Jason Zucke

Minnesota Wild ja Winnipeg Jets pelasivat runsasmaalisen ottelun, jossa suomalaiset olivat järjestelemässä lähes jokaista osumaa. Nashville Predatorsin Filip Forsbergin hirmuvire jatkui edelleen.

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 5-6
Jetsin ja Wildin kohtaamisesta tuli todellinen suomalaisten ottelu. Suomalaispelaajat kirjauttivat tehopisteitä yhdestätoista maalista seitsemään, ja kummankin joukkueen jokainen sinivalkoinen pelaaja ylsi tehopisteille. Tehokkain oli Wildin Mikael Granlund, joka kuittasi neljännellä peliminuutilla Jetsin Patrik Laineen avausmaalin. Syötön tähän läpiajosta syntyneeseen osumaan tarjoili Mikko Koivu. Lisäksi Granlund merkkautti syöttöpisteet Tyler Graovacin 2-1 ja Erik Haulan 3-1-maaleihin.
Wild johti parhaimmillaan jo 4-1 ja 5-2, mutta Jetsin suomalaiset olivat isossa roolissa joukkueensa kammetessa tasoihin. Joel Armia viimeisteli 4-5-kavennuksen, ja Patrik Laine merkkautti kakkossyötön 5-5-tasoitukseen. Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Erik Haula säntäsi kiekon perään Jetsin alueelle ja syötti laidasta takaviistoon Jason Zuckerille, joka viimeisteli tyylikkäästi voittomaalin.

Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 3-2
Viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva Stars sai hyvän päätöksen heikohkolle helmikuulleen. Stars voitti helmikuun 12 ottelustaan vain neljä, mutta neljään viimeisimpään otteluun osui kolme voittoa. Tiistain kierroksella Stars nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta ja otti voiton Penguinsista. Päätöserässä Dallasin maalintekijöinä kunnostautuivat Brett Ritchie, Jason Spezza ja Antoine Roussel. NHL-uransa 600. runkosarjaottelun pelannut Starsin hyökkääjä Lauri Korpikoski ja puolustaja Esa Lindell jäivät pisteittä. Antti Niemi torjui Dallasin maalilla 18 kertaa.
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-2 vl.
Aleksander Barkov kirjautti yhden syöttöpisteen, kun Panthers karkasi kahden maalin johtoon. Hurricanesin suomalaiset kuitenkin hilasivat joukkueensa tasoihin. Teuvo Teräväinen syötti 1-2-kavennuksen, ja Sebastian Aho teki 2-2-tasoituksen. Voittolaukauskilpailussa Barkov onnistui, mutta Aho epäonnistui. Ratkaisevan maalin teki Panthersin Jonathan Huberdeau. Floridan Jussi Jokinen ei päässyt pisteille, mutta jäi plussan puolelle yhden pykälän verran. Hurricanesin hyökkääjä Viktor Stålberg siirtyi tiistaina Ottawa Senatorsin riveihin.

Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 1-0 ja.
Canadiensin Alex Galchenyuk teki jatkoaikamaalin jo toisessa ottelussa peräkkäin. Hän teki ottelun avausmaalin Blue Jacketsin Sergei Bobrovskin (29 torjuntaa) selän taakse, kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat neljä minuuttia. Canadiensin maalilla Carey Price torjui 26 kertaa. Blue Jacketsin Markus Hännikäinen sai peliaikaa 5.10 ja Markus Nutivaara 12.59. Canadiensin Artturi Lehkonen pelasi 11.44.

Boston Bruins - Arizona Coyotes 4-1
Bruins jatkoi vahvoja otteitaan uuden päävalmentajansa Bruce Cassidyn komennossa. Joukkue saavutti seitsemännen voiton kahdeksaan otteluun. Coyotesin Peter Holland kuittasi vielä Bruinsin Colin Millerin avausmaalin, mutta toisessa erässä Riley Nash, David Backes ja Brad Marchand tekivät Bostonille ottelun ratkaisseet maalit. Tuukka Raskille kertyi 22 torjuntaa. Teemu Pulkkinen ei vielä ollut Coyotesin kokoonpanossa.

St. Louis Blues - Edmonton Oilers 1-2
Bluesin Paul Stastny teki avauserässä ottelun ensimmäisen maalin, mutta Oilersin Milan Lucic tasoitti 44 sekuntia myöhemmin. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Mark Letestu viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. Oilersin Iiro Pakarinen ja Bluesin Jori Lehterä jäivät pisteittä.
Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche 4-0
Mikko Rantasen Avalanche jäi nollille ottelussa Flyersia vastaan. Wayne Simmonds teki avauserässä ali- ja ylivoimamaalit, ja lisäksi Jakub Voracek onnistui ylivoimalla. Toisessa erässä Jordan Weal iski loppulukemat. Flyersin maalilla Steve Masonille riitti nollapeliin 33 torjuntaa.

Calgary Flames - Los Angeles Kings 2-1 ja.
Kings kärsi toisen peräkkäisen jatkoaikatappion, kun Wild-tappiota seurasi tappio Flamesia vastaan. T.J. Brodie viimeisteli loppulukemat, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.47. Varsinaisella peliajalla Kingsin maalin teki Tanner Pearson ja Flamesin maalin Micheal Ferland. Jyrki Jokipakka ei ollut Flamesin kokoonpanossa, sillä hänet asetettiin waiver-listalle.
Buffalo Sabres - Nashville Predators 4-5 ja.
Predatorsin Filip Forsberg oli jälleen tehokkaana. Hän syötti joukkueensa 3-4-kavennuksen ja teki itse 4-4-tasoitusmaalin. Jatkoajalla Forsberg napautti voitto-osuman. Hän on kasannut viidessä viime ottelussa hurjat tehot 10+3. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 28 kertaa. Sabresin Rasmus Ristolainen laukoi kohti Rinteen maalia viidesti, mutta puolustaja ei tällä kerta yltänyt pisteille. Peliaikatilastossa hän oli lukemillaan 25.18 jälleen joukkueensa ykkönen.

Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 2-3 ja.
Frans Nielsen teki avauserässä Red Wingsille kaksi maalia. Toisessa erässä Markus Granlund kavensi, ja kolmannessa Reid Boucher iski 2-2-tasoituksen. Jatkoajalla Justin Abdelkader teki Red Wingsille 3-2-voittomaalin.
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 3-1
Sharksin Tomas Hertl teki 2-1-johtomaalin puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja minuutti myöhemmin Joe Pavelski viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Pavelskille tehopiste oli ottelun toinen, sillä hän nappasi toisessa erässä syöttöpisteen Brenden Dillonin 1-1-maaliin. Loukkaantumisesta kärsivä Joonas Donskoi ei ollut Sharksin kokoonpanossa. Leo Komarov pelasi Maple Leafsin hyökkäyksessä 17.35, mutta ei päässyt pisteille.
New York Rangers - Washington Capitals 1-4
Rangersin Brady Skjei viimeisteli avauserässä ottelun ensimmäisen maalin, mutta tämän jälkeen juhli vain Capitals. Toisessa erässä Marcus Johansson ja Brett Connolly veivät Capitalsin karkumatkalle, ja päätöserässä Johansson iski ottelun toisen maalinsa. Loppulukemat viimeisteli Nicklas Bäckström. Detroit Red Wingsistä siirtynyt puolustaja Brendan Smith ei ollut vielä Rangersin kokoonpanossa.