Rask_2

Bara tre matcher i NHL natten till tisdagen. Bland annat möttes Panthers och Lightning i årets andra Florida-derby. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

Boston Bruins - Buffalo Sabres 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)
Utvisningar och en viss Tuukka Rask fällde Buffalo som gästade Boston i TD Garden.
Rask som vunnit fyra av sina fem senaste matcher motade samtliga 32 skott från Buffalo spelarna och höll sin andra nolla för säsongen. Målen i matchen kom i stället ifrån hemmaspelarna. I den andra perioden drog gästerna på sig fyra utvisningar varar två resulterade i två hemmamål. Brad Marchand gav Boston ledningen med 1-0 efter en tilltrasslad situation framför Robin Lehner i Buffalo-målet efter 5.44. 2-0 gjorde David Krejci i spel fem-mot-tre när han hittade rätt med ett direktskott på Lehner.
Riley Nash skulle sätta trean för Buffalo innan perioden var slut och i den tredje avslutade David Pastrnak matchens målskytte med sitt åttonde för säsongen, även det målet kom i powerplay för Boston. Lehner räddade 38 skott i matchen.

New York Islanders - Vancouver Canucks 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Det går fortsatt sådär för svensklaget Vancouver. I natt kom lagets åttonde förlust för säsongen när de besökte Brooklyn och Barclays Center. Daniel Sedin gav visserligen gästerna ledningen efter 4.22 i den första perioden när han stal pucken från en Islanders-back och kom fri med Jaroslav Halak. Sedin gjorde inga misstag men drömöppningen skulle inte vara i mer än fem minuter för Canucks.
Jason Chimera kvitterade nämligen för hemmalaget. Chimera slog in en puck bara centimetrar från mållinjen efter att den tagit en konstig väg fram till hans blad. Brock Nelson sköt, Ryan Miller räddade men på tennis kunde Anders Lee till slut få fram pucken till Chimera.
I den andra perioden gav Nikolay Kulemin hemmalaget ledningen med sitt första mål för säsongen efter 7.38 innan Markus Granlund efter 16.30 kvitterade matchen. Allt var lugnt så långt för Canucks men i den tredje fick de inte allting att stämma. Islanders vann skotten i den avslutande perioden med 11-6 och gjorde dessutom matchens två sista mål. Cal Clutterbuck satte 3-2 på en retur från Miller efter 9.11 och 1.39 senare fastställde Andrew Ladd slutresultatet med sitt första mål för säsongen.

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Jonathan Marchessault öppnade målskyttet i Florida-derbyt mellan Panthers och Lightnings efter 3.10 in i matchen. I powerplay satte 25-åringen sitt sjunde mål för säsongen när han gled in från den högra tekningscirkeln och avlossade ett skott mot Ben Bishop, som trots fri sikt, fick se pucken gå in bakom honom.
Efter målet visade både Bishop och Floridas Roberto Luongo att de håller hög klass. Trots flera klara målchanser kunde inget av lagen få in pucken i mål.
Det var därför lite ironiskt att kvitteringsmålet som kom från Lightnings efter 1.15 i den tredje perioden var ett riktigt slumpmål.
Florida-backen Alexander Petrovic drällde med pucken bakom eget mål. Pucken gled fram vid Luongos högra stolpe där Ondrej Palat påpassligt skickade in den bakom en ställd Luongo.
När klockan stod på 15.32 stal Reilly Smith pucken från Victor Hedman, avlossade ett handledsskott som Bishop inte kunde rädda och hemmalaget var återigen i ledningen. Derek MacKenzie satte sedan slutresultatet i tom bur med 36 sekunder kvar.
Tampa vann skottstatistiken med 35-32 i matchen men det hjälpte inte. Segern var Floridas sjätte för säsongen.

Nattens utropstecken:
Buffalo Sabres drog på sig åtta utvisningar i matchen mot Boston Bruins. Det håller inte för att vinna matcher inte.
Nattens spelare:
Tuukka Rask, Boston Bruins som med sina 32 räddningar höll nollan mot Buffalo Sabres.
Så gick snacket:
"Jag tyckte vi hade lite tur ikväll" - Jack Capuano, tränare New York Islanders
"Jag tyckte att vi spelade tillräckligt bra för att vinna matchen. I slutet handlar det om hur du kan kontrollera pucken under de sista fem minuterna och det gjorde inte vi tillräckligt bra". - Jon Cooper, tränare Tampa Bay Lightning
"Man kommer i orytm. Det ger dem momentum men den största grejen är att du ger dina boxplay-spelare väldigt mycket istid och får inte den normala rotationen" - Brian Gionta, Buffalo Sabres om alla utvisningar.