roundups7

All Star-uppehållet är över och den normala vardagen för spelarna i NHL är tillbaka. Victor Hedman var en av de 40 spelare som var med under helgens bravader i Los Angeles och i natt visade han varför även om hans Tampa Bay Lightning förlorade med 4-3 mot Boston Bruins.
Hedman låg nämligen bakom samtliga tre hemmamål. Han assisterade till Alex Killorns som pricksköt in 1-0 i den första perioden. Samme Killorn kvitterade till 2-2 i den andra perioden efter att Hedman vandrat ner från sin högerbacksposition och hittat kanadensaren i slottet med en backhandpassning. Hedman fullbordade sitt assist-hattrick i den tredje perioden när Brayden Point styrde in den svenska backens skott från blålinjen. Hedman har totalt gjort 34 assistpoäng den här säsongen och delar andraplatsen i backarnas poängliga med Erik Karlsson på 41 poäng, 12 efter San Jose Sharks Brent Burns.

Inför nattens matcher låg Philadelphia Flyers på femte plats I Metropolitan Division, sju poäng bakom New York Rangers. Vinst mot Carolina Hurricanes var kanske inte ett måste, men i alla fall högst önskvärt, i jakten på en slutspelsplats. Innan All Star-uppehållet avslutade man starkt och vann tre raka matcher men den sviten tog slut mot Hurricanes. En stor orsak till det stavas Sebastian Aho. Den 19-årige finländaren gjorde 1-0 efter 7:11 av den första perioden efter fint förarbete från Jordan Staal. 2-0 kom genom samme Aho nio minuter senare efter fint samarbete med Elias Lindholm. Men Sebastian Aho var inte klar. Jeff Skinner gjorde 3-0, 16:28 in i mittperioden, innan Aho fullbordade sitt hattrick med 55 sekunder kvar av perioden, ånyo assisterad av Lindholm.
I den tredje perioden serverade Aho Justin Faulk till 5-0 i spel fem-mot-tre.
Flyers, som bara sköt 16 skott på hela matchen, reducerade till slut genom Brayden Schenn. Men då var det redan för sent. Nu får man börja titta nedåt i tabellen istället för uppåt; Flyers har 56 poäng på 51 matcher. Sexa New York Islanders har 53 poäng på 48 och nattens banemän, Carolina, har 51 poäng på 49 matcher.
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
I och med segern bröt Carolina en fem matcher lång förlustsvit när man tog in på Flyers i tabellen. Med över 30 matcher kvar att spela finns en liten chans till slutspel.

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 4-6 (0-1, 0-4, 4-1)
Henrik Lundqvist blev utbytt efter att ha släppt in tre mål på 16 skott, drygt 23 minuter in i matchen. Antti Raanta hade inte en bättre kväll och släppte in tre mål på tio skott. Alex Wennberg gjorde ett mål och två assist för gästerna och Seth Jones gjorde två mål. Rangers Michael Grabner gjorde sitt 22:a mål för säsongen.

Pittsburgh Penguins - Nashville Predators 4-2 (1-1, 3-0, 0-1)
Pittsburgh hakar på Columbus tack vare segern mot Nashville. Patric Hörnqvist gjorde två mål för Penguins och Calle Järnkrok gjorde ett mål och en assist för gästerna. Det var första gången den här säsongen som Nashville förlorade en match under ordinarie tid där man gjort första målet.

Florida Panthers - Ottawa Senators 6-5 (2-3, 2-1, 2-1)
Ottawa vann skotten med 41-34 men det räckte inte hela vägen. Mike Matheson gjorde två mål för Florida, Ryan Dzingel gjorde två för Ottawa. Jason Demers gjorde det matchvinnande målet med 35 sekunder kvar av matchen och Derrick Brassard fastställde slutresultatet med 13 sekunder kvar.
Ottawas svenske lagkapten Erik Karlsson noterades för ett mål.

New York Islanders - Washington Capitals 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)
Islanders har nu tagit poäng i sju raka matcher och man är fortfarande obesegrade under ordinarie tid sedan Doug Weight ersatte Jack Capuano som tränare. Alan Quine, Ryan Strome och Johnny Boychuck gjorde lagets mål i nat. Evgeni Kuznetsov gjorde ett mål och en assist för gästerna. Alexander Ovechkin gjorde ett mål.
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3-4 (0-0, 1-2, 2-2)
Boston tog sin tredje raka seger tack vare uddamålssegern i natt. Brad Marchand noterades för två assist, David Krejci gjorde ett mål och en assist och Frank Vatrano satte det matchvinnande målet. Tampa ligger, efter förlusten, på sjätteplats i Atlantic Division, sex poäng från den andra wildcard-platsen i Öst.
Montreal Canadiens Buffalo Sabres 5-2 (1-0, 3-0, 1-2)
Lagkapten Max Pacioretty visade vägen med sina tre mål i segern mot Sabres. Det var hans andra hattrick för säsongen. Montreal gick upp till 5-0 innan Sabres, sent i den tredje perioden, kunde reducera genom Dmitry Kulikov och Brian Gionta. Montreal toppar Atlantic Division med 67 poäng. Sabres ligger näst sist i densamma på 49.

Detroit Red Wings - New Jersey Devils 3-4 (0-2, 1-1, 2-1)
Ett ryck, halvvägs in i den tredje perioden, räckte inte för Red Wings. Tomas Tatar reducerade nämligen först till 2-4 och Nick Jensen till 3-4 som ändå inte hade bensin kvar i tanken att kvittera Devils ledning. En stor orsak till att det blev bortaseger var Red Wings powerplay, som två gånger om tillät Devils att göra mål, trots mindre spelare på isen. En del svenskpoäng finns att rapportera från matchen. I hemmalaget gjorde Henrik Zetterberg 1+1 och Gustav Nyquist samt Niklas Kronwall 0+1. I gästerna stor Jacob Josefson för en assist.
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 3-5 (1-1, 1-2, 1-2)
Jake Allen hade en kämpig afton i Blues-kassen och släppte in fyra mål på 23 skott i sin första start sedan den 19:e januari. Samtidigt hade gästernas Blake Wheeler och Mark Scheifele en bra kväll och noterades för tre poäng var vilket tog Jets närmare Blues för den andra wildcardplatsen i Western Conference. Nu skiljer det bara en poäng mellan lagen.
Alexander Steen satte ett av målen för Blues.

Dallas Stars - Toronto Maple Leafs 6-3 (5-1, 1-2, 0-0)
Man kan undra vad Dallas-spelarna fått för mat inför matchen. Laget gjorde fem mål under de första 20 minuterna och satte redan då punkt för utgången av tillställningen. Visst, lite hjälp hade de av målvakten Kari Lehtonen som storspelade genom hela matchen och speciellt i den tredje perioden då han tog 14 av Maple Leafs totalt 40 skott.
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)
Devan Dubnyks backup, Darcy Kuemper, hade en bra kväll och motade 41 skott när Wild kunde slå Oilers i Rogers Place. Kuemper fick bara se sig överlistad två gånger i matchen; när Adam Larsson(assisterad av Oscar Klefbom) och Leon Draisaitl gjorde mål för hemmalaget.
Förutom alla räddningar hade Kuemper även en assist till matchens sista mål som prickades in av Chris Stewart i den tredje perioden.
Segern var Wilds tredje i rad och femte de senaste sex matcherna.

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
I en jämn tillställning i Gila River Arena blev Jake Muzzin stor matchhjälte för Kings när han avgjorde i numerärt överläge med 1.49 kvar att spela. Muzzin fick tillräcklig träff på All Star-spelaren Jeff Carters passning genom målgården och två superviktiga poängen var bärgade för Kings som jagar slutspelsplats.
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)
De svenska ankorna fortsätter att ösa in mål den här säsongen. När Ducks vann mot jumbon Avalanche gjorde Jakob Silfverberg två och Rickard Rakell ett mål. Silfverberg satte 1-0- och 3-1-pucken och hade dessutom en assist till Kobinian Holzers 4-1-mål. Rakells mål, som kom i den andra perioden betydde 2-0 till Ducks som alltjämt ligger tvåa i Pacific Division.

San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Att Ducks ligger tvåa beror på att Sharks fortsätter att vinna. Mot Chicago ordnade två sena mål från Tomas Hertl och Joe Pavelski en hemmaseger. Det stod länge 1-1 efter att Patrick Marleau först gett hemmalaget ledningen i den andra perioden efter 14.06 och Dennis Rasmussen kvitterat till 1-1 efter 16.53.
Nattens utropstecken: Sebastian Aho. Med tre mål och en assist såg han till att på egen hand sänka Flyers i natt. Totalt har han nu gjort 15 mål och 15 assist på 49 spelade matcher.
Tre stjärnor:
Max Pacioretty, Montreal Canadiens, 3 mål
Victor Hedman, Tampa Bay Lightning, 3 assist
Sebastian Aho, Carolina Hurricanes, 3 mål, 1 assist
Så gick snacket
"Det är alltid roligt att möta dom. Självklart är det ännu roligare när man gör mål." Pittsburgh Penguins Patric Hörnqvist om att möta forna lagkamraterna i Nashville
"Jag vet att jag måste spela bättre. Det tredje målet var riktigt jobbigt." New York Rangers Henrik Lundqvist efter nattens förlust.
"Det var fina mål. Det var roligt att se." Carolina Hurricanes Jeff Skinner om Sebastian Ahos hattrick
"Självklart är vi inte nöjda med spelet i den tredje perioden men alla segrar räknas." Columbus Blue Jackets Alexander Wennberg.
Vad är på gång?
Under natten mot torsdag spelas tre matcher; Boston gästar Washington (02:00, svensk tid), Calgary möter Minnesota (04:00) och Los Angeles tar sig an Colorado (04:30).