gibby_mediawall_010117vsPHI

Kolmen ottelun kierroksen ykköstähti oli Anaheimin 51 torjunnan John Gibson. Muissa otteluissa Auston Matthews ratkoi kauden toisen ulkoilmaottelun ja Taylor Chorneyn kauden avausmaali toi pisteet Capitalsille. Nashville Predators tiedotti laittaneensa tähtipuolustaja P.K. Subbanin loukkaantuneiden listalle. Subban on sivussa peleistä vielä ainakin 2-3 viikkoa.

Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 4-3 vl
Ryan Kesler (3+0) vastasi maaleista ja John Gibson teki loput, kun Ducks vei kaksi sarjapistettä voittolaukauskilpailussa. Ilman Gibsonia loppuluvut olisivat voineet olla aivan toisenlaiset, sillä Flyers hallitsi ottelua mielin määrin, mutta mies piti 51 torjunnallaan isännät mukana ottelussa. Corey Perry teki ratkaisevan maalin voittolaukauskilpailussa. Sami Vatanen palasi takaisin kaukaloon loukkaantumisen jälkeen pelaten yli 22 minuuttia ja ansaiten syöttöpisteen.

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 5-4 ja
Auston Matthews (2+0) pääsi huudattamaan Toronton BMO Fieldin yleisöä jatkoaikamaalillaan 2017 Scotiabank NHL Centennial Classic -ulkoilmaottelussa. Detroitin Anthony Mantha (2+1) aloitti maalinteon toisessa erässä, mutta Toronton Leo Komarovin (1+0) johdolla Leafs iski neljä osumaa peräkkäin kolmannen erän ensimmäisten 12 minuutin sisällä. Red Wings vei kuitenkin ottelun ratkaisun jatkoajalle Jonathan Ericssonin, Dylan Larkinin ja Manthan maaleilla. Tasoitusmaali syntyi vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Washington Capitals - Ottawa Senators 2-1
Puolustaja Taylor Chorneyn (1+0) kauden avausmaali kolmannen erän alussa jäi voittomaaliksi ottelussa Senatorsia vastaan. Ottawan Kyle Turris aloitti maalinteon toisessa erässä ja Washingtonin Carl Alzner tasoitti pelin aivan erän lopulla. Tappio oli Senatorsille jo kolmas perättäinen.

Omin sanoin:
Toronto Maple Leafsin Morgan Rielly ei säästellyt ylisanoja kuvaillessaan pelin ratkaissutta Auston Matthewsia NHL.comille.
- Olen puhunut hänestä, ja siitä miten hyvä hän on, World Cupista lähtien. En usko, että kukaan tässä pukuhuoneessa on yllättynyt. Hän pystyy taidoillaan sellaiseen, mihin moni muista ei pysty. Tämän lisäksi hänellä on hyvä pelipää, hän tekee kovasti töitä ja hän on pelannut hyvien joukkuekavereiden kanssa. Tuntuu, että hänellä menee todella hyvin tällä hetkellä, puolustaja kertoi.
Philadelphia Flyers tykitti 55 laukausta kohti Anaheim Ducksin maalia. Päävalmentaja Randy Carlyle ei säästellyt sanoja kuvaillessaan joukkueensa rankkaa iltapuhdetta.
- Me pelasimme pipolätkää he NHL-jääkiekkoa, Carlyle kuvaili Orange County Registerin Eric Stephensille.
Poimintoja keskiviikon otteluista:
Kolmen ottelun kierroksen avaa suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan nähtävä vuoden 2017 Winter Classic St Louis Bluesin ja Chicago Blackhawksin välillä. Muissa otteluissa Tuukka Raskin Boston Bruins kohtaa New Jersey Devilsin ja Markus Granlundin Vancouver Canucks isännöi Mikko Rantasen Colorado Avalanchea.