ovechkin shot

Punalamppu välkkyi 54 peliminuutin jälkeen jälleen Tampa Bay Lightningin päädyssä. Washington Capitalsia vastaan pelattu ottelu näytti jo ratkenneen, mutta Aleksandr Ovetshkinin osumalla oli aivan oma merkityksensä.

Kauden 50. maali siivitti venäläisen supertähden jälleen komeaan rajapyykkiin. Hänelle se on tullut jo kovin tutuksi, mutta ei lainkaan turhaksi. Puolitoista minuuttia myöhemmin syntynyt ylivoimamaali tuli vielä bonuksena.
- Tuo (50 maalia) on maalintekijälle se taianomaisin rajapyykki, ja hän on saavuttanut sen jo monesti. Siksi hän on viimeisten 10-15 vuoden paras maalintekijä, Lightningin Steven Stamkos kehui kilpakumppaniaan.

TBL-WSH: Ovetshkin saavuttaa 50 maalin rajapyykin

• Paikkoja oli aiemminkin, mutta tiesin, että maali tulisi ennen pitkää. Kaikki tiesivät, että olin 49 maalissa, joten he yrittivät pelata minulle tilanteita koko ajan. Siitä kuuluu kiitos heille, Ovetshkin kiitteli joukkuetovereitaan ottelun jälkeen.
    Ovetshkin ylitti 50 maalin rajan jo kahdeksannen kerran NHL-urallaan. Taiston tauottua tilastomiehillä oli jälleen hyvin aikaa nakuttaa näppäimistö sauhuten talteen tiedot Ovetshkinin uusista ennätyksistä.
    NHL-historian kolmanneksi vanhin 50 maalia kaudessa tehnyt pelaaja. Uran 132. vähintään kahden maalin ilta, nousu Teemu Selänteen edelle tämän listan kahdeksannelle tilalle. Kauden ensimmäinen 50 maalia tehnyt pelaaja jo seitsemännen kerran. Viides pelaaja, joka on tehnyt 50 maalia kaudessa vähintään 30-vuotiaana. Ylivoimamaaleja 247, neljänneksi eniten NHL-historiassa.
    Lisää aiheesta: [Capitals haluaa pitää kannun pääkaupungissa]
    Eikä loppua näy.
    Ovetshkinin tasaisuus on häkellyttävää. Valitsi kaudesta sitten minkä tahansa kuukauden, hänen maalimääränsä on aina joko yhtä vahva tai vielä vähän huikaisevampi. Lokakuussa syntyi kahdeksan osumaa, marraskuussa 11 ja joulukuussa 10. Sen jälkeen venäläinen on pelannut seitsemän tai kahdeksan maalin kuukausia.
    - Hänen pelimääränsä jää vähän huomaamatta. Hän on aina kehissä ja pelaa täysillä, eikä kaikki se työ ole ollut hänelle helppoa. Pitkän uran jälkeenkin hän pystyy yhä sykähdyttämään maalinteollaan, ihasteli Capitalsin hyökkääjä Tom Wilson.

WSH-CAR: Ovetshkin nousee tasoihin Shanahanin kanssa

Wilson ei korosta Ovetshkinin kuormaa turhaan. Joskus maalimäärää pidetään sitä hurjempana, mitä pienemmillä minuuteilla tai ottelumäärillä se on saatu kasaan. Ovetshkinin tapauksessa on kuitenkin omanlainen saavutuksensa se, että hän kykenee edelleen tekemään näin vakuuttavaa tulosta kaikesta työmäärästään huolimatta.
Lauantain kamppailu oli jo kuudes peräkkäinen ottelu, jossa Ovetshkin on pelannut yli 20 minuuttia. Ankarimmillaan hän kellotti yhdessä illassa lähes 28 minuuttia jääaikaa ahnehtien samalla 11 laukausta kohti vastustajan maalia.
Ovetshkinin pelityylillä 1 081 runkosarjaottelua NHL:ssä vaativat varmasti veronsa. Silti koossa on nyt 1 210 tehopistettä, joista peräti 658 on maaleja. Sukupolvensa selvästi paras maalintekijä lähestyy jo 700 maalin rajaa, jonka on vuosien saatossa ylittänyt vain seitsemän pelaajaa.
Ovetshkinin sopimus kattaa vielä kaksi seuraavaakin kautta, joten hän on kovaa tahtia varmistamassa paikkaansa kuolemattomien kiekkolegendojen rinnalla.