastaisen kamppailun edellisenä päivänä, jolloin Jets vei voiton. Lehtereille ahtautui kahteen kamppailuun lähes 27 000 katsojaa.
- Olen tosi iloinen, että kaikki pääsivät paikalle ja näyttivät noille meidän jenkeille, mikä on maailman paras jääkiekkomaa, Floridan Aleksander Barkov huudatti ottelun jälkeisessä kaukalonlaitahaastattelussa.
Osallistu keskusteluun Twitterissä hashtagilla [#NHLGlobalSeries]
Barkovin perjantain kamppailu oli vaihteeksi malliesimerkki siitä, että isoja minuutteja urakoiva NHL-kiekkoilija voi pelata väkivahvan ottelun, vaikka tehotilastoon ei kerry merkintöjä. Floridan suomalaiskapteeni oli monessa mukana, mutta pistetili ei karttunut edes viimeisessä vaihdossa, missä tamperelaissentteri pääsi yrittämään maalintekoa tyhjänä ammottaneeseen Jetsin pömpeliin.
- Hänellä oli raskas vastuu, mutta hän kantoi sen vahvasti. Barkov urakoi ketjunsa kanssa runsaasti (Mark) Scheifelen ketjua vastaan, onnistui pelaamisessaan ja johti esimerkillään, Panthersin päävalmentaja Bob Boughner kiitteli.
Winnipeg Jetsin sanavalmis päävalmentaja Paul Maurice ei ymmärrettävästi ollut perjantain pisteettömän pelin jälkeen aivan yhtä lennokkaalla sanailutuulella kuin torstaina. Ei Mauricen esiintymistä silti voi sanoa tylsäksi.
Winnipeg-luotsi kutsui kiekkoihmisiä "rutiinieläimiksi" ja kertoi koko joukkueen odottavan myös sitä, että Jets-väki pääsee nukkumaan kotiinsa tuttuihin lakanoihin. Miltei samaan hengenvetoon hän kuitenkin kiitteli Helsingin-matkan yhteen hitsaavia vaikutuksia vuolaasti.
- Tällaisen matkan positiiviset vaikutukset, yhdessä vietetty aika ja kokemukset ovat tärkeitä tulevaisuutta ajatellen, Maurice tiivisti ja nosti yhdeksi oleellisen tärkeäksi anniksi sen, että "Patty" eli Laine sai kotimaansa onnistumisilla takaisin itseluottamuksensa.
Maalivahti Roberto Luongon paluu sairastuvalta pönkitti Panthersin peräpäätä.
- Meille tuli huikea maalivahti takaisin, ja se antaa itseluottamusta koko joukkueelle, Barkov myönsi.
Ensimmäisen erän alku oli tämän kahden kamppailun Global Series -ottelusarjan yksipuolisin. Pelattiin yhtä päätä. Winnipeg painoi runsaat viisi minuuttia hyökkäyksen toisensa perään Luongon maalille. Kun Florida pääsi haastamaan, kaksi kolmesta ensimmäisestä maalipaikan rakentelusta oli Barkovin käsialaa.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa noin yhdeksän minuuttia. Liukasliikkeinen tanskalainen laitahyökkääjä Nikolaj Ehlers iski kauden toisen osumansa. Torstaina kolme Jetsin maalia pohjustanut Blake Wheeler vapautti tanskalaisen läpiajoon, mutta totta puhuen vastahyökkäyksestä syntyneen osuman syntysanat lausuttiin Panthersin huolimattoman hyökkäyspelaamisen vuoksi.
Torstaina hattutempun latoneen Patrik Laineen peliaika ei ollut kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä kuin 8.42, mutta maalitykki ehti silläkin vastuulla osoittaa vaarallisuutensa. Tuttu pitkävartinen komposiitti taipui, kun Laine laukoi avauserän lopussa kauden seitsemännen ja Helsingin Global Series -otteluiden neljännen maalinsa.
Lisää aiheesta: [Jere, oppilaat, Stanley Cup ja 62 kauhallista jäätelöä]
Raudanluja ranneveto rävähti aivan Luongon vartioiman Panthers-maalin vasempaan yläkulmaan. Syöttöpisteet menivät Dustin Byfuglienille ja Helsingin-reissunsa viidennen osuman alustaneelle Wheelerille. Laine vei osumallaan Jetsin 2-1 johtoon.
- Energia oli hyvä koko ottelussa. Sain hyviä haastoja ja paljon kuteja. Kyllä mä pyrin energisesti pelaamaan ja tuottamaan hyviä asioita varsinkin hyökkäyspäässä, Laine tiivisti.
Voittaneen joukkueen urakkamiehiin 22.14 minuutin vastuullaan kuuluneella Barkovilla energiaa ei ollut - ainakaan oman arvionsa mukaan.
- Ei ihan niin paljon ollut energiaa kuin torstaina, mutta kuitenkin jotenkin pystyin olemaan niin, etten ollut haitaksi tuolle joukkueelle, kuivan huumorin mestari Barkov totesi ilme peruslukemilla.
Floridan Mike Hoffman näytti toisen erän 2-2 tasoituksessa, ettei erinomainen rannelaukaus ole näissä karkeloissa yhden pelaajan yksinoikeutta. Kova ja tarkka veto painui rautoja hivellen maalin yläkulmaan ylivoimalla. Syöttöpiste merkittiin Mike Mathesonille, mutta pelin nyansseja arvostavat noteerasivat osumassa Nick Bjugstadin vähäeleistä taustatyötä. Oikea-aikainen maskipelaaminen eli osuvasti tehty sivuttaisluistelu teki Jets-vahti Connor Hellebuyckin työtehtäville ratkaisevasti kiusaa - sikäli oli oikein, että Bjugstad sai sommitelman alkuunpanijana myös kakkossyötön tasoitukseen.

Kokonaisuutena Panthersin ylivoimapelaaminen oli vaisua. Ongelmia olisi voinut kutsua kärjistyneiksi, ellei toisen erän lopun pakkopeli olisi tuottanut tulosta. Mainio maskipelaaminen kantoi hedelmää myös Panthersin 3-2 maalissa. Likaista työtä tehnyt Barkov jäi tässäkin osumassa vaille tehopistettä, mutta ei vaille kunniaa. Isoja peliaikoja kellottava Keith Yandle osui Jonathan Huberdeaun ja Dadonovin pohjustuksesta.
[Osallistu tänään, niin voit voittaa nimmareilla varustettuja NHL-palkintoja!]
Tärkeää oli myös maalin syntyhetki. Kun verkko venyy vain 26 sekuntia ennen erätauolle lähettävää summeria, osumaa voi kutsua todelliseksi pukukoppimaaliksi.
Ottelun viimeinen osuma nähtiin vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria. Panthersin Huberdeau spurttasi räjähtävään irtiottoon, siirsi kiekon upeasti sivuun Frank Vatranolle, joka tälläsi suoraan syötöstä loppulukemiksi 4-2.
- Vaikka olen sitä mieltä, että pelasimme torstaina paremmin kuin perjantaina, niin nyt olimme hyökkäyspäässä tehokkaampia, Panthersin päävalmentaja Boughner kiteytti.
Kamppailun lopputuloksen kannalta oli oleellista, että Florida sai karsittua helpot virheet minimiin ottelun edetessä. Se toi tällä kertaa maksimaalisen potin eli kaksi kiivaasti kaivattua sarjapistettä.