hall 2

New Jersey Devils bröt en tre matcher lång förlustsvit genom att besegra Pittsburgh Penguins med 4-2. Segerorganisatör? Taylor Hall.
27-åringen assisterade Travis Zajac till 1-0 redan efter 28 sekunder av den första perioden när hans skott gav en retur som Zajac vispade in. I den andra serverade han Damon Severson som direktsköt 2-1 från det övre slottet. Jesper Bratt hade sedan ett mål korrekt bortdömt för offside i den andra perioden, en period där Devils kunde ha gjort något mer mål om det inte vore för en storspelande Casey DeSmith i gästernas mål.

Vid ställningen 2-2 i den tredje perioden klev Hall fram igen. Frispelad med ett inspel från högerkanten från Zajac lirkade han finurligt in 3-2-målet mellan benen på DeSmith drygt åtta mintuer in i slutperioden.
- I och med att Zajac är högerfattad har han en bra möjlighet att sätta den passningen. När han har klubban i isen är han stark och han verkar alltid vinna 50-50-chanserna vid sargen. Han gjorde det bra. Inte bara passningen. Mycket beror på att han vann kampen vid sargen, berömde Hall framspelningen efter matchen.
Med 27 sekunder kvar av matchen spikade han slutresultatet med ett mål i tom bur och hans första fyrapoängsmatch för säsongen var ett faktum.

NJD-PIT: Hall fintar och lurar DeSmith

• Det här var en match där vi inte enbart behövde förlita oss på vår målvakt. Vi jobbade bra i egen zon och när vi gör det kan vårt spel växa därifrån. Det var en bra kväll, avslutade Taylor Hall.
    Penguins föll tillbaka i förlorarspåret. Segern mot Arizona i lördags är således lagets enda sedan den 28 oktober, och Pens har bara tagit tre poäng på de sju senaste matcherna (1-5-1). Sidney Crosby och Phil Kessel gjorde ett mål och en assist vardera. Casey DeSmith stod för 31 räddningar på 35 skott.
    Här följer en sammanfattning av nattens matcher:
    San Jose Sharks - Nashville Predators 5-4 (3-0, 0-3, 2-1)
    Sharks tappade 3-0 till 3-4 men lyckades vända tillbaka, och det var Joe Thornton som avgjorde matchen med sitt 5-4-mål. Fullträffen var hans 400:e i karriären och om det var milstolpen eller vändningen av matchen som utlöste det enorma glädjejublet hos Jumbo Joe är oklart. Men målet blev matchvinnande.
    Marcus Sörensen stod för ett mål och två assist och Joe Pavelski gjorde två mål. Anssi Suomela nätade också för Sharks. Hos gästande Predators gjorde Filip Forsberg två mål och en assist. Craig Smith och Rocco Grimaldi gjorde övriga mål.

SJS-NSH: Forsberg överlistar Jones på ett friläge

New York Islanders - Vancouver Canucks 5-2 (3-1, 0-1, 2-0)
Tom Kühnhackl blev tvåmålsskytt för första gången i Islanders-dressen när hans lag bröt en tre matcher lång förlustsvit. Men det var gästerna som öppnade målskyttet genom Brendan Leipsic efter knappt tre minuters spel. Kühnhackl kvitterade med ett liggande backhandsskott som letade sig in innan Josh Bailey och Jordan Eberle gav Isles en liten buffert. Jake Virtanen reducerade i den andra perioden men närmre än så kom inte Canucks. Kuhnhackl och Cal Clutterbuck gjorde var sitt mål i den tredje perioden.

NYI-VAN: Kühnhackl trillar, men gör mål ändå

Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 6-1 (3-0, 1-0, 2-1)
Red Wings trampade gasen i botten mot Arizona och skaffade sig en tremålsledning efter den första perioden genom mål från Anthony Mantha, Dennis Cholowski och Michael Rasmussen. Luke Glendening gjorde 4-0 i mittperioden. I den tredje reducerade visserligen Lawson Crouse för gästerna men då hade redan Andreas Athanasiou och Mike Green utökat Red Wings ledning. Green stod även för två assist i matchen.

DET-ARI: Athanasiou gör mål direkt efter utvisning

Minnesota Wild - Washington Capitals 2-5 (0-2, 1-1, 1-2)
Washington studsade tillbaka efter två raka förluster med en fin bortaseger i St. Paul. Backen Dmitry Orlov gjorde sina två första mål för säsongen, och noterades dessutom för en assist. Andre Burakovsky stod för för ett mål och en assist och Tom Wilson gjorde mål direkt i sin comeback efter avstängning. T.J. Oshie gjorde gästernas femte mål. Mikko Koivu och Matt Dumba nätade för Minnesota, som i och med förlusten bröt en tre matchers segersvit.
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 6-2 (2-1, 1-1, 3-0)
Det blev mycket och kunde ha blivit mer om inte Antti Niemi i gästernas mål stått för några vackra parader. Men det blev sex mål för Oilers. Max Bennings slagskott efter 3:13 minuter studsade via kortsargen och Niemis vänstra benskydd och in. Max Domi kvitterade med ett vackert handledsskott i en spelvändning två och en halv minut senare. Leon Draisaitl gav Oilers ledningen på nytt I den andra perioden kvitterade Andrew Shaw med sitt tredje mål på två matcher innan Drake Caggiula kunde göra 3-2. Oilers promenerade sedan igenom den tredje perioden genom mål från Ryan Nugent-Hopkins, Kris Russell - hans första på 42 matcher - och Darnell Nurse. Connor McDavid och Leon Draisaitl stod för vars tre poäng i matchen.

EDM-MTL: McDavid spelar fram Draisaitl

Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs
Toronto föll senast med 5-1 mot Boston Bruins, men det städade bort mot Kings och vann med samma siffror. Nazem Kadri öppnade målkontot redan efter 2:42 minuter och tre och en halv minut senare gjorde John Tavares 2-0 - hans elfte mål för säsongen. Adrian Kempe reducerade med fem och en halv minut kvar av den första perioden men närmre än så kom inte Kings. Morgan Reilly, Andreas Johnsson och Kadri ökade på gästernas ledning i den andra perioden.

LAK-TOR: Johnsson nätar från nära håll

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)
Aaron Ekblad och Evgeni Dadonov nätade för gästerna medan Jakub Voracek gjorde hemmalagets enda mål, där en assistpoäng gick till Oskar Lindblom. Panthers nyförvärv Mike Hoffman noterades för en assistpoäng på Ekblads mål och tangerade därmed den längsta poängsviten för en spelare i Panthers historia, han har nu gjort poäng i 13 raka matcher. Segern var Floridas femte raka.

Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 2-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Sabres har till synes fått ordning på skutan och under natten kom lagets tredje raka seger och fjärde på fem matcher (4-1-0). Laget förlorade visserligen skotten med 19-30 men tog ändå samtliga poäng. Jeff Skinner gjorde sitt 13:e mål för säsongen när han öppnade målskyttet 2:15 minuter från den första periodpausen. Kyle Okposo ökade sedan på till 2-0 knappt sex minuter in i mittperioden. Backen Nathan Bieaulieu noterades för två assistpoäng. 15 sekunder senare reducerade Anthony Cirelli vackert framspelad av Alex Killorn. Men närmre kom inte Bolts, som inkasserade andra raka förlusten.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi började spela bättre vid 2-2-målet. Vi måste bara komma tillbaka till det vi gör bäst." - Jake Guentzel, Pittsburgh Penguins
"Det var en sådan kväll. Jag gillar hur vi kämpade oss tillbaka i mittperioden. Det är ingen ursäkt men när man är på roadtrip blir man lite trött. Vi tappade matchen." - Travis Green, Vancouver Canucks
"Vi var inte lika bra som vi varit de senaste tolv matcherna. Vi var inte skärpta." - Bruce Boudreau, Minnesota Wild
"De första tio matcherna var jobbiga men vi har vuxit och lärt oss mycket. Vi har blivit bekväma med varandra." Michael Rasmussen, Detroit Red Wings
"Det är jobbigt när man inte gör mål. Vi gjorde visserligen ett men vi skapade massor chanser. Men man får berömma deras målvakt." Nikita Kucherov, Tampa Bay Lightning