pens888

Marc-Andre Fleury kesti Columbus Blue Jacketsin rynnistyksen torjuen peräti 49 kertaa (96,1 %), kun Pittsburgh Penguins leimasi pääsylippunsa pudotuspelien toiselle kierrokselle. Puolustava mestari voitti Itäisen konferenssin ensimmäisen kierroksen ottelusarjan viidennen ottelun lukemin 5-2 (1-0, 2-2, 2-0).

Penguins rynnisti ottelussa kolmen maalin johtoon. Phil Kessel aloitti maalinteon ylivoimalla avauserän kymmenennellä minuutilla. Kessel sai kiekon viivasta Justin Schultzilta, otti tyhjät pois ja ohitti Sergei Bobrovskin hurjalla rannelaukauksella. Toinen ja kolmas maali syntyivät aivan toisen erän alussa. Kessel lakaisi kiekon Blue Jacketsin maalille, josta Bryan Rust siivosi vedon paluukiekon maaliin. Rust iski uudestaan alle kolme minuuttia myöhemmin. Bobrovski ei saanut liimattua Rustin laukausta, Seth Jones kadotti maalin eteen pudonneen paluukiekon, ja Rust siirsi itse rystyltä pelivälineen maaliin.
Columbus kavensi ottelun hieman ennen erän puoliväliä. Sam Gagner katkaisi Penguinsin purkukiekon hyökkäyspäädyn oikeassa laidassa ja sai annettua kiekon suoraan vauhtiin William Karlssonille, jonka rystyvetoa Fleury ei saanut pysäytettyä. Blue Jacketsin toinen maali syntyi ylivoimalla alle kolme minuuttia myöhemmin, kun Cam Atkinson löysi ypöyksin jätetyn Seth Jonesin Penguinsin maalin edestä. Fleury sai torjuttua Jonesin rannelaukauksen, mutta Boone Jenner löi ilmaan pompanneen paluukiekon sisään.
Sidney Crosby esitteli tarkkaa laukaustaan, kun Pittsburgh teki päätöserässä neljännen maalinsa. Penguinsin kapteeni sai ylivoimalla kiekon Jevgeni Malkinilta oikean B-pisteen etukaarelle ja laukoi suoraan syötöstä kiekon pienestä kulmasta etuylänurkasta sisään. Scott Wilson viimeisteli ottelun loppulukemat uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla. Trevor Daleyn laukaus putosi Bobrovskilta maalin eteen, ja Wilson lakaisi rystyltä irtokiekon rysään.