predsFIN

Nashville Predatorsilla ei ole enää varaa ottaa ottelun alkua löysin rantein tai hukata ylivoimatilanteita, jos joukkue mielii edetä Läntisen konferenssin finaaleista Stanley Cup -loppuotteluihin.
Predators antoi Anaheim Ducksin tehdä avausmaalin heti lännen ensimmäisen finaalin avauserässä, ja sama tahti on jatkunut siitä lähtien. Ducks avasi maalinteon kolmannen ottelun toisessa erässä, ja torstaina pelatussa neljännessä ottelussakin Ducks meni ensimmäisessä erässä 1-0 johtoon ja kasvatti johtonsa 2-0:aan toisen erän puoliväliin mennessä.

Predatorsin valmentaja Peter Laviolette ja muutama pelaaja tapasivat ottelujen välipäivänä toimittajia, ja ensimmäiset kysymykset koskivat juuri pelaamista ottelun avauserässä. Predators sai neljännen ottelun ensimmäisessä erässä aikaan vain kaksi laukausta kohti John Gibsonin vartioimaa Ducksin maalia, ja Ducks johti 20 peliminuutin jälkeen 1-0. Se ei voinut olla Predatorsin suunnittelema alku ottelulle.
- Emme ole yleensä pelanneet tuolla lailla, mutta semmoista sattuu. Kaikki pudotuspeleissä olevat joukkueet ovat jossain vaiheessa olleet tyytymättömiä johonkin, erään, otteluun tai mitä se nyt sitten on ollutkin, Laviolette selitti ja muistutti, että joukkue pystyi kokoamaan itsensä ja nousemaan vielä aivan ottelun lopussa tasoihin.
- Se osoitti, miten paljon pelaajat luottavat ja uskovat itseensä, hän lisäsi.
Hyökkääjä Viktor Arvidsson sanoi heidän pystyvän parempaan, ja jokainen tietää sen.

• Meidän täytyy katsoa toisiamme silmiin, olla valmiina ottamaan peli haltuun heti ensimmäisestä erästä lähtien ja jatkaa samalla tavalla ottelun loppuun saakka, hän pohti.
    Puolustaja Yannick Weber puolestaan myönsi, ettei torstain peliä oikein pysty selittämään millään tavalla. Ducks pelasi vimmaisen epätoivoisesti, eikä Predators pystynyt vastaamaan heidän intensiiviseen peliinsä. Weberin mielestä he saavat kiittää onneaan, että Ducks johti avauserän jälkeen vain yhdellä maalilla.
    - Tiedämme, että meidän täytyy olla parempia heti alusta lähtien, ja niin aiomme tehdäkin lauantaina, hän lupasi.
    Weber jatkoi, että Ducks pelaa kotihallissaan ja on varmasti motivoitunut, joten heidänkin täytyy olla terävänä heti avauskiekosta lähtien. Hän luotti siihen, että Predators pystyy toteuttamaan suunnitelmansa nopeudellaan ja aktiivisella hyökkäämisellään.
    Predatorsin toinen ongelma on ollut ylivoimapeli. Joukkue on neljässä ottelussa saanut pelata 17 kertaa ylivoimalla Ducksia vastaan, mutta verkko on heilunut vain kerran. Torstain ottelussa Predators tuhlasi kaikki viisi tilaisuuttaan, mutta Laviolette ei tuntunut olevan siitä huolissaan. Hän muistutti vetoja olleen paljon, mutta tulosta ei vain syntynyt, osaksi sen takia, että Gibson pelasi niin hyvin.
    - Vastustajan alivoimapeli toimii hyvin. Mutta käsittääkseni ylivoimalla paikkoja oli kahdeksan, joten ei voi sanoa, ettemme saaneet mitään aikaan. Mutta totta kai yritämme aina parantaa ylivoimapelaamistamme, hän vakuutti.
    Arvidsson painotti, että heidän täytyy laukoa enemmän ylivoimalla ja luoda sitä kautta lisää paikkoja. Hyökkääjä James Neal säesti häntä.
    - Meidän pitää pyörittää kiekkoa hieman nopeammin. Täytyy tehdä maalille ruuhkaa ja iskeä kiekko sisään. Meidän täytyy ehdottomasti tehdä hyvistä paikoista maali. Ylivoimapelimme täytyy olla tehokkaampaa, Neal ruoti.
    Otteluvoitot ovat lännen finaaleissa tasan 2-2, ja seuraava ottelu pelataan Anaheimissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Nashvillen maalivahti Pekka Rinne muistutti, että tilanne on täysin avoin joukkueiden ollessa tasatilanteessa, ja he luottavat vahvasti itseensä.
    - Minusta meidän ei tarvitse paljon muuttaa pelaamistamme viidennessä ottelussa, hän arvioi.
    Rinne luetteli, että heidän on pelattava paremmin ensimmäisessä erässä, luisteltava rivakammin ja otettava peli haltuun alusta lähtien.
    - Voimme käyttää joukkueen nopeutta hyväksemme, hän nimesi Predatorsin vahvuuden.
    Laviolette painotti, että joukkue on pelannut hyvin runkosarjan jälkimmäisen puoliskon ja koko pudotuspelien ajan. Taidot eivät ole kadonneet minnekään, joten kysymys on vain siitä, että torstain tappio pitää unohtaa ja palata Anaheimissa taas oikeille raiteille.
    - Olemme pelanneet pudotuspeleissä hyvin ja tasaisesti, valmentaja kehui.
    Nashville jyräsi Chicago Blackhawksin 4-0 ja kaatoi myös St. Louis Bluesin suhteellisen helposti voitoin 4-2. Joukkue on nyt aivan uudenlaisessa tilanteessa, kun otteluvoitot ovat tasan 2-2 ja Stanley Cup -finaaleihin mennään kahdella voitolla. Neal myönsi, että ottelusarjan jatko ei ole helppo, mutta he luottavat itseensä.
  • Meillä on tilaisuus voittaa heidän hallissaan ja tulla takaisin kotiin voittamaan koko sarja. Joten eiköhän käännetä suupielet ylöspäin, nautita pelaamisesta ja lähdetä hyvillä mielin pelaamaan kova ottelu vastustajan halliin, hän kaavaili pelisuunnitelmaa lauantaiksi.
    Predators on jo kerran voittanut Anaheimissa meneillään olevan ottelusarjan aikana. Pelaajat uskovat pystyvänsä siihen toistamiseen.