lack

När Carolina Hurricanes tog emot Ottawa Senators under natten gjorde Eddie Läck sin andra start på drygt två veckor. Läck, 29, hoppade in i 0-4-förlusten mot Toronto Maple Leafs förra söndagen och fick förnyat förtroende under fredagen. Ett bra drag, skulle det visa sig, för Hurricanes som kom till matchen med fyra raka förluster.
Jordan Staal (12) öppnade målskyttet med 1:19 på klockan i den första perioden, när han hittade en lucka efter att ha tagit sig runt bakom målet.

Läck stod för några riktigt fina räddningar från nära håll i slutet av den första och början på den andra. Och hans nordiska lagkamrater såg till att ge laget en bekväm ledning inför den tredje perioden. Elias Lindholm (6) gjorde 2-0 efter 15:16 och Viktor Stålberg (9) fastställde slutresultatet med 42 sekunder kvar av mittperioden, framspelad av Sebastian Aho och Viktor Rask.
Eddie Läck räddade totalt 34 skott och höll nollan för första gången den här säsongen och nionde gången totalt i NHL-karriären.
I Dallas var Stars tillbaka på isen efter några vilodagar. Man avslutade på bästa sätt innan dessa när man besegrade Tampa Bay (4-3 OT) och den känslan verkade man ha behållit under vilan. Radim Vrbata (14) gjorde visserligen 1-0 för gästande Arizona Coyotes efter sju minuter och gästerna tog också en 2-1-ledning i början av andra perioden genom Martin Hanzal (16), assisterad av Vrbata. Men det här var Dallas kväll. Stars kvitterade först genom Devin Shores femte mål för säsongen och sedan genom John Klingberg, som gjorde sitt nionde för året.
I mitten av den första perioden hyllades Arizona-backen Alex Goligoski med en videohälsning från Stars. Goligoski spelade 405 matcher för Stars under fem och en halv säsong och lämnade klubben inför den här säsongen, något man inte glömmer i Dallas. Känslorna var ömsesidiga och Alex Goligoski såg både rörd och glad ut när han vinkade och tackade publiken.
I den tredje perioden tog hemmalaget över och Jamie Benn (21) gav Stars ledningen när han plockade upp en puck som studsat i sarghörnet. Han fintade skott och fick ned Loui Domingue på knä, rundade målet och la in pucken i tom bur. Assisten kom från hans bror, Jordie Benn. Lauri Korpikoski (8) gjorde 4-3 och Cody Eakin (3) fastställde slutresultatet med drygt fyra minuter kvar att spela; 5-2.
Washington Capitals - Edmonton Oilers 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Washington har skakat av sig förlusterna efter viloveckan. I natt kom andra raka segern när Edmonton besegrades på hemmaplan. Tom Wilson (5) och Justin Williams (19) gjorde Capitals mål. Leon Draisaitl (23) kvitterade Wilsons ledningsmål i den andra perioden men det blev också gästernas enda fullträff.

Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Craig Anderson räddade totalt 41 skott men det räckte alltså inte. Trots förlusten ligger Ottawa kvar på andra plats i Atlantic Division. Carolina har två poäng upp till New Jersey Devils på näst sista plats i Metropolitan. Men man har tre matcher till godo.
Dallas Stars - Arizona Coyotes 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
Dallas greppar alla halmstrån man kan för att vara med i slutspelsdiskussionen. Med sina 58 poäng har man i dagsläget nio poäng upp till den andra wildcard-platsen i väst. Arizona ligger fortsatt sist i Pacific Division, med 49 poäng, nio poäng sämre än nästjumbon Vancouver

Florida Panthers - Calgary Flames 2-4 (2-3, 0-1, 0-0)
Efter fem raka segrar på bortaplan har nu Panthers två raka förluster på hemmais. En sprakande förstaperiod med fem mål och ett försäkrande mål i den andra för bortalaget Calgary räckte för att sänka Panthers den här gången. Nick Bjugstad (5) och Aleksander Barkov (16) gjorde mål för Florida. Sam Bennet (11), Mikael Backlund (18), Deryk Engelland (3) och Troy Brouwer (10) gjorde gästernas mål.
Kvällens utropstecken:
Eddie Läck. I sin sjätte start för säsongen kom första nollan och den kom när laget behövde den som mest.
Tre stjärnor:
Radim Vrbata, Arizona Coyotes, 1 mål, 1 assist
Devin Shore, Dallas Stars, 1 mål, 1 assist
Matthew Tkachuck, Calgary Flames, 2 assist

Så gick snacket
"Det var en lustig känsla att komma tillbaka och spela i bortalaget. Det är skönt att det är över nu." Alex Goligoski
"Vi har haft lite svårt med målskyttet så vi tar det vi får just nu." Carolinas Eddie Läck
"Vi kan göra mål. Vi kan slå vilket lag som helst men vi måste spela på rätt sätt." Floridas Aleksander Barkov
Vad är på gång?
Under lördagen spelas åtta matcher med start 22:00 svensk tid. 02:00 tar Pittsburgh Penguins emot Philadelphia Flyers i Stadium Series, vilket också är säsongens sista utomhusmatch.