zib 116

I en av nattens sex matcher gjorde New York Rangers tre powerplaymål i den tredje perioden vilket innebar att laget kunde vända och vinna hemma mot Columbus Blue Jackets med 5-3.
Segerorganisatör var bland annat Mika Zibanejad som stod för tre passningspoäng i den tredje perioden. Han började med att skjuta skottet som så småningom hittade till Kevin Shattenkirks 2-2 efter 5.10 av slutperioden. Blue Jackets tog sedan åter ledningen innan Zibanejad klev fram på nytt. Han hade en andraassist på Chris Kreiders 3-3-mål och assisterade till Pavel Buchnevich 4-3 med 8.32 kvar att spela.

Med 49 sekunder kvar fastställde Michael Grabner slutresultatet med mål i tom kasse, assisterad av Jesper Fast.
Få de senaste svenska NHL-nyheterna genom att följa NHLsv på [Twitter och Facebook]
Efter en mållös förstaperiod tog Blue Jackets ledningen redan efter 38 sekunder av den andra genom Artemi Panarin. Josh Anderson ökade på fyra minuter senare med ett lågt skott på Henrik Lundqvist. Michael Grabner reducerade innan perioden var slut på en retur.
Henrik Lundqvist gjorde 22 räddningar för Rangers som tack vare sin vändning nu har fyra raka segrar och har fått upprättelse efter sin svajiga säsongsinledning.

Här är en sammanfattning av nattens matcher:
Boston Bruins - Minnesota Wild 5-3 (2-1, 2-0, 1-2)
Tio Bruins-spelare gjorde minst en poäng och laget hade fem olika målskyttar i säsongens sjätte seger.
Nino Niederreiter gav visserligen gästerna ledningen med 0-1 men sedan var det Bruins match, åtminstone i den andra perioden. Men innan första tjugo var över hade Jake DeBrusk och Frank Vatrano vänt matchen till hemmalagets fördel.
I den andra ökade Sean Kuraly och Torey Krug på till 4-1 och Bruins vann skotten med hela 15-4.
Minnesota ryckte upp sig i den tredje och reducerade två gånger om, först genom Mikael Granlund och sedan genom Eric Staal. Och i ett försök att kvittera plockade man ut målvakten Devan Dubnyk men då gick det som så många gånger förr, Boston gjorde mål i tom bur och fastställde slutresultatet.
Hemmalaget fick och får klara sig utan Brad Marchand även mot Rangers på onsdag eftersom han är skadad.
Toronto Maple Leafs - Vegas Golden Knights 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Hemmalaget tog tidigt kommandot i Air Canada Centre och efter första 20 minuterna stod det 3-1 till Leafs efter två mål från Nazem Kadri och ett av James van Riemsdyk.
Men gästerna gav sig inte för det. Sent i den andra perioden kvitterade Reilly Smith i powerplay och i inledningen av den tredje fixade Deryk Engelland 3-3-kvitteringen vilket tog matchen till en mållös förlängning och straffar.
Där tog målvakten Frederik Andersen tre raka efter att Mitchell Marner öppnat straffläggningen med att snyggt sätta pucken bakom Maxime Lagace.
Svenskarna William Nylander (Leafs) och William Karlsson (Golden Knights) hade varsin assist i matchen.

Washington Capitals - Arizona Coyotes 3-2 (1-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Med 46 sekunder kvar av förlängningen avgjorde backen John Carlson för Capitals. Carlson överlistade målvakten Scottt Wedgewood från botten av den nedre cirkeln för sitt första mål den här säsongen.
Devante Smith-Pelly och Alexander Ovechkin gjorde Capitals mål under ordinarie tid vilket kvitterade den 0-2-ledning som Coyotes snott åt sig under matchens första sju minuter genom rookien Clayton Keller och Christian Fischer.
Oliver Ekman-Larsson hade en assist i matchen.
Dallas Stars - Winnipeg Jets 1-4 (0-3, 1-0, 0-1)
Efter en dålig start misslyckades Stars med att ta sin sjätte raka hemmaseger. Mark Scheifele, Patrik Laine och Kyle Connor gjorde nämligen varsitt mål under matchens första period och såg till att hemmaspelarna hade rejäl uppförsbacke under resten av matchen.
Stars kan också delvis skylla förlusten på Blake Wheeler. Jets-forwarden hade nämligen fyra assist och utsågs till matchens första stjärna.
I den andra reducerade Stars genom Jamie Benn som fick göra ett powerplaymål i sin 600:e NHL-match. John Klingberg tog skottet som låg bakom målet och noterades där med för säsongens 12:e assist.
I slutperioden kunde dock inte Stars närma sig ytterligare och i stället satte Mark Scheifele sitt andra mål i tom bur i slutsekunderna.

Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Det blev en spännande avslutning på mötet mellan Canucks och Red Wings. Gästerna hade en 0-2-ledning med sig från de två första perioderna men tappade den på bara 2 minuter och 14 sekunder i slutperioden.
Daniel Sedin reducerade till 1-2 efter 7.16 när han petade in en puck i röran framför Jimmy Howard. Kvitteringen till 2-2 kom efter 9.30 när Bo Horvat servade Michael Del Zotto som från slottet hittade rätt bakom Wings-målvakten.
Matchen skulle dock sluta i Red Wings favör sedan Tomas Tatar avgjort med bara 1.14 kvar att spela.
Red Wings övriga mål i matchen gjordes av Darren Helm och Martin Frk. Jacob Markström räddade 26 av 29 skott för Vancouver.

Så gick snacket:
"Vi har pratat om att vinna närkamperna och att jobba hårdare än våra motståndare i powerplayspelet. Vi var inte nöjda med oss själva i den spelformen under de första två perioderna. Vi pratade om att få in de viktiga målen i powerplay och det tyckte jag vi gjorde sen" - Mika Zibanejad
"Vi hittar sätt som fungerar för oss. Vi måste börja sätta ihop dem nu. Vi gillade inte vår start idag och vi har mycket jobb att göra här" - John Carlson