SWE_SUI_2

Joel Eriksson Ek gjorde två mål när Sverige vann mot Schweiz med 4-2 och tog andra raka segern i årets JVM.
Matchen mot Schweiz inleddes i ett högt tempo, dels spelmässigt men också för personen som ansvarar för mål-lamporna i turneringen. Under en tidsram på 2 minuter och 35 sekunder tändes nämligen lampan tre gånger.

Först att göra det var Sveriges Joel Eriksson Ek, som direkt på tekning hittade en fri yta i den svenska skottsektorn och efter passning från Alexander Nylander skickade han 1-0 till Sverige. Klockan stod då på 4.13. 47 sekunder senare åkte Sveriges Filip Ahl på en utvisning och Schweiz behövde bara nio sekunder innan Jonas Siegenthaler kunde sätta kvitteringspucken bakom Felix Sandström.
Ytterligare en minut senare jobbade Carl Grundström in pucken i den svenska anfallszonen, släppte den snett bakåt till höger där Lias Andersson kom farande och tryckte distinkt in 2-1 för Sverige.
Till den andra perioden sjönk målintensiteten. Trots att Sverige var överlägset i skottstatistiken (14-5) lyckades de inte få in puckarna i mål bakom Joren van Pottelberghe.
Mål skulle däremot Schweiz göra och återigen var det i powerplayspel som målet kom. Efter att Tim Söderlund fått två minuter för slashing efter 5.56 tog det Calvin Thurkauf 24 sekunder att kvittera till 2-2. Helt jämt inför den sista perioden alltså.

Med knappa fem minuter kvar av den tredje perioden kom det förlösande målet för Sverige och ännu en gång var det lagkaptenen Joel Eriksson Ek som blev målskytt. Till slut blev det 4-2 till Sverige efter att Lukas Carlsson dunkat in 4-2 med 2.49 kvar att spela.
Sverige toppar Grupp A efter två segrar på de två inledande matcherna. Redan ikväll väntar ny match för Sverige i ett hett möte mot Finland. Matchen startar 23.30 svensk tid.
Matchens bästa:
Joel Eriksson Ek, Sverige, 2 mål
Lias Andersson, Sverige, 1 mål
Joren van Pottelberghe, Schweiz, 42 räddningar
I grupp B vann USA också sin andra raka match i detta JVM. Segersiffrorna mot Slovakien skrevs till 5-2 efter att USA, genom fem olika målskyttar, gjort två mål i den första perioden och tre mål i den andra.

USA vann skotten meh hela 50-20 och Slovakerna ska tacka målvakten Matej Tomek för att siffrorna inte blev större än vad de blev.
För USA väntar ikväll match mot Ryssland medan Slovakerna får vila ut innan de imorgon möter Lettland i ett viktigt möte om vem som ska undvika sistaplatsen i grupp B.