karlssonPrime

I Ottawa Senators var det en ganska vanlig syn. I San Jose Sharks har det låtit vänta på sig men inatt hittade Erik Karlsson den superthjältemantel han haft pressen på sig att ha. Efter att ha varit avstängd i två matcher sparade inte Karlsson på krutet i återkomsten. När Jonas Donskoi kvitterade till 1-1 var det Karlsson som följde med i spelvändningen på högerkanten och det var Karlsson som serverade den avgörande passningen. Svensken snappade även upp en assistpoäng när Thomas Hertl gav Sharks ledningen halvvägs in i den första perioden.

• Det var skönt att vara tillbaka. Det är aldrig rolig att missa matcher, speciellt inte av den anledningen. Men jag gjorde det bästa av situationen och såg på matcherna. Ibland är det bra att se matcherna från lite distans också.
    Joe Pavelski hängde trean innan "EK65" skickade en till synes slumpmässig puck på mål, men det låga skottet var väl avvägt och hittade rätt bakom en skymd Cam Talbot med 1:15 kvar av den andra perioden. Vid ställningen 6-2 bjöd den svenske stjärnbacken på en vacker framspelning till Melker med samma efternamn som hängde sitt andra för aftonen. Efteråt var hans tränare, Peter DeBoer mycket nöjd:
    - Det var härligt att ha honom tillbaka. Det är lätt att se vilken påverkan han har på spelarna runtomkring honom. När han är borta märks det vilken skillnad han gör och han blir mer bekväm här för varje vecka som går, berömde han.
    Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
    Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 6-5 (2-3, 2-2, 2-0)
    Adam Erne stod för två mål i den tredje perioden och såg till att segern gick till hemmalaget Bolts. Dessförinnan hade det svängt en hel del: Habs inledde målskyttet med en dubbelsalva på 16 sekunder i mitten av den första perioden signerad Andrew Shaw och Kenny Agostino. Bolts kom tillbaka genom mål från Yanni Gourde och Anton Strålman men Jordie Benn såg till att gästerna gick till paus i ledning. Nikita Kucherov kvitterade innan han assisterade Tyler Johnson till 4-3 inom loppet av 38 sekunder i mitten på den andra perioden. Men Brett Kulak och Andrew Shaws andra för kvällen gav ånyo fördelen till gästerna innan Erne vände på steken i slutperioden. Philipp Danault noterades för tre assistpoäng i Habs, Erne hade totalt tre poäng, Anton Strålman stod ett mål och en assist och Victor Hedman för två assist.

TBL-MTL: Kucherov skjuter direkt på Hedmans passning

Toronto Maple Leafs - New York Islanders 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)
I en match där mycket kunde handlat om John Tavares blev Matthew Barzal den stora rubriken. Valtteri Filppula gjorde 0-1 i den första perioden innan Barzal stod för ett hattrick i mittperioden - hans andra hattrick i karriären. Robin Lehner räddade samtliga 36 skott - varav några var riktigt avancerade - och höll nollan för andra gången den här säsongen.
Tränaren Barry Trotz tog sin 782:e seger i karriären. Det gör att han nu är på fjärde plats genom tiderna bland tränare, en plats han delar med Al Arbour.

TOR-NYI: Barzal står för tre mål i andra perioden

New Jersey Devils - Carolina Huricanes 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Pavel Zacha och MacKenzie Blackwood blev matchvinnare för Devils. Zacha gjorde 1-0 i numerärt underläge i den andra peridoen och assisterade till Andy Greene till dennes 2-0-mål i tom bur. Blackwood räddade samtliga 37 skott han fick emot sig och höll därmed nollan för första gången i NHL-karriären. Förlusten var Carolinas fjärde på fem matcher. På dessa fem matcher har laget skjutit 181 skott och bara gjort sju mål.

NJD-CAR: Zacha i numerärt underläge

Edmonton Oilers - San Jose Sharks 4-7 (1-2, 0-2, 3-3)
En sen målexplosion i en redan het tillställning ledde till Oilers femte raka förlust och smekmånaden under nye tränaren Ken Hitchcock tycks vara över. Connor McDavid gjorde två mål för Oilers och Leon Draisaitl och Caleb Jones varsitt. I Sharks gjorde sex spelare två poäng eller mer: Erik Karlsson (1-3--4), Brent Burns (0-2--2), Melker Karlsson (2-0--2), Thomas Hertl (1-1--2), Joonas Donskoi (1-1--2), Barclay Goodrow (0-2--2).

EDM-SJS: Melker Karlssons andra mål i matchen

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Malcolm Subban tog säsongens första seger i mål när Kings besegrades. Subban räddade 30 av 31 skott och framåt nätade William Carrier, Alex Tuch, William Karlsson och Paul Stastny. Anze Kopitar blev ende Kings-spelare att överlista Subban. Tomas Nosek hade en puck inne i den tredje perioden men det blev bortdömt.

EDM-SJS: Karlsson styr in Burns skott

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Minnesota Wild bröt en fem matcher lång förlustsvit när rivalen Winnipeg besegrades. Matt Bartkowski gav Wild ledningen i den första och Charlie utökade i mittperioden. Patrik Laine gjorde sitt första mål på sex matcher när han reducerade i powerplay men närmare än så kom inte Jets. Eric Fehr punkterade tillställningen när han gjorde mål i tom bur med 47 sekunder kvar att spela. Zach Parise noterades för två assist.
Buffalo Sabres - Boston Bruins 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)
Marco Scandella inledde målskyttet men Noel Acciari förvaltade en miss i Sabres-försvaret och kvitterade innan den första perioden var slut. Johan Larsson gav Sabres ledningen på nytt i numerärt underläge och det såg länge ut att bli segermålet. Men Jake DeBrusk kvitterade med 2:29 kvar av matchen. Sean Kuraly blev sedan matchvinnare på övertid.

Florida Panthers - Philadelphia Flyers 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)
Shayne Gostisbehere gav Flyers ledningen redan efter 1:45 minuter spelade av matchen och det var länge matchens enda mål. Mike Hoffman kvitterade drygt 13 minuter in i slutperioden och med 1:06 kvar av matchen avgjorde Jonathan Huberdeau. Huberdeau assisterade även till Hoffmans mål och Aleksander Barkov noterades för två assistpoäng.
Ottawa Senators - Washington Capitals 2-3 (0-2, 1-1, 0-1)
Tom Wilson stod för ett mål och en assist när hans Capitals bortabesegrade Senators för andra gången på en vecka. Tyler Lewington och Madison Bowey gjorde de övriga Capitals-målen, båda noterades därmed för sina första NHL-mål någonsin. Colin White och Mark Stone nätade för Senators, där svenske Marcus Högberg debuterade i mål.

Caps-beat-Sens

Dallas Stars - Detroit Red Wings 5-1 (0-0, 3-0, 2-1)
Efter en mållös förstaperiod satte Stars gasen i botten i mittperioden tack vare ett mål från Blake Comeau och två från Alexander Radulov. Comeau noterades även för en assist på Tyler Pitlicks 4-0-mål 31 sekunder in i slutperioden. Jason Spezza hängde femman. Dylan Larkin reducerade för Wings - hans 17:e mål för året. Stars tog därmed andra raka segern och tredje på fyra matcher. Red Wings föll för fjärde matchen i rad (0-3-1).
Nashville Predators - New York Rangers 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)
Jesper Fast stod för två mål och en assist och Mika Zibanejad hade fyra assist när Rangers såg till att Predators inkasserade sjätte raka förlusten. Chris Kreider inledde målskyttet men Nick Bonino kvitterade innan inledningsakten var slut. Fast gav Rangers ledningen på nytt men mål från Kevin Fiala och Bonino gjorde att Preds var i ledningen efter 40 spelade minuter. Marc Staal kvitterade innan Fast blev matchvinnare med 7:35 spelat av den tredje perioden.

NSH-NYR: Zibanejad till Fast

St Louis Blues - Pittsburgh Penguins 1-6 (0-1, 1-3, 0-2)
Pens stod för en urladdning och St Louis blev de som fick klä skott för detta. Sidney Crosby inledde målskyttet i powerplay redan efter 48 sekunders spel. Juuso Riikola utökade i samma spelform 5:13 in i mittperioden - hans första NHL-mål - och Zach Aston-Reese gjorde 3-0 drygt två minuter senare. Patric Hörnqvist hängde trean, i powerplay, efter 9:25 minuter. David Perron reducerade för Blues innan periodpaus. Jake Guentzel och Evgeni Malkin gjorde varsitt med 33 sekunders mellanrum i inledningen av slutperioden. Malkin nätade i powerplay. Sidney Crosby stod för totalt ett mål och tre assist.
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 2-3 (1-2, 1-0, 0-0, 0-1)
Chicago vann sin femte match på sex försök när Avalalnche besegrades. Patrick Kane låg bakom det mesta och stod för två mål och en assist. Alex DeBrincat inledde målskyttet för Hawks. Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon nätade för Avalanche, som föll för fjärde gången i rad (0-3-1).
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 4-5 (2-1, 2-3, 0-0, 0-1)
Ondrej Kase gjorde två mål och Nick Ritchie hade tre assistpoäng för Ducks som sköt 41 skott på mål, men det hjälpte inte när Arizona blev för svåra. Kase och Daniel Sprong gav hemmalaget 2-0 innan Oliver Ekman-Larsson reducerade med 17 sekunder kvar av inledningsakten. Adam Henrique hängde trean för Ducks bara 17 sekunder in i mittperioden. Christan Fischer reducerade innan Kase hängde sitt andra för aftonen. Mål från Nick Cousins och Jacob Chychrun såg till att det var oavgjort inför slutperioden. Den blev mållös och i förlängningen avgjorde Nick Schmaltz.

CGY-VAN: Pettersson sätter fart, nätar

Calgary Flames - Vancouver Canucks 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Lagen delade broderligt på mål och poäng under de första 60 minuterna. Brock Boeser gav gästerna ledningen och Mark Jankowski kvitterade i den första perioden. I den andra gav Travis Hamonic hemmalaget ledningen - Elias Pettersson kvitterade. Därefter följde en målmässigt tyst period innan Alexander Edler såg till att Canucks tog två poäng med sig genom sitt mål på övertid.
SÅ GICK SNACKET:
"Jag tycker att vi spelade bra i 60 minuter. Det är inget fel på vår insats. Det kommer att vara så här tight under resten av säsongen" - Phil Housley, Buffalo Sabres.
"Det var surt. Lite av en käftsmäll. Förhoppningsvis kan vi lära av det här. Vi vet att vi måste spela mycket bättre än vad vi gjorde idag." - John Tavares, Toronto Maple Leafs
"Det kändes bra. Vi höll dem på utsidan och förhindrade dem från att få andra- och tredjechanser." - Carter Hart, Philadelphia Flyers
"Det är en riktigt bra bortamatch. Alla var fokuserade och alla visste vad de skulle göra." - Devan Dubnyk, Minnesota Wild.
"Vi gav dem möjligheter i powerplay och de gjorde mål på alla." - Alexander Steen, St Louis Blues
"Vi ville jobba långt ner på dom. Gourde stod för en fin passning och jag ville bara få pucken på mål." - Adam Erne, Tampa Bay Lightning
"Han hittar alltid ett sätt att få fram pucken. Det är de små sakerna som gör det. Jag hoppas att de yngre spelarna ser vad han gör. Det är så man ska spela i den här ligan, varje kväll". - Henrik Lundqvist om Mika Zibanejad