korpisalo preds

Sadat maalivahdit planeetan kaiken tasoisissa jääkiekkojoukkueissa tietävät, että tolppien välissä voi kerrallaan seistä, torjua, hikoilla, jännittää tai loistaa vain yksi veskari. Kakkosvahdin osaksi jää aukoa vaihtoaition luukkua ja odottaa vuoroaan.

Ja kun vuoro tarjoutuu, vakuuttavinta on hoitaa hommansa niin, että seuraavan ottelun valintatilanteesta tulee valmentajalle mahdollisen vaikea.
Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella otti ykkösmaalivahti Sergei Bobrovskin vaihtoon kesken kamppailun tiistaina, kun venäläisvahti oli päästänyt taakseen neljä Tampa Bay Lightningin laukausta.
Sen jälkeiset tapahtumat saivat Blue Jacketsin reagoimaan. Varavahti Jean-Francois Berube kutsuttiin ylös AHL-farmijoukkue Cleveland Monstersista, kakkosveskari Joonas Korpisalo sai pelivuoron torstaina, ja joukkueen suomalainen GM Jarmo Kekäläinen antoi julkisuuteen lausunnon joukkueen "odotuksista ja arvoista".

korpisalo save vs preds
  • On olemassa tiettyjä odotuksia ja arvoja, jotka olemme asettaneet pelaajillemme. Sattui tapahtuma, jossa Sergei ei täyttänyt joukkueemme odotuksia ja arvoja. Päätimme, ettei hän ole joukkueen mukana illan pelissä, Kekäläinen kommentoi ennen torstaina Nashville Predatorsia vastaan pelattua ottelua.
    Kaksinkertainen Vezina Trophy -voittaja Bovrovski on tälläkin kaudella urakoinut isoja minuutteja sinitakkien veräjällä. Runsaat 1 800 minuuttia pelannut Bobrovski on kantanut jättimäisen vastuun (18-13-1) tämän kauden torjuntatöistä.
    Kun venäläisvahti oli sivussa, Korpisalo kiitti, pelasi, torjui ja tarjosi joukkueelleen jatkoajalla tulleen 4-3 kotivoiton kovalla materiaalilla vyöryttävästä Nashville Predatorsista. Virkaveli Pekka Rinteen päihittäminen lämmitti varmasti Korpisaloa, jolla on nyt vyöllään tältä kaudelta 16 pelattua ottelua, joista 12 aloittavana maalivahtina. Korpisalon tämän kauden voitto-tappiotilasto on 7-2-2, torjuntaprosentti 89,1 ja päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo 3,26.
    Lisää aiheesta: [Bluesin Binnington jatkoi tulokasmaalivahtien huippukautta]
    - Tietysti tämä oli hieno tilaisuus. Nashville on tämän liigan kärkijoukkue, ja tämä oli iso ottelu jokaiselle pelaajalle ja koko joukkueelle. Entä minulle? Siitä on pitkä aika, kun olen saanut pelata koko ottelun, joten kieltämättä vähän jännitti, mutta omasta mielestäni pelasin aika hyvin, Korpisalo tuumasi ilme peruslukemilla.
    Muutamia minuutteja aiemmin kaukalossa ilmeet, kypärien kopautukset ja tuuletukset olivat muutamaa pykälää värikkäämmät ja vapautuneemmat.
    Nykyvireinen Nashville on niin kova nippu, että kahden pisteen nappaaminen Predatorsilta oli väkevä työnäyte koko Columbuksen miehistöltä - olkoonkin, että varsinaisen peliajan voitto tärvääntyi loppumetreillä, kun sinitakit hukkasivat 53. minuutilla hankkimansa kahden maalin johdon.
    - Onhan tämä hassu liiga. Ei ole mitään turvallista. Pääset 3-1 johtoon, kun kuusi minuuttia on jäljellä ja luulet, että asiat menevät tästä hyvin maaliin. Mutta ei sitä koskaan tiedä, Tortorella pyöritteli päätään.
    Pyöriteltävää oli hieman vähemmän, kun Artemi Panarinin illan toinen maali käänsi kamppailun Blue Jacketsin jatkoaikavoitoksi. Niille käänteille Korpisalokin väläytti jo varovaisen virnistyksen.

CBJ-NSH: Panarin tekee ottelun toisen maalinsa

• Jatkoaikavoittoihin minulla ei ole osaa eikä arpaa. Tuntuu, että näin käy aina, kun menemme jatkoajalle. Jätkät saavat kiekon kaukalon toiseen päähän.
    Ja kun tuon taitotason kaverit pääsevät "pienpelivaiheessa" pelivälineen kanssa vastustajan maalin lähelle, niin aika usein ottelu päättyy ennen viiden minuutin ekstra-ajan umpeutumista.
    Tulisieluiselle Tortorellalle voitto oli NHL-päävalmentajauran 600:s.
    - En pidä tätä niin erikoisena. Se on vain numero, Tortorella toppuutteli, mutta myönsi sentään, että saavutus ei ole ihan tavallinen.
    Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
    - Olen iloinen ja etuoikeutettu, kun olen saanut olla lajin parissa näin kauan. Juuri siitä tuossa numerossa on kyse, 60-vuotias konkarivalmentaja sanoi.
    Korpisalo torjui pysäytti Predatorsin 35 laukauksesta 32. Kahden maalin miehet Panarin ja Boone Jenner jatkoivat hyviä otteitaan. Etenkin venäläishyökkääjä Panarin on ollut viime peleissä paha pideltävä mille tahansa vastustajalle. Hänen yhdeksän viime ottelunsa pistesaalis on torstain jatkoaikaosuman jälkeen 6+7=13.
    Niitä pisteitä vieläkin oleellisempi pistelukema on 53. Sillä lukemalla Columbus on Metropolitan-divisioonan kolmosena Washington Capitalsin (58) ja Pittsburgh Penguinsin (54) perässä pisteen edellä ennen New York Islandersia (52) ja jo melkoisen hajuraon päässä perässä puuskuttavasta Carolina Hurricanesista (45).