Vitya_mf1111

Victor Hedmans comeback i Tampa Bay Lightnings lördagsmatch mot Ottawa Senators blev en återkomst på både gott och ont.

* Hedman gjorde ett drömmål inför hemmapubliken i Amalie Arena, när han tog pucken bakom egna målet och gick hela vägen fram till kvitteringen till 2-2 bakom Craig Anderson i Senators mål.
* Tampa förlorade ändå matchen med 4-6, trots ledning med 4-2 inför sista perioden.
- Vi gjorde en mycket bra andra period (3-0 efter mål av Hedman, Braydon Coburn och Mathieu Joseph), men vi måste vara bättre på att stänga matcherna, sade Hedman till NHL.com. Vi hade våra chanser, men vi lär oss av det här och är redo för nästa match.
Som är på tisdag, borta mot Buffalo Sabres.
Victor Hedman, den 27-årige före detta Modo-iten och Norris Trophy-vinnaren efter den förra säsongen, har varit borta i sju matcher på grund av en skada på överkroppen, som det heter. Under den perioden har Tampa tagit tio av möjliga 14 poäng. Men Hedman har ändå varit saknad, ingen spelar så mycket som han och det har kostat på och varit slitsamt att ersätta honom. Mot Ottawa i comebacken spelade Hedman 22,23 och hade bara Ryan McDonagh före sig i istids-statistiken. Särskilt viktig är Hedmans återkomst eftersom Tampa nu åkt på en ny skada i försvaret

TBL-OTT: Hedman transporterar puck hela vägen

• Hedmans svenske backkollega Anton Strålman, som tillsammans med McDonagh axlat ansvaret och spelat långa minuter i Hedmans frånvaro, har åkt på en skada på överkroppen och missade matchen mot Ottawa. 32-årige Strålmans hälsotillstånd utvärderas dag till dag.
    - Förhoppningsvis är han inte inte borta veckan ut, sade Lightnings coach Jon Cooper.
    När Victor Hedman äntligen kunde göra comeback och förlorade första matchen efter återkomsten, var det en företeelse Bolts känner mer än väl. Förra året missade Hedman fem matcher. Tampa förlorade den första efter comebacken, men vann sedan de fyra nästa.
    Så om historien går igen: bäva månde alltså Buffalo (match på tisdag: läs onsdag morgon svensk tid), Pittsburgh Penguins (torsdag), Philadelphia Flyers (lördag) och Nashville Predators (måndag), samtliga matcher på bortais.
    Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
    Jon Cooper var nöjd med Hedmans comeback, men konstaterade samtidigt att lagets stjärnback behöver någon eller några matcher för att komma upp i den standard hockeypubliken är van att se honom i.
    - Han har varit borta i sju matcher. Benen, timingen… det tar lite tid att få ihop allt. Men det var ju ett väldigt fint mål han gjorde, så det ordnade han bra.
    Det var ett drömmål. Det kom i underläge 1-2, i power play och efter bara 39 sekunder av andra perioden. Ottawas Magnus Pääjärvi rensade ur egen zon, och fick till en hoppande och studsande puck som Andrei Vasilevskiy i Tampas mål fick ta ner försiktigt. Vasilevskiy skickade pucken till Hedman framför kassen, Hedman gick runt målet och satte full fart framåt. Ottawas center Chris Tierney blev rundningsmärke i försvarszon när Hedman gick förbi in mot sargen. I mittzon gick Hedman mitt i mellan Pääjärvi och Max Lajoie och framför mål var han tiondelen före backen Cody Cecis utsträckta klubba, innan han med ett snabbt skott ställde Craig Anderson.

Ett mycket vackert och spektakulärt mål.
- Ja, man måste ju ta tillfället när det kommer. Allt såg bra ut och allt kändes bra, så det var bara att köra. Jag hittade en öppning och hade kanske lite tur med skottet. Men jag hade en bra känsla där.
Först framme att gratulera var lagkaptenen Steven Stamkos som uttalade sig så här när Hedman tvingades kliva av matchen mot Vegas Golden Knights:
Relaterat material: [Sens, Bolts tog olika vägar till 2000 matcher\]
- Vad ska man säga om Victor Hedman… han har Norris Trophy. Han är ligans bäste försvarsspelare. Det är tufft för andra spelare att kliva in och spela de långa minuter som han gör, säger Stamkos. Man kan inte ersätta en spelare som 'Heddy".
Victor Hedman får nu några dagar på sig att träna och komma ännu mer tillbaka inför den fyra matcher långa bortaturnén och det inledande mötet med Buffalo.
- Jag är redo för tisdag. Jag kände mig bra, inga problem, och det kommer att bli bättre. Vi måste lära oss av misstagen (från matchen mot Senators) och vara beredda: Buffalo spelar bra just nu. Vi gjorde en bra andraperiod, men var för dåliga på att stänga till i tredje. Det var några olyckliga studsar där, men så är det ibland. Man kan inte vinna alla, sade Hedman.